.

.

.

.

 

.

Katar

Katar (88)

A Qatar Airways vezérigazgatója szerint a nagy amerikai légitársaságok csökkenteni akarják a versenyt és szűkíteni akarják a piacot.
 
Akbar Al Baker ezt Washingtonban mondta az Air Transport World légügyi szaklap csütörtöki tudósítása szerint. Az American Airlines, a US Airways és a Delta korábban azzal vádolta a három fő öböl-menti légitársaságot (a Qatar Airways-t, az Emirates-et és az Etihadot), hogy összesen 42 milliárd dollár tiltott állami támogatást kaptak, emiatt torzítják a versenyt.
Az amerikai légicégek kormányközi tárgyalásokat sürgetnek az Egyesült Államok, Katar és az Egyesült Arab Emirátusok között, hogy az országok közötti Nyílt égbolt egyezményről tárgyaljanak, mivel ezt, az amerikai cégek szerint sérti a tiltott állami támogatás és a túlzott kapacitásbővítés.
Akbar Al Baker elmondta még, hogy az Egyesült Államok fő légitársaságai soha nem szolgálták ki megfelelően az indiai szubkontinenst, Afrikát, és a Közel-Keletet, amelyet viszont a Qatar Dohán keresztül megtesz. Hozzátette, hogy az American, a Delta és a US Airways ezeket a piacokat átengedte európai szövetséges légitársaságainak, akik túlzsúfolt repülőtereken keresztül szolgálják ki a többi régiót. Szerinte kormányközi tárgyalásokra sincs szükség, mivel működésük a Nyílt égbolt egyezmény keretein belül van és tagadta, hogy tiltott állami támogatást kaptak volna. “Az állami tulajdonú légitársaság tőkét kapott, ez viszont nem tiltott” – mondta.
Megjegyezte továbbá, hogy a Qatar Airways 19 milliárd dollár értékben az amerikai Boeingtől vett gépeket és további 50 milliárd dollár értékű megrendelése van az everetti gyártó felé.(MTI)
A külügyminiszter a katari gazdasági és kereskedelmi miniszter találkozott, ahol felvetette, Katar is segíthetne finanszírozni a Török Áramlat megépítését.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország és Katar közötti gazdasági együttműködésről tanácskozott Mohamed ász-Száni katari gazdasági és kereskedelmi miniszterrel.
 
A világon Katarban a legnagyobb a GDP egy főre jutó mértéke és a monarchia rendelkezik a világ harmadik legnagyobb földgázvagyonával, Magyarország ezért érdekelt a kétoldalú befektetési és energetikai együttműködés fejlesztésében – írta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
 
A találkozón Szijjártó Péter elmondta: az energiabiztonság jelenleg a legégetőbb kérdés Közép-Európában, ezért Magyarország keresi a diverzifikáció minden lehetőségét. Ha a tervezés alatt álló LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz terminál) megépül Horvátországban, akkor a világ első számú LNG-exportőreként Katar a közép-európai gázellátás fontos szereplőjévé válhat - mutatott rá a miniszter.
 
Szijjártó Péter felvetette Katar szerepvállalásának lehetőségét a Törökországból Közép-Európába irányuló gázvezeték megépítésének finanszírozásában.
 
A miniszterek egyeztettek a magyar élőállat, zöldség és gabona Katarba történő exportjának növeléséről is.
 
Forrás: vs.hu
 
 
 
.
Az 52 éves szakember az algériai Dzsamel Belmadi helyét veszi át, akit a januári Ázsia Kupán nyújtott, csalódást keltő szereplés – kiesés három vereséggel – miatt menesztettek. Korábban azt pletykálták, hogy a Katarral nagyon jó viszont ápoló Josep „Pep” Guardiola veheti át a katari kispadot.
Carreno a mostani szezonban a katari al-Arabi csapatát irányította, míg az előzőben a szaúdi al-Naszrt, mellyel a bajnokságot és a kupát is megnyerte.
A 2022-es vb-házigazda Katar a 2018-as vb selejtezőjében Kína, Hongkong, Bhután és a Maldív Köztársaság együttesével van egy csoportban.
 
Forrás: vs.hu
2015. április 10., péntek 16:44

About Souq Waqif Boutique Hotels

Írta:
 
 
Souq Waqif Boutique Hotels is an exclusive collection of boutique hotels. Individually recognized as Al Najada, Al Mirqab, Arumaila, Musheireb, Al Jasra, Al Jomrok and Al Bidda Boutique Hotels, the Souq Waqif Boutique Hotels are each designed to set a unique atmosphere with their distinctive décor, service and dining options.
 
Following the concept of boutique hotels, introduced by Souq Waqif Boutique Hotels to the Middle East, none of the hotels feature more than 37 rooms.
 
Speckled across the historic, thriving Souq Waqif, the eight boutique hotels have inherited their traditional names from nearby residential neighborhoods.
 
From leisure to fine dining, the Souq Waqif Boutique Hotels collection offers a rich variety of opportunities to experience Qatari hospitality. Ultimately, Souq Waqif Boutique Hotels aim to offer a culturally rich series of accommodation, offering guests a unique blend of authentic Qatari hospitality and modern facilities.
 
 
 
 
Contact us:
 
Souq Waqif Boutique Hotels
P.O Box 1274, Souq Waqif
Doha, Qatar
T:+974 44336666
F: +974 44336660
E: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: swbh.com
 
 
 
 
.
2015. február 27., péntek 21:06

Kövér László : Katar kiemelt fontosságú

Írta:

Katar kiemelt fontosságú Magyarország kül- és gazdaságpolitikájában, Magyarország a keleti nyitás jegyében prioritásként kezeli a kétoldalú politikai, gazdasági, kulturális, tudományos és társadalmi kapcsolatok fejlesztését - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Katarban Mohamed bin Mubárak el-Huleifivel, az Arab-öböl menti állam törvényhozásaként számon tartott Súra Tanács elnökével folytatott megbeszélését követően.

Mint Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte, Kövér László örömét fejezte ki, hogy tíz év után ismét legfelső szinten tartanak találkozót az Országgyűlés és a Súra Tanács között. A megbeszélésen a házelnök a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése és a folyamatosság érdekében a parlamenti képviselők és bizottságok közötti személyes tapasztalatcserét szorgalmazta.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évben aláírt, a kettős adóztatás elkerüléséről, valamint az energetikai, gazdasági együttműködésről szóló megállapodásokat további kétoldalú szerződések megkötésével, így a beruházásvédelmi egyezménnyel kell folytatni.

Az Országgyűlés elnöke arról is beszámolt: Magyarország "nagyon fontosnak tartja azt a kiegyensúlyozó, közvetítő szerepet, amit Katar a Közel-Keleten betölt". A térségben kialakult bizonytalanság kihat Európa biztonságára is, ezért Magyarország "eltökélt támogatója és együttműködő partnere mindazon országoknak, amelyek elkötelezettek ezen konfliktusok békés rendezése mellett" - mondta. Kövér László magyarországi látogatásra hívta meg a Súra Tanács elnökét, aki a meghívást elfogadta.

Az Országgyűlés elnökét hivatalában fogadta Abdalláh bin Nászer bin Kalifa Ál Száni, Katar miniszterelnöke is, akivel a gazdasági együttműködés kérdéseiről, különösképpen a magyarországi gyógyturizmus adta lehetőségekről, a magyar műszaki szakembereknek a katari fejlesztésekhez való hozzájárulásáról és a kulturális kapcsolatok erősítéséről egyeztetett a házelnök a közlemény szerint.

Kövér László találkozott a Földgáz-exportáló Országok Szövetségének vezetésével, valamint a Katari Nemzetközi Olajipari Vállalat elnökével is.

Forrás: hirado.hu - MTI
 
 
 
.
Aláírta a magyar állam tulajdonában lévő Andrássy út 114. szám alatti ingatlan adásvételi szerződését a tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt., a vagyonkezelő Készenléti Rendőrség és a katari állam. A megállapodás értelmében a Köztársasági Őrezred egykori villáját csaknem egy milliárd forintért vették meg. Az ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz. 
 
 


Újabb diplomáciai épülettel bővül a világörökség részét képező Andrássy út, a VI. kerületi diplomata-negyed. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. többszöri sikertelen árverés után értékesítette a Köztársasági Őrezred egykori villaépületét. Az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanok összesen csaknem egy milliárd forintért keltek el.

Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. A szervek előzetes jóváhagyására – jogszabályból eredően – azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a katari állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg.

A szerződés aláírása során a katari államot Abdullah Hussain Aljaber nagykövet, míg az MNV Zrt.-t Márton Péter vezérigazgató képviselte.


OrientPress Hírügynökség (OPH)
Kép: MTI/ Lehotka László

 

Forrás: http://orientpress.hu/

 

 

 

.

2015. február 19., csütörtök 19:14

Télen lesz a katari-vb

Írta:

Novemberben és decemberben bonyolítják majd le a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot - értesült a Sports Illustrated.

 

 

A több meg nem nevezett forrásra hivatkozó amerikai magazin szerint ebben az időpontban állapodtak meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által életre hívott munkacsoport tagjai, s ezt fogják javasolni a jövő héten, Dohában sorra kerülő ülésükön. A végső döntést a pontos időpontról márciusban hozza meg a FIFA végrehajtó bizottsága.

A téli lebonyolítás ellen elsősorban Európa ágál, hiszen ez felborítaná a topbajnokságok programját. Az európai szövetség emiatt azt indítványozza, hogy a tavaszi hónapokban kerüljön sor a tornára.

 

Mivel Katarban nyáron szinte elviselhetetlen a hőség, a FIFA hónapok óta keresi az ideális megoldást egy olyan időpontra, amely nem ütközik a 2022-es téli olimpiával.

 

Forrás: http://sport365.hu/

 

.

2015. február 12., csütörtök 19:49

Katar Úti-film magyarul!

Írta:

 

 

.

A házigazda Katar Brazília elleni csütörtöki mérkőzésével megkezdődik a férfi kézilabda-világbajnokság, ahonnan az aranyérmes kijut a 2016-os riói olimpiára, a következő hat helyezett pedig indulhat majd az ötkarikás selejtezőtornákon. Éppen a nagy tét miatt fájó a magyar válogatottnak, hogy lemaradt a vb-ről.
 
A Mocsai Lajos vezette gárda tavaly júniusban oda-visszavágós párharcban alulmaradt a szlovénokkal szemben, tulajdonképpen a velenjei második mérkőzés hajráját rontotta el, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy lemaradjon a 2015-ös esztendő legfontosabb tornájáról. A kapitány távozott, jött helyette a játékosként legendás, szakvezetőként még komoly eredményekkel nem rendelkező spanyol-kirgiz Talant Dujshebaev azzal a céllal, hogy először is jusson ki a csapattal a 2016. januári, lengyelországi Eb-re, majd ott úgy szerepeljen, hogy szerezzen indulási jogot a 2016 április kvalifikációs tornára, s onnan Rióra.
 
Közben izgalmat okozott, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) elvette az ausztrálok vb-indulási jogát, és odaadta a sportágba rengeteg pénzt pumpáló németeknek, akiknek férfiválogatottja lemaradt a 2012-es londoni olimpiáról és a tavalyi dániai kontinensviadalról, ugyanakkor ötödik lett a legutóbbi spanyolországi vb-n.
 
Ősszel aztán politikai okok miatt Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek jelezte, hogy nem indít csapatot Katarban, erre az IHF Izlandnak és Szaúd-Arábiának adott zöld utat. A magyarok hoppon maradtak, így számukra az Eb kínálkozik, hogy életben tartsák olimpiai kijutási álmaikat.
 
A katari világbajnokságon a címvédő spanyolok, az olimpiai és Európa-bajnok franciák, a vb- és Eb-második dánok, továbbá az olimpiai és vb-bronzérmes horvátok számítanak a leginkább esélyesnek, ugyanakkor az ötkarikás ezüstérmes svédek, valamint a lengyelek, a szlovénok és az oroszok is beleszólhatnak a dobogós helyek elosztásába.
 
A 24 csapat négy hatos csoportban kezdi meg a küzdelmet, minden csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe, innen pedig kieséses rendszerben folytatódik a torna. A döntőt február 1-jén rendezik.
 
A mérkőzéseket Luszailban és Dohában játsszák.
 
Forrás: stop.hu
 
 
.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alelnöke, Nászer el-Attija nem ért egyet a Bahreini Nagydíj főszervezőjével, kinek véleménye szerint a Közel-Kelet még nem áll készen egy újabb Forma-1-es futam rendezésére – el-Attija úgy véli, a katari futam az egész régiónak jót tenne.
 
A közeljövőben Katar is szeretne Forma-1-es versenyt rendezni, arra viszont továbbra sincs garancia, hogy a közel-keleti állam be is kerül a világbajnokság menetrendjébe, a bahreini futam szervezői ugyanis megvétózhatják érkezését – legalábbis Bernie Ecclestone szerint. A futam ügyvezetője, Szalmán ibn Ísza Ál Halifa később cáfolta ennek az opciónak (amivel állítólag megakadályozhatják, hogy kettőnél több futam legyen a Közel-Keleten) a létezését, azt viszont elmondta: szerinte a térség még nem készült fel egy újabb F1-es futam rendezésére.
 
A Katari Motorsportszövetség (QMMF) első embere, Nászer el-Attija (aki nem mellesleg a Nemzetközi Automobil Szövetség alelnöki posztját is betölti) nem ért egyet Szalmán ibn Ísza Ál Halifa kijelentésével, szerinte ugyanis a katari verseny komoly lehetőség volna a térség számára. „Az egész régiónak jót tesz, ha van egy kis verseny az országok között” – idézi el-Attija szavait a Crash. „Mindenki azt akarja bizonyítani, hogy az ő futama a legjobb, ez pedig az én véleményem szerint jót tesz az államoknak. A GCC-t (Öböl Menti Együttműködési Tanács) piacát nyílt piacként kezelem. Itt nincsenek különösebb szabályok, egy nap akár tíz járatot is igénybe vehetsz Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein között, ez pedig alaposan megkönnyíti az emberek közlekedését” – folytatja.
 
„Persze az igaz, hogy mi korábban más irányba mentünk a motorversenyekkel, hogy valami egészen különlegeset nyújtsunk ebben a régióban, de komolyan gondolkodtunk a királykategórián és több egyéb autóversenyei is” – teszi hozzá az elnök, kinek hazája 2004 óta fogadja a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyét. 2008-ban például itt rendezték a széria 1949 óta íródó történelmének első éjszakai versenyét, az utóbbi években pedig rendre Katar ad otthont a szezonnyitó viadalnak.
 
Noha az ország elsősorban motorversenyeiről híres, a múltban vendégül látta már többek között a GP2 mezőnyét is, a jövőben pedig az autóversenyek világában is letenné névjegyét. El-Attija most azt is elmondta, hogy jelenleg nemcsak a királykategória iránt érdeklődnek, hanem más rangos szériák iránt is: szívesen látnák például a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnyét is. „A WEC iránt is érdeklődünk, a sorozat azonban kizárólag szerződést kötött Bahreinnel, szóval majd meglátjuk, engedik-e, hogy mi is versenyt rendezzünk. A Porsche GT-nek vannak versenyen Bahreinben és Katarban is, szóval közösen is tudunk dolgozni” – zárja gondolatait az FIA alelnöke.
 
 
Forrás: telesport.hu
Az autosport.com értesülései szerint szabad jelzést kapott egy utcai Forma-1-es verseny megrendezéséhez Katar, miután Tamim ibn Hamad ibn Halífa Al Táni sejk végleges áldását adta a tervre.
A futamot azonban nem a MotoGP-ből imsert losailli versenypályán tartanák, hanem egy vadonatúj, utcai aszfaltcsíkot építenének.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alelnöke, a katari motorsport-szövetség vezetője, Nászer el-Attija azt mondja, a versenyt akár már 2016-ban megrendezhetik.
Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura korábban utalt rá, hogy Bahrein nem fogadná őszinte örömmel, ha Katar is versenyrendezési jogot kapna, noha Szalmán ibn Ísza Ál Halifa bahreini sejk tagadta, hogy szerződésükben van egy kitétel, mely lehetővé tenné a katari verseny megvétózását.
2014. november 24., hétfő 19:52

Repülőjegy AKCIÓ a Qatar Airways-nél!

Írta:

 

 

 
Kedvelt uticélok
Honnan Hova

Business Class
(All-inclusive fare)

Budapest 

Bangkok

from HUF 338,900 
Budapest Colombo  from HUF 395,900 
Budapest Bali/Denpasar  from HUF 535,900 
Budapest Phuket  from HUF 386,900 
Budapest Kuala Lumpur from HUF 423,900 
Budapest Osaka  from HUF 395,900
Budapest Shanghai from HUF 366,900 
Budapest Dubai from HUF 276,900 
Budapest  Tokyo from HUF 386,900 
Budapest Ho Chi Minh City from HUF 502,900 

És még sok más célállomás

További Részletek-->

 

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) első embere, Vetési István a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Molnár Dániel Klubjának hétfői rendezvényén úgy fogalmazott, az ausztrálok kipöckölése és a németeket behívása nagy felháborodást váltott ki a nemzetközi szövetségben. Az IHF a selejtezők lezárulta után az ausztrálok helyére a német válogatottat - a legutóbbi vb-n a Katarba ki nem jutott csapatok közül a legjobb helyen végzett együttest - sorolta be a vb mezőnyébe, mivel nem ismerte el az óceániai kontinentális szövetséget.
 
Vetési hangsúlyozta, hogy ebben az esetben Magyarország és Szerbia lenne a két beugró. Hozzátette: a tanács ilyen döntés után azt mondhatná, hogy nemcsak a németeknek kívánt kedvezni, hanem egyszer és mindenkorra kidolgozott egy olyan elvet, melyet ezentúl mindig alkalmazni fog a hasonló helyzetekben. Vetési kiemelte: az IHF döntési mechanizmusát ismerve Hasszan Musztafa elnök javaslata döntő lehet a tanács határozatában, ezért ő a napokban telefonon beszélt is ez ügyben a nemzetközi szövetség első emberével.
 
Vetési szerint a piaci szempontok is Mikler Rolandék részvétele mellett szólnak, ugyanis a számba vehető csapatok közül - még az izlandi beugrása képzelhető el - a nézettséget és a reklámértéket tekintve a magyar válogatott a legerősebb. Kitért arra is, hogy Talant Dujsebajev szövetségi kapitány személye és nemzetközi ismertsége is javíthatja az esélyeket, mert vele és a magyar csapattal mindenképpen emelkedhet a vb színvonala. Ugyanakkor nem rejtette véka alá azt sem, hogy ha a kézilabda nem akar veszíteni a népszerűségéből, akkor a logikus döntés két ázsiai csapat behívása lenne. Emlékeztetett arra, hogy mivel a kézilabda túlságosan európai központú, az olimpiai sportágak között csak a D kategóriába sorolták be, vagyis azok közé, amelyek ötkarikás részvétele a legkevésbé garantált. 
Az IHF tanácsa pénteken reggel 9-kor, Bázelben kezdi meg azt az ülését, amelyen többek között a katari férfi vb mezőnyének feltöltéséről dönt. A 18 tagú grémiumban az IHF szakmai bizottságainak elnökei, a kontinentális szövetségek képviselői ülnek ott, a két választott tag pedig francia, illetve cseh.
 
 
Forrás: vd.hu
 
 
.
Képzeljünk el egy olyan országot, ahol az anyagiak nem számítanak: 6 sávos tükörsima autóút vezet át a fővároson, amelyen 110-zel lehet haladni, a benzin 10 euro cent, pezseg a kulturális élet, felhőkarcolók szegélyezik a tengerpartot, és a világ legjobb egyetemei sorakoznak, hogy az ország állampolgárainak ingyenes oktatást biztosítsanak, ugyanakkor a hagyományok tisztelete és a hit határozza meg a mindennapokat.  
 
    
 
Dohában, Katar fővárosában az ősz közepén is 35 fokos meleg van, sokszor 90 %-os páratartalommal. Ez a klíma meghatározza az életvitelt, mert az emberek légkondicionált házaikból légkondicionált autóikba ülnek (tömegközlekedés elenyésző, de fejlesztése folyamatban), majd onnan szintén klímatizált épületekbe érkeznek. Általában csak akkor mennek ki a szabadba, amikor már lemegy a nap.
 
    
 
A legmegdöbbentőbb, hogy Katar állam csupán 1971-ben vált függetlenné. Szinte a szemünk előtt nőtte ki magát a sivatagi sátrak és vályog házikók tengeréből az egyik legdinamikusabban fejlődő arab állammá. Mint a mesében: a legszegényebből a leggazdagabbá.
 
Ennek a hihetetlen ütemű gyarapodásnak a részese az ország dinamikusan fejlődő légitársasága is a Qatar Airways, mely 2013 októberétől a oneworld® légiszövetség tagja. A légiszövetség útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása érhető el.  A 2 600 gépből álló flotta több mint 9 300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít. 
 
    
 
A Qatar Airways a legkényelmesebb, leggyorsabb kapcsolat Budapest és a Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika között. A légitársasággal Budapestről 1-3 óra közötti átszállási idővel juthatunk el a világ bármely népszerű célállomására.
 
A kelet felé irányuló úti célok esetén a dohai átszállás lényegesen kényelmesebb megoldás, mint nyugat felé indulni, és Európa túlzsúfolt légikikötőiben átszállni, majd 10-12 órát utazni, egyhelyben ülve. (Rémes érzés nyugat-európai átszállás után 1,5-2 óra repülést követően ismét magyar légtérben repülni, és tudni azt, hogy csak ekkortól közeledünk úti célunkhoz.)
 
A Qatar Airways meghívásának eleget téve, volt szerencsénk kipróbálni, megtekinteni a dohai repülőtéren a Business Lounge-t és a Business Class által nyújtott kényeztetést, melyet már budapesti beszállásunkkor is élvezhettünk.
 
 
A Qatar Airways Airbus A320-as és A321-es fedélzetén, a business osztályon 12 férőhely található, ahol két utaskísérő lesi minden kívánságunkat. A hihetetlenül kényelmes ülőhelyeken túl felejthetetlen gasztronómiai élmény és széles italválaszték is fogadott. A fedélzeti szórakoztató rendszer kínálatából pedig mindenki a saját igényei szerint választhat.    
 
    
 
Leszállás után az új dohai repülőtéren, a Hamad International Airport területén a business class utasait a Premium Terminal exkluzív szolgáltatásai fogadják. A luxus színvonalon berendezett váróban minden megtalálható, ami a pihenéshez, a kikapcsolódáshoz, vagy a munkához szükséges. Van itt számos tárgyaló, ingyenes internet, üzletek és gyerekmegőrző is. A turista osztály utasai a hosszabb átszálláshoz igénybe vehetik az Oryx várót, ahol kellemes körülmények között tölthetik el az időt.
 
    
 
    
 
Ha pedig 8 órát meghaladó az átszállási idő, akkor a légitársaság ingyenes szállást, a napszaknak megfelelő étkezést biztosít az utasainak. 
Talán kevesen ismerik a Qatar Airways Stopover Programját, amit a weboldalon keresztül lehet lefoglalni. Utazásunkat megszakíthatjuk 2-3 napra egy Dohai városnézésre, kikapcsolódásra, aktív vagy passzív pihenésre, külön díj ellenében, mely a Qatar Airways weboldalán a Discover Qatar menüpont alatt megtalálható.
 
A látogatók több mint 70%-a üzleti céllal utazik Dohába. De akár turistaként akár üzletemberként érkezünk a városba érdemes megismerni és kipróbálni mindazt, amit a város, az ország kínál. A számos látnivaló és program kínálatában felmászhatunk a csodálatos homokdűnékre, az adrenalin kedvelők kipróbálhatják a sivatagi szafarit, vagy vásárolhatunk a Souq Waqif piacon, megcsodálhatjuk az Iszlám Művészeti Múzeum páratlan kincseit vagy meghallgathatunk egy csodálatos koncertet a Katara Cultural village-ben. 
 
    
 
    
 
 
 
Nagyszámú helyi utazási iroda ajánl különféle kirándulásokat. Ezekből néhány, amit mindenképp meg kell tapasztalnunk, ha Katarban járunk:
 
  • - sivatagi dűnék megtekintése, részvétel egy dűne szafarin (a program során lehetőség nyílik hangulatos ebédre is a sivatagi táborhelyek egyikében, és fürdésre a sekély finoman homokos tengervízben.)
  • - Iszlám Művészeti Múzeum megtekintése
  • - kirándulás a Corniche, üzleti negyedbe
  • - látogatás a Villagio vagy a Doha Center bevásárlóközpontokban 
  • - séta és vásárlás a Souq Waquif-ban (Az Öbölben ez az egyetlen hagyományos souq maradt, mely egy hangulatos labirintusa a szűk utcáknak. Itt a látogatók alkudozhatnak és hihetetlenül változatos sokaságú termékeket vásárolhatnak. Mint például: fűszerek, aszalt gyümölcsök, diófélék, parfümök, méz, ruházat, régiségek, tömjén, fazekak, szerszámok, kerti gépek, valamint beduin szövések, gipsz kézműves termékek, modell-vitorlás, fából készített sárgarézzel díszített menyasszonyi láda, képek a "régi Doha"-ról és katari művészek festményei is. Egyedülálló élményt nyújthat ellátogatni a piac területén lévő egyik sólyom üzletbe, ahol néhány boltos megengedi, hogy lefotózzák és kézbe vegyék a madarakat, miközben az érdeklődők megtudhatják mik a szükséges felszerelések és idomítási módszerek. 
  • - városnézés Dohában .
 
Ezen túl még számos más programot is választhatunk, annak függvényében mennyi idő áll rendelkezésünkre Dohában.
Bátran nekivághatunk az éjszakának is. A privát és a türkizkék színű (karwa) taxikat megtaláljuk a szállodák és bevásárló központok környékén, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán. 
 
A Qatar Airways-zel több mint 130 desztinációra juthatunk el. Katar új és számtalan lehetőségekkel rendelkező átjáró a kontinensek között. A világszínvonalú szállodák, a luxus bevásárlóközpontok, a gazdag kulturális események és programok, felejthetetlen emléket adnak minden idelátogatónak, arra ösztönözve mindenkit, hogy újra visszatérjenek Katarba.
 
 
 
.
 
2014. október 10., péntek 16:42

Fejkendő nélkül nem játszanak a katari nők

Írta:
A fejkendő tilalma miatt nem állt ki a Mongólia ellen csoportmérkőzésre a katari női kosárlabda-válogatott a dél-koreai Incshonban zajló Ázsiai Játékokon. A FIBA kétéves próbaidőn keresztül vizsgálja a hidzsáb viselését, de a nemzetközi tornákon tilos viselni a mezen kívül bármilyen kiegészítőt. 
 
A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a játékvezető tíz percet várt a kezdés után, majd a mongoloknak ítélte meg a győzelmet. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nem rendelkezett külön az Ázsiai Játékokra, így a bírók a szabályzatot követik, amely szerint tilos a pályán viselni mindennemű fejfedőt, hajtűzőt és ékszert.
 
A katari küldöttség szóvivője közölte, hogy ha nem engedélyezik a csapattagoknak a hajat és a nyakat eltakaró hidzsáb viselését, akkor egyetlen meccsre sem állnak ki Incshonban, ahol ugyanakkor tollaslabdában, sportlövészetben vagy atlétikában viselhetnek a katariak fejkendőt.
 
A FIBA jelenleg kétéves próbaidőben vizsgálja a fejfedők engedélyezését, az azonban csak a nemzeti bajnokságokra vonatkozik, a nemzetközi tornákra nem.
 
Forrás: origo.hu
Umberto Gandini, az európai futballcsapatokat tömörítő szervezet (ECA) alelnöke szerint a 2022-es téli olimpia időpontját meg kell majd változtatni annak érdekében, hogy a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot télen lehessen megrendezni.
 
A futball-vb a világ egyik legfontosabb és legnagyobb szabású sporteseménye, csakúgy, mint a nyári olimpia - mondta az AC Milan sportigazgatója szerdán.   
 
"A téli játékok azonban, minden tiszteletem ellenére, nincs azonos szinten ezekkel az eseményekkel" - jelentette ki Gandini, aki szerint ha már muszáj elmozdítani a labdarúgó-vb-t a megszokott nyári időpontról, akkor nem tudja elképzelni, hogy ne legyen megoldás a téli olimpia időbeli áthelyezésére.
 
"Így nem ütközne a két esemény, és most könnyebb változtatni, mivel a 2022-es téli játékok még a pályázati szakaszban van, és csak két jelentkező, Peking és Almati van versenyben" - mondta Gandini.
 
Katar 2010-ben nyerte el a 2022-es futball-vb rendezési jogát, de azóta vita tárgya az időpont, nyáron ugyanis olyan hőség van a közel-keleti országban, hogy a játékosok egészségének szempontjából kockázatos lenne akkor rendezni a tornát.
 
Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője azt mondta, Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke arról biztosította a NOB-ot, hogy a futball-vb és a téli olimpia időben nem ütközik majd egymással. A NOB egyébként már számos, több millió dollár értékű szponzorációs és közvetítési szerződést írt alá, ezekben pedig a 2022-es téli játékokra vonatkozóan is szerepelnek megállapodások.
 
Karl-Heinz Rummenigge, az ECA elnöke azt mondta, ha a FIFA meg akarja változtatni a 2022-es labdarúgó-vb időpontját, ahhoz az ECA-nak is hozzá kellene járulnia.
 
"Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a klubfutballt nem érik károk az időpont módosítása miatt" - tette hozzá Rummenigge, aki szerint ha novemberre vagy januárra teszik át a vb-t, az jelentősen befolyásolja az európai klubok versenynaptárát, s az üzleti érdekekkel is ütközik.
 
A katari vb-rendezést más támadások is érték már, júniusban a Sunday Times arról számolt be, hogy az ország korrupcióval jutott a rendezési joghoz.
A NOB csütörtöki közleményében jelezte, korábban már kaptak arra vonatkozó ígéretet Joseph Blattertől, a FIFA elnökétől, hogy a 2022-es katari vb nem fog egybeesni a téli játékokkal.
 
Azért került ismét terítékre a kérdés, mert szerdán Umberto Gandini, az európai futballcsapatokat tömörítő szervezet (ECA) alelnöke azt mondta: a 2022-es téli olimpia időpontját meg kell majd változtatni annak érdekében, hogy a katari vb-t télen lehessen megrendezni. Az AC Milan sportigazgatója szerint a futball-vb a világ egyik legfontosabb és legnagyobb sporteseménye, csakúgy, mint a nyári ötkarikás játékok, de szerinte a téli olimpia nincs ezen a szinten.
 
Blatter korábban novemberi-decemberi rendezést tartott jónak, míg az ECA a január-februári időpontot javasolta, ami ütközne a téli olimpiával.
 
Katar 2010-ben nyerte el a 2022-es futball-vb rendezési jogát, de azóta vita tárgya az időpont, nyáron ugyanis olyan hőség van a közel-keleti országban, hogy a játékosok egészségének szempontjából kockázatos lenne akkor rendezni a tornát.
 
Mark Adams, a NOB szóvivője korábban azt mondta, a FIFA elnöke arról biztosította a NOB-ot, hogy a futball-vb és a téli olimpia időben nem ütközik majd egymással. A NOB egyébként már számos, több millió dollár értékű szponzorációs és közvetítési szerződést írt alá, ezekben pedig a 2022-es téli játékokra vonatkozóan is szerepelnek megállapodások.
 
 
2014. október 10., péntek 16:34

Újabb A320-asokat rendelt a Qatar

Írta:
Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépekre adott le újabb megrendelést a Qatar Airways. A dohai központú légitársaság szerződését egyelőre sem a repülőgépgyár, sem maga a légitársaság nem jelentette be sajtóközlemény útján. Az Airbus legfrissebb, szeptember havi rendelésösszesítőjéből azonban egyértelműen kivehető az összesen 8 gépre szóló üzlet. 
 
Bővíti keskenytörzsű gépparkját a Qatar Airways, amely a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre is közlekedik A320-as típusaival. Az ötcsillagos légitársaság a jelenleg forgalomban lévő A320ceo (current-engine-option) szériából rendelt magának nyolc darabot. 
 
A katariak aktuálisan 31 darab A320-ast üzemeltetnek, de a flottában megtalálható a hosszabb törzsű, A321-es széria is, amelyből kilenc darab áll rendelkezésre, sőt két megnövelt hatótávú (LR - Long Range) változattal az A319-es is képviselteti magát. A választható hajtómű opciók közül a Qatar az International Aero Engines V2500-as erőforrásaival működteti A320-asait, így feltételezhetően a most megrendelt nyolc gép esetében sem lesz ez másképp. 
 
Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a gépekre kért-e a társaság az üzemanyag fogyasztás csökkentésében jeleskedő, a hosszabb útvonalakon akár 4%-os megtakarítást is felmutatni képes Sharklet-szárnyvégekből, de rövidesen bizonyára erre is fény derül. A meglévő 31 A320-as gép közül egyébként három már magán viseli ezeket a 2.4 méter magasra felnyúló kiegészítőket. 
 
A Qatar Airways 1999-ben kezdte el üzemeltetni az Airbus A320-as típusát. Az első ötöt a légitársaság még lízingelte és csak később érkeztek közvetlen a gyártól vásárolt gépek a flottába. A típus kétféle fedélzettel két-osztályos konfigurációban üzemel: az egyiken összesen 144, míg a másikon még tágasabban 132 utas foglalhat helyet. A business ülések száma mindkét elrendezésben tizenkét főnek biztosít férőhelyet, de a 132 üléses változaton már teljesen sík felületű ággyá alakíthatók az üzleti osztály ülései. 
 
Összehasonlításképp érdemes megjegyezni, hogy a low-cost légitársaságok az A320-asaikat 180 üléssel üzemeltetik, és közülük sokan várják már az Airbus még sűrűbb, 186 üléses konfigurációját is. 
 
Az A320-as fontos a Qatar Airways útvonalhálózatában, mivel azzal olyan vonalakat is tudnak nyitni és gazdaságosan üzemeltetni, amelyek nem igénylik a nagyobb utasbefogadó képességű, szélestörzsű gépeket. Valamint vannak olyan célállomások is, amelyekre a földrajzi fekvésüknél, vagy a reptéri infrastruktúra esetleges korlátainál fogva előnyösebb a kisebb méretű típussal üzemelni. 
 
Azt pedig, hogy a Qatar Airways igazán hosszú távon számol az A320-as családdal az bizonyítja a legjobban, hogy az új generációs hajtóművekkel kínált A320neo (new-engine-option) szériára is érvényes rendelésük van, 36 darab A320neo és 14 darab A321neo formájában. Ráadásul a jelenleg berepülési programját folytató A320neo-nak a Qatar lesz az indító légitársasága, amely várhatóan 2015 októberében elsőként állítja forgalomba a Pratt&Whitney reduktoros sugárhajtóművével szerelt változatot.
 
Forrás: AIRportal.hu

A hajnali lefekvés ellenére (kb. félkettő lehetett), az évtizedeken keresztül megszokott ébredésem korai időpontja itt mit sem változott. Legfeljebb annyiban tért el, hogy közép-európai időhöz képest egy órával korábbra járt a reggel. Így azon csodálkozhattam csak, hogy az órámon néhány perccel múlt hat óra, ami helyi idő szerint hétnek felelt meg. Nem állítom, hogy kipattantam az ágyból, már csak azért sem, mivel semmiféle, más szállodákban megszokott, reggeli készülődés zaja nem hallatszott, illetve szinte semmi fényt nem eresztett át – a mintegy öt méter magas mennyezetről – a padozatig érő sötétítő függöny. Eszembe villant a tablet nyújtotta lehetőség és „vezényeltem” a függönyöknek, melyek a zümmögő motorok segítségével szétnyílottak szobám teljes szélességében. Micsoda változás! A keleti-délkeleti elhelyezkedésnek köszönhetően a horizontot már bőven elhagyó felkelő nap fénye vakítóan vágott be. Pár pillanatig ki sem tudtam nyitni a sötétséghez szokott szemem. A ragyogás betöltötte az egész szobát és a Dohára néző üvegfalon keresztül rá lehetett látni a már jócskán ébredező városra. Még az ágyban heverészve eszembe ötlött, hogy számomra a nap kezdete csak egy kávé után értelmezhető. Így hát lassan kikászálódva az ágyból boldogan vettem birtokba a szobához „rendszeresített” ultra modern kapszulás kávégépet. A többféle aroma közül kiválasztottam a nekem legmegfelelőbbet és már készült is a reggeli energiaital. Kezemben a gőzölgő frissen főzött nagyadag kávéval leültem az üvegfal előtti íróasztalhoz és felélesztettem laptopomat. A wifi kapcsolódást követően már néztem is az otthoni híreket. Lassan kortyolva kávémat, szörfözve a neten, kezdett a reggeli tompultságom eltűnni. Eszembe ötlött társam, aki – megvallom jó alvókával bír – talán még alszik. A fürdőszobai akcióm előtt a nevemet és a szobaszámomat kijelző telefonon (természetesen mindenféle szolgáltatást nyújtó LCD kijelzős készülék – a napi időjárástól, a város térképén keresztül az elérhető telefonszámokig és egyéb más lehetőség is) felcsörgettem. Ahogy gondoltam, hosszan csöngött a telefon, mire egy kegyetlenül álmos hang morgása hallatszott. Nem idézem ékes magyarságát, de tény, hogy a mélyen alvót ilyen kegyetlenül felzörgetve, nem maradt véleménynyilvánítás nélkül.

Végül, ha nehezen is, de kezdetét vette a reggel. Mivel hétórától már lehetett reggelizni, így egy kis kitérővel ez lett volna első napi rutinunk. Azért csak lett volna, mert kétfős stábunk egyik tagja (nem én) a kávé mellé szerette a füstöt is fújni.

Irány az előcsarnok (lobby), ahol sajátságos arab kufic építészeti stílust idéző hallszerű benyílók (lounge) kerültek kialakításra. Olyan arab írásjeleket tartalmazó benyílok voltak, melyeket a belépő felől két oldalon és felül keresztben, a Koránból vett idézetek szegélyeztek. Az előcsarnok fenti galériájáról letekintve láthatóvá vált, hogy a kufic mennyezetére felülről is ezek a Koránból vett feliratok kerültek. Ez a jellegzetes építészeti kifejezésmód az első évezred elején alakult ki és számos modern épületen és a belső építészetben ma is alkalmazzák. A díszítés mellett az elmélyült vallásosságot is jelképezi.

A benyílókban kettő, öt és hat fős férőhelyek kerültek kialakításra. A keleti kényelmet idéző egy- és kétszemélyes ülőalkalmatosságok mellett a kufic méretéhez igazodó dohányzóasztalon kívül egy-egy fal síkjába illesztett TV monitor is helyt kapott a hét benyílóban. Általában hírműsorok vagy a szállodát bemutató kisfilm került bejátszásra.  A bokszok belépő részével szemben a szállodát kívülről körbevevő üvegfalon át rá lehetett látni a bejárat előtti hatalmas térre. Nappal a távolabb épült létesítmények fantasztikus alakját lehetett megfigyelni, míg sötétedés után a városra jellemző sziporkázó fény kavalkádot. A szálloda teljes területét figyelembe véve csak itt lehetett a dohányzás szenvedélyének hódolni. Az itt megpihenő vendégek részére természetesen rendelkezésre állt egy büfé, ahonnan az igényektől és a rendelésektől függően a szállodára jellemző bíborszínű és fekete egyen öltözetet viselő pincérek, teát, kávét, édességeket is felszolgáltak. A hatalmas méretű csarnokból kialakított meghitt terület egyúttal lehetőséget biztosított gyors üzleti megbeszélések, találkozások lebonyolítására, valamint napközben néhány perces pihenésre.

 

Túljutva a reggeli „füstadagon”, végre irányt vehettünk a reggelink elfogyasztásának színhelye felé. A Flying Carpet (repülő szőnyeg) étterem, a nevéhez méltón, a mennyezet egészén hullámzóan elhelyezett, a levegőben a lebegés érzetét keltő, perzsaszőnyegek fedték be. A reggeli időszakában, a nappal ellentétesen oldalon lévő étterem barátságos félhomályba burkolódzott. A látvány elképesztően izgalmas volt. A kifelé néző oldalon arab stílusba kialakított és elhelyezett fali szőnyegek meghitté, elvarázsolttá tették az egész teret. Mindebből valami fantasztikus nyugalom áradt. A belső és a bejárattal szembeni falak mentén kerültek elhelyezésre széles választékban, a különböző „svédasztalos” reggeli finomságok. Gyakorlatilag semmiben sem különböztek a kontinentális kínálattól. Hacsak abban nem, hogy az iszlámvallás szerinti nem ajánlott, nem tűrt és tiltott ételekre külön írásban is felhívták a vendégek figyelmét.

A szobával járt a reggeli étkezés. A Flying Carpet bejáratánál történő egyeztetést követően, csinos felvezetőnk kíséretében jutottunk el az általunk választott kétszemélyes asztalhoz, a külső üvegezett oldalon. Kitekintve rá lehetett látni az Aspire Zone közeli létesítményeire és a távolabb lévő, szemet gyönyörködtetően zöldellő területre. A reggeli nap fényében fényesen tündökölt a Hamadic Aquatic Center és mögötte megcsillant az Aspire Dome égszínkék, ovális kettős kupolája. Messze, a látóhatár homályában, már a sivatag sárgásszürke árnyalata folyt össze az acélkékbe áttűnő égháttérrel.

Ahogy helyet foglaltunk az ízlésesen és hihetetlen precizitással megterített asztalnál (minden kellék szinte milliméter pontossággal került felhelyezésre), már is ott termett egy kávét vagy forró vizet szervírozó felszolgáló. Kívánságtól függően kávét (vagy forró vizet a teához) töltött a csészékbe. Reggelizés közben beszélgettünk a tervezett találkozókról, üzleti megbeszéléseink céljáról és közben megfigyeltük, hogy rajtunk kívül négyen-öten fogyasztottak még, a közel hatvan, hetven főt kényelmesen befogadó étteremben. Talán e miatt, talán a hely meghittsége miatt is, nagyon halkan társalogtunk, nehogy zavarjunk másokat.

Kilenc óra felé járhatott az idő, amikor a reggelinket befejezve lementünk a recepcióra, ahol tájékoztattak bennünket, hogy a szálloda egyik vezető menedzserével egyeztetett találkozónkra tíz órakor kerül sor a Kufic egyik üres benyílójában.

 

Fojtatlyuk...

BY: HORVÁTH MIHÁLY

 

 

 

 

.

 

 

A széles csillogó üvegű, színes fényekkel megvilágított bejáratoknál, khaki színű egyenruhás ajtónállók voltak. Egyikük a BMW bejárathoz közelebbi hátsó ajtót nyitotta ki, míg a másikat a kipattanó sofőrünk tárta ki. Csomagjaink gyorsan előkerültek a csomagtartóból, majd az odaérkező londiner, aki hasonló khaki öltözetet viselt, mint az ajtónállók, az állványos trolira helyezte. Kiszálltunk a sötéten elegáns BMW-ből és néhány lépés megtétele után a kinyíló bejárati ajtón keresztül beléptünk a szálloda légkondicionált előterén keresztül az előcsarnokba. Fantasztikus látvány tárult elénk. A később jobban szemügyre vett belsőépítészeti csoda lenyűgözött bennünket. Ugyanakkor most még nem volt idő szánkat tátani, mert a fáradság és az idő előre haladta arra ösztönzött bennünket, hogy minél előbb essünk át a megszokott formaságokon.

 

  

 

Az előcsarnokban a bejárattal szemben, de kicsit jobbra helyezkedett el egy félköríves, hosszú, vakítóan fehér recepciós pult. A pult mögötti falfelületen az öt darab kerek alakú falióra New York, Paris, Doha, Tokyo, Sydney világvárosok időzóna szerinti pontos idejét mutatatták. Középen a méretében is kiemelt, ezért a szemet vonzó óra, alatta Doha felirattal, a helyi időt jelezte. A modern stílusú recepciós pult előtt hasonlóan modern dizájnú, hat darab hajlított fehér ülőalkalmatosság, párban egymással szembe. Egy időben három helyen lehetett intézni a ki- és bejelentkezést és egyéb más ügyeket. Mivel éjfél felé járt az idő egy kicsit szorongtunk, hogy egy hosszadalmas tortúra veszi kezdetét, amelyhez bevallottan nem volt sok hangulatunk. De hát essünk túl rajta és minél hamarabb helyezzük magunkat kényelembe. Így azután nagyon meglepődtünk, hogy ahogy helyet foglaltunk a kényelmes dizájn székeken, a rövid bemutatkozást követően átnyújtva útleveleinket, néhány pillanat múlva előttünk volt a kitöltött bejelentkező lap. Azt csak alá kellett írni és borítékban megkaptuk szobáink érvényesített mágneskártyáját. Számomra valóban meglepően gyorsan és egyszerűen zajlott a bejelentkezésnek ezen aktusa.

 

   

 

Életem során nagyon sok három- és négycsillagos szállodában töltöttem el úgy napokat, hogy azt megelőzően internetes felületen, vagy faxon adataimat meg kellett küldeni. Ezért is csodálkoztam minden alkalommal, hogy valamennyi esetben kérdőív szerű adatlapokat kellett tollal kitölteni, vagy párbeszéd formájában bediktálni, vajon miért kérik el előre adataimat interneten vagy faxon továbbított módon. Tehát számomra azért volt meglepetés, mert most találkoztam életemben először egy olyan (igaz ötcsillagos) szállodával, ahol az útlevél csak azért kellett, hogy az adatok rövid és hatékony ellenőrzését követően a kitöltött bejelentkezési lap rendelkezésre álljon. Mondhatnám úgyis, hogy azzal a lendülettel, ahogy helyet foglaltunk, már álltunk is fel, hiszen kezünkben szobáink „kulcsa”, jelezve, hogy a máshol több perces bejelentkezési műveletnek valójában vége.

Londinerünk mind ez idő alatt türelmesem várakozott mögöttünk az állványos trolin lévő csomagjainkkal. Ahogy elléptünk a recepciótól, csatlakozott hozzánk és a trolit tolva mutatta az utat a felvonókhoz.

 

  

 

Anélkül, hogy előreszaladnék, el kell mondani, hogy a szálloda minden egyes része, részlete a látványt és a látványosságot szolgálja. Nem is rejtik véka alá, hogy a cél az idelátogatók ámulatba ejtése. Ennek a célnak egyik eleme a két pár átlátszó falakkal szerelt felvonó is. Így nappal és éjjel is lenyűgöző a kilátás. Az első néhány emeletig a szálloda belső csillogása uralja a látványt. Följebb a szállodát közvetlenül körülölelő teret lehet szemügyre venni, míg a hetedik-nyolcadik szinttől egyre jobban lehet látni Doha egészét. Ezekből a felvonókból egy pár csak a szobaszintekig működik, a tizenötödik emeletig, míg a másik pár felvonó a tizenkilencedikig jár, ahol a wellnesst szolgáló létesítményeket lehet megtalálni. Ezenkívül van még egy pár zárt felvonó, melyek gyorsliftként funkcionálnak és ezekkel a huszadik emelet fölötti létesítmények érhetők el.

 

  

 

Szobáink a kilencedik emeleten voltak. Mit szobák, luxus lakosztályok! Minden szobaajtó előtti beugró úgy került kialakításra, hogy a vendéget már a belépéskor egy olyan sajátos intim szféra vegye körül, ami lassan kezdi kizárni a külvilágot. Ugyancsak ebben a beugróban volt elhelyezve egy halványan világító nagyméretű (álló 21 collos) elektronikus kijelző, ami azon túl, hogy gyengéden megvilágította ezt az előteret, jól látható módon tűntette fel a szobaszámot, valamint információkat is megjelenített. Többek között a „Ne zavarjanak” jelzésen túl a „Takarítást kérek” vagy éppen „Tisztítást kérek” is ezen a kijelzőn jelent meg.

 

  

 

Nehéz elmagyarázni azt, hogy a korszerű technológia emberközeli megoldásaival milyen hihetetlen kényelmet lehet megteremteni. Kísérőnkkel, aki közben elég jó angolsággal igyekezett rövid tájékoztatást nyújtani arról, hogy a szállodában mi hol találtatik, beléptünk az első szállodai szobába, amelyet közmegegyezéssel magaménak tudhattam.

Azon nyomban rövid bemutató vette kezdetét azzal, hogy a londiner a szobában a hatalmas méretű franciaággyal szemben elhelyezett íróasztalon lévő dokkoló egységről felkapott egy tablet-et. Ezen pillanatok alatt látványosan bemutatta, hogyan állítható be a szoba kívánt hőmérséklete, hogyan változtatható meg a falakban két oldalon elhelyezett kilenc különböző színes led világítás, valamint kapcsolható be és ki a mennyezeti világítás, hogyan mozgatható távvezérléssel a sötétítő- és a tüllfüggöny, hogyan lehet a televíziót be- és kikapcsolni valamint a kívánt csatornát kiválasztani. Mindezt a tablet alkalmazásával. Ugyancsak innen lehetett beállítani a bejáratnál már említett elektronikus kijelzőn a kívánt információt. Az már csak hab lehet ezen a bizonyos tortán, hogy a tablet segítségével a nap bármely szakában rendelhető étel, ital a rendelkezésre álló menü alapján. Mindezt persze a nagysebességű wifi kapcsolat biztosította, melynek később nagy hasznát vettük. Összefoglalva tehát, a pihenést és a kényeztetést felsőfokon igénylők számára az ágyból történő felkelés nélkül szinte minden elérhető a szobában.

 

  

 

És akkor ejtsek egy pár keresetlen szót a fürdőszobáról, mely a bejárattól a nappali-hálóba vezető rövid folyosóról nyílt. Az ajtót a fal lambériájának anyagával burkolták, így azt inkább rejtekajtóként lehetne jellemezni. Az ajtó belső borítása teljes egészében tükör. Ugyan fürdőszobaként nevesítettem, de valójában a megszokott méreteket lényegesen meghaladó helyiségről van szó. A luxus itt is tetten érhető, de nem csak a méret alapján, hanem azzal is, hogy a kövezet fényes márványlapokkal, a falak vágott homokkővel voltak burkolva. Modern, jakuzzi szerű fürdőkád, egy tömbből kialakított márvány mosdó, amely modern dizájnos mosdókagylót fogadott magába a hozzá illő csapteleppel, fantasztikus méretben kialakított zuhanykabin szintén márvány falazattal és csillogóan tiszta, átlátszó üvegajtóval. Itt alakították ki külön leválasztva a mellékhelyiséget, melyhez természetesen bidé is tartozott.

 

  

 

Miközben szemrevételeztem elkövetkező néhány napom lakrészét, igyekeztem kicsomagolni és elhelyezkedni. Társam is hasonló módon tett néhány szobával odébb. A teljes pihenést megelőzően, még röviden váltottunk néhány szót a másnapi, bocs (éjfél már jócskán elmúlt), aznapi programunkról. Ezután tényleg következhetett a fürdőszobai idill, ami a fürdőkád helyett a késői időpont miatt csak a zuhanyzóra korlátozódott. De ez is kellően ellazított. Irány az ágy, amiben gyorsan el is vesztem. Hiszen méreteit tekintve nem volt apróság. Most azután valóban hasznát vettem a tablet-nek, hiszen az ágyból tudtam a kívánt klímát beszabályozni, valamint a fényeket is nyugovóra állítani. Lassan-lassan elcsitult bennem az utazás izgalma és mire feltűnt volna, hogy milyen csend honol körülöttem a kiváló hangszigetelésnek köszönhetően, kezdtem álomba szenderülni.

JÓÉJSZAKÁT DOHA!

 

Fojtatlyuk...

BY: HORVÁTH MIHÁLY

 

 

 

 

.

 

Mint minden repülőút végén a nagy kérdés a feladott csomagok megérkezése. Ráadásul az átszállásos repülés során az ilyen probléma nem is annyira elhanyagolható. Főleg számunkra, hiszen a munkaeszközeink egy laptop kivételével csak feladott csomagként voltak továbbíthatók. Így azután nem csoda, hogy fáradság ide, fáradság oda rendkívül feszülten vártuk a futószalagon bőröndjeink megjelenését. Szerencsére viszonylag rövidebb várakozást követően a csomagok feltűntek és látszólag sérülés sem volt tapasztalható. Boldog megkönnyebbüléssel követtük a jelzéseket a „check out” pont felé és bizakodón vegyes izgalommal vártuk, hogy a vízum rendezése valóban olyan egyszerű-e, mint ahogy arról a hivatalos internetes portálok tájékoztattak.

 

  

 

Helyi idő szerint este tíz óra már bőven elmúlt és más gépek is ontották magukból a fáradt utasokat. Ennek köszönhetően, no meg, hogy nem voltunk helyi állampolgárok, csak a szalaglabirintusba besorolók mögé lehetett beállnunk. A várakozást levezetendő megszámoltuk, hogy tíz-tizenegy ide-oda kígyózó sor, soronként átlag tizennyolc, húsz ember. Mivel a szerencsésebb csomagvadászok közé tartoztunk, mert gyorsan megszereztük poggyászainkat, így nekünk valahol a hatodik sorban jutott hely. Tehát mintegy száz ember volt előttünk, akik az útlevélvizsgálatra vártak.

 

  

 

Megfigyelhettük, hogy az ügyintéző hivatalnokok valamennyien szemet gyönyörködtetően fehér, földig érő öltözetet viseltek, a disdása-t. A fejükre kafijja-t, egy négyszögletű kendőt rögzítettek, amit fekete pánttal kötnek meg, az igal-lal, amelyet sodrott fekete színű zsinór a homlok résznél és kettős fonatként folytatódik hátul derékig, ahol két pár fekete bojtban végződnek. Egyébként a kafijja mintája és színe komoly jelentőséggel bír, többek között a törzset jelképezi. Lábukon többnyire könnyű papucsszandál. A fehér disdása mandzsetta része keményített volt és valószínű nem értéktelen mandzsettagombokkal fogták össze. Ezek a hivatalnokok rendezték a sorokat és végezték az útlevélvizsgálatot. A vizsgálat egyik feltűnő mozzanatát szúrtuk ki, miszerint az útlevélben lévő arckép és a valós személy azonosítása e fénykép alapján elektronikusan, arcfelismerő program segítségével történt. Így a delikvensnek meg kellett állnia egy ponton (vonalon) és bele kellett néznie egy (vélhetően) kamerába, amely egyáltalán nem a szokványos lencsés eszköz volt. A beszkennelt arckép és a valóság összehasonlítását követően, ha megjelent az „OK” jelzés, megtörténhetett a pecsételés és a beléptetés. No persze, ha más ügykezelés, mint például vízum váltása nem volt szükséges. Tehát a látvány kellő tapasztalatot nyújtott számunkra mire sor került ránk is.

Személy szerint magam is úgy éreztem, hogy kellően gördülékeny lesz ez a formális vizsgálat és a vízum intézése. Álmomban sem gondoltam, hogy az útlevelemben szereplő szemüveges kép bajok forrásává válhat. Ugyanis az első mozzanat volt, hogy a szemüvegemet levetették (ami ékes angol nyelven ki is volt írva – „NO GLASSES”). Arra viszont nem gondoltak, hogy a magyar hatóság szemüveggel együtt készíti el biometrikus, új típusú, unió-konform útlevelemet. Így azután a körülbelüli ötödik, hatodik próbálkozásra is csak az írta ki a gép, hogy nincs egyezés. Én már a második, harmadik táján rájöttem a probléma okára és igyekeztem szóban angolul, majd mozdulatokkal egybekötve is jelezni, hogy a képen szemüveget viselek és a valóságban annak híján az egyezés nem is lehetséges. Mindannyiszor megkaptam a helyreigazítást, miszerint „NO GLASSES!” Nincs, mit tenni a hivatalnok tudja, hogy ki vagyok, csak a képem nem egyezik a valósággal. Így tehát elkövetkezett az a lehangoló pillanat, mikor is a korszerű technikát felváltotta a nagyon is kérdéses szubjektivitás. Rátekintés az útlevélképre, majd a delikvensre, akit utasított, hogy vegye fel a szemüvegét, és valóban megtörhetett a jég, hiszen íme, az egyezés. Tehát az a kérdés hogy miért jött, hol fog megszállni és mikor óhajt majd távozni, már csak a rutin részét jelentette. Mind eközben bankkártyámról átutalásra került a vízumom ellenértéke a 100 katari reál (QR). Csattant a pecsét és útlevelemmel, csomagjaimmal már tovább is libbenhettem, mintegy tíz perces tortúrát követően. Vissza se mertem nézni a mögöttem sorban állókra, kiknek idegen nyelvű gondolatait így is értően kiolvastam.

Csörtettem társam után, aki természetesen akkora már bőven végzett és ő maga sem tudta mi történik velem. Mindenesetre megkönnyebbülten haladtunk a kijárat irányába, de a kilépést megelőzően még egy vizsgálaton át kellett esnünk. Ez pedig a tiltott termékek bevitelét megakadályozandó átvilágító berendezés. Most jutott el a tudatunkig, hogy a jó magyaros szokást kiszorította csomagjaink hely szűke. Így az otthoni falatoknak, no meg szíverősítőnek (még saját használatra) sem jutott hely. Így félelem nélkül vettük az akadályt, mert biztos nem találtatik ilyesmi nálunk.

Nem úgy másoknál. A műszer mögötti elkülönített területen láthatók voltak azok a flaskák (lehet, hogy bontottak), konzervek és egyéb csomagban rejtőzködő termékek, amelyek behozatalát szigorúan tiltják. (Szerényen megjegyezném, hogy a legtöbb országban többnyire korlátozott az élelmiszerek bevitele, tehát ez a része nem is annyira egyedülálló.) A későbbi tapasztalataink alapján leszögezhető, hogy nem igen tűrik meg az alkoholt és a sertéshúst, valamint azt tartalmazó készítményeket. Annak fogyasztása, néhány szálloda éttermének kivételével nem is lehetséges. Ha valaki alkoholmámoros legény- vagy leánybúcsúra tervezne kirándulást, azok számára nem feltétlenül Katar a legkiválóbb úti cél. Sőt, valójában az arab kultúrát és a hozzá szorosan kapcsolódó vallást gyakorló országok egyike sem tolerálja ezeket.

A repülőgép földet érésétől számított röpke órát követően végre kijutottunk az érkezési csarnokba. Most azonban indulhatott a vadászat, hogy a szálloda valóban küldött-e értünk szállító alkalmatosságot. Mire azonban izgalmunk fokozódott volna, észrevettük neveinket egy a szálloda logóját is tartalmazó táblán. Annak ellenére, hogy magasságunk közepesnek mondható, feltűnő volt, hogy az értünk érkező (később megtudtuk, hogy nepáli) fiatalember jó egy fejjel volt alacsonyabb nálunk. Elfogadható angolsággal üdvözölt bennünket és nehéz bőröndjeinket „felkapva” (azért a magassága némi akadályt jelentett), gurigázta azokat a parkoló felé. Első kimondottan jól eső élményünk volt, hogy szinte a kijárat előtt parkolt a The Torch Doha sötét BMW-je. Kijutva a légkondicionált épületből nem tapasztaltuk, hogy nagyon lehűlt volna a levegő az utóbbi egy órában. Pillanatok alatt azt éreztük, hogy újra tapadni kezd minden ruhadarabunk. Nepáli emberkénk csomagjainkat behelyezte a csomagtérbe, majd ugrott és rendkívül udvariasan nyitotta a BMW hátsó ajtaját és beszállhattunk a klímatizált utastérbe. Ahogy elhelyezkedtünk, bepattant a kormány mögé és átnyújtott egy-egy nedves kendőt, valamint két gyöngyöző falú kristályvizet. Mindkettőt jóleső érzéssel vettük használatba. Indított és rövidesen magunk mögött tudhattuk Doha nemzetközi repülőterét. Mint később megtudtuk, vasárnap lévén a hét első munkanapján, még európai értelemben is nagy volt a forgalom. Ennek ellenére dinamikusan, nagy helyismeretről téve tanúbizonyságot, haladt a forgalomban. Közben azért semmitmondó témákkal próbálkozva beszélgettünk. Érződött a válaszai rövidségén, hogy a közvetlenebb, beszélgetős hangnem nem a megszokott forma ebben az autóban. Azért a közel harminc perces út alatt annyira feloldódott, hogy elmesélte honnan jött már vagy két éve.

Eközben igyekeztünk betelni a város villódzó fényeivel és a fantasztikusnál fantasztikusabb épületekkel, melyek üzletek, irodák, szállodák és ki tudja még milyen funkciót betöltő létesítmények lehettek. A többsávos utakon feltűnő fürgeséggel cikázva siklott tova BNW-énk. Néha egy-egy rövid, szinte halk kürtölés, hogy itt jövök, mire megnyílt a mellettünk lévő összefüggő sor és be tudtunk sorolni. A következő pillanatban mi lassítottunk, hogy a másik sávban haladó ugyancsak behajthasson. Számunkra, magyaroknak, nagyon meglepő, hogy egy igazán keleti országban mennyire kulturált a közlekedés eme formája. Mint később is, azt figyelhettük meg, hogy nemigen léteznek vitás helyzetek az aszfalton. Pedig ugyancsak tapasztaltunk közlekedési dugókat, lépésben haladó több kilométeres kocsisorokat. Valahogy az ország egészére jellemző katari életvitel nem generál minden pillanatban vitás helyzeteket. Persze biztos vannak, de távolról sem fogható rá a pesti aszfaltra jellemző arrogancia.

 

  

Egyszer csak az első szélvédőn keresztül feltűnt The Torch Doha háromszáz méter magas, sziporkázó futó színekkel kivilágított tornya. A körülöttünk lévő forgalom lassanként ritkulni kezdett, így fokozódott a sebességünk is. A torony egyre gyorsabban növekedett előttünk. Egyre több részlete bontakozott ki a sötét, csillagpöttyös égbolt előtt. Ahogy közelebb érve kifutott a látóteret határoló szélvédőn túlra, látni lehetett kivilágított külső rácsozatát, majd még közelebb érve az üvegborítású külső gyűrűszelvényeket (szállodai szobák, éttermek, stb.), melyek a belső toronyoszlopot övezik a külső rácsszerkezeten belül. És lassan feltűnt a huszadik emelet magasságában elhelyezkedő erkélyszerű kitüremkedés is, majd ez is kiszorult a látóterünkből. Végül a teljes teret kitöltő látvány közvetlen közelről volt megfigyelhető, mert a BMW lefékezett és a szálloda főbejárata előtt megállt.

 

Folytatjuk....

By: Horváth Mihály

 

 
2014. szeptember 03., szerda 18:53

Úti-film forgatás werk első rész

Írta:

Egy dohai forgatás története természetesen nem azzal kezdődik, hogy kiérkezünk és a jól előkészített forgatókönyv menetrendje alapján tesszük a dolgunk és vesszük a látványt. Nem! Ez biztos nem így volt.

No, de nem tesszük meg azt a szívtelenséget, hogy részletesen beszámolunk arról a hosszadalmas és vegyes érzelmekkel teli internetes, e-mailes és telefonos szervezőmunkáról, amelynek eredményeként elrepíttethettünk Katarba és vissza, és forgathattunk is.

Hogy úti film készült volna? Nem! Vagyis nem lehet a szó szakmai szabályai szerint egyértelműen meghatározni. Legalábbis abban a hagyományos értelemben, amit megszoktunk egy-egy tévés úti film kapcsán. A valóság sokkal prózaiabb. Miszerint a szerencsés körülmények és kínálkozó lehetőségek voltak igazi útitársaink. És ezek ki is tartottak Ferihegyre, bocs Liszt Ferencre való visszaérkezésünkig.

Tehát a szállás rendezése, a repülőjegy (sajnos a Qatar Airways közvetlen járatára már nem volt hely a Liszt Ferencen csak Schiphol-on keresztül érhettük el úti célunkat) és a forgatáshoz szükséges kellékek (3D kamera, testállvány, stb.) megszerzését követően jöhetett a csomagolás két személy részére. A történet folyama valójában ezzel vette kezdetét.

 

A repülés (BUDAPEST-AMSTERDAM-DOHA)

 

Az izgalom minden utazás előtt eluralkodik még a gyakorlott utazókon is. Kinek ezért, kinek azért jelent izgalmat.

Számunkra az első idegesítő momentum az volt, hogyan kellene minimalizálni csomagjaink személyes tartalmát, hogy a szigorúan vett súlyhatárt ne haladjuk meg. Révén, hogy személyenkénti egy csomag és egy kézi poggyász csak meghatározott súlyú lehetett. A kamera, a testállvány és a helyszíni vágáshoz szükséges kellékek erősen kiszorították a nagy faktorszámú kenceficéket és az egyéb megszokott turista alkalmatosságokat. Na, de nem baj. Többszöri nekirugaszkodással végül is összeálltak csomagjaink. Sőt, kora reggel időben kint is voltunk a Liszt Ferencen.

És láss csodát…!

A sajátos, hungarikumnak minősíthető, check in rendszer nem feltétlenül segítette az angol nyelvet nem vagy csak kevésbé ismerők jegyérvényesítését. Volt is ideges tömeg, de rendesen – segítség annál kevesebb! Mint általában a repülés előtti normál feszültség így bőven fel lett turbózva az újítás magyaros megoldásával. Azt nem tudni, hogy volt-e olyan, aki nem tudott bejutni a tranzitba, de az biztos, hogy az eddig megszokott egy – másfél órás tranzitbeli várakozás jelentősen lerövidült. Legalább nem volt számunkra kísértés kevéske költőpénzünk azonnali megcsapolására.

Így aztán további akadály nem gördült elénk, hogy élvezzük a légitársaság vendégszeretetét Amszterdamig. Egy repülés sohasem eseménytelen, de talán a személyes érzéseken kívül nem igen lehetne most másról beszámolni. Talán azt az általános véleményt tudom megfogalmazni, hogy évtizedekkel ezelőtti tapasztalatomhoz viszonyítva, a mára korszerűbbé vált gépek belső méretét a zsugorodás folyamata jellemzi. Azt nem állítanám, hogy mindig is kényelmes volt a lábtér, de valahogy mostanra az előttem lévő ülőhely közelebb került. Persze, az a fránya néhány kiló pluszom is… Mindenesetre elég nehéz az intimszférát számon kérni a ma repülőgépei utasterében.

A kétórás repülés végén Amsterdam, Schiphol! Végre egy kis lábnyújtás és jóleső szendvics (melegen), no, meg finom holland sör. A néhány órás várakozás a Dohába tartó gépre, azzal egészült ki, hogy „okos-telefonjainkkal” az ingyenes wifi-re hangolását követően, meglehetősen jó minőségben tudtunk „viberezni” és „skypolni” az otthonmaratottakkal. Tehát Schiphol nemzetközi értelemben minden területen a maximumot nyújtja. Annak ellenére, hogy októbert írtunk, meglehetősen nagy tömeg volt jelen. Egy-egy gép érkezését követően hullámokban áramlott a tömeg egy-egy csomópont irányába, majd az úti céltól függően más-más folyosókon, csökkenő létszámmal csordogált tova. Egyesek, ahogy mi is, kiváltak az áramlatból és vásároltak, vagy fogyasztottak a sziporkázó, világmárkákat kínáló kis üzletekben, vagy éppen áruház méretű shoppingcenterekben. Tény, hogy a nappali időszakot kirekesztő, de a fényeket nem kizáró építészeti megoldást jól kiegészítették a rejtekadó helyek nappal is hangulatos megvilágítása. Sőt, a levegő tisztaságára sem lehetett egyetlen zokszavunk sem. Hiszen a fránya dohányosok csak egy jól elszeparált helyen szívhatták magukba imádott füstjüket, és ami a lényeg, hogy azt egy jól működő elszívóval ellátott térben fújhatták ki.

De az idő, ha lassan is, de telik és eljött a check in ideje a Dohába tartó gépre. Sajnos a nagyobb repülő több utas létszámot jelent és nem több intimszférát. Talán ez azért is kellemetlenebb egy bő tízórás úton, hogy a mozdulatlanságra kényszerített helyzetben még a pihenés, az alvás is nehezebb. Személy szerint végtelenül irigylem azokat, akik minden körülmények közt képesek jóízűen aludni órákon át. Sajnos engem nem ebből a fából faragtak, nem úgy, mint társamat. Hiába az ablak melletti ülőhely, tízezer méteren, a helyenként felhővel borított Európa idővel egyhangú látvány. Időnként jelent meg egy-egy hóval fedett hegycsúcs az Alpok fölött átrepülve, majd ezek is jó időre elmaradoztak.

Az igazi kihívást számunkra mégis az jelentette, hogy a gép útvonalát bemutató monitorunkon szembesülhettünk azzal a ténnyel, hogy Budapesttől északra, Debrecen fölött átrepülve ismét Magyarországon voltunk. És a Liszt Ferencről való indulást követően, majd tíz órával kezdődött a valódi utazásunk Katar irányába.

 

 

A gép zsúfolásig telve. Az utasok vegyes összetételét jellemezte, hogy a láthatóan sok turista mellett megjelentek az arab úti társak is. Első benyomásra „hazatérő” családokról lehetett szó, hiszen egytől-egyig gyermekekkel (a csecsemőtől a tízévesig) utaztak. Utólag, a későbbi dohai tartózkodás tapasztalatait is figyelembe véve, számomra az igazán meglepő az volt, hogy ezek között az arab családok között a férfiak első sorban európai öltözéket viseltek és csak az asszonyokon volt a jellemző fekete „csador”.

Érintve a Fekete- és a Földközi-tengereket lassan megérkeztünk a repülőút utolsó harmadába, az Arab félsziget fölé. A gépről elébünk táruló táj látványát itt még apró felhőfoszlányok sem zavarták. Szemben az európai szürkészöld árnyalattal, itt már szürkésbarna színek uralkodtak. A lassan hanyatló nap sugaraiban élesen rajzolódtak ki a növényzettel alig fedett sziklás hegyormok. Csak időnként jelent meg egy-egy zöld folt valamely szürkés árnyalatú kiszélesedő folyó vagy tópartján, hogy jelezze, alant élet van és emberek művelik a tájat. Este kilenc felé járt az idő (talán még a budapesti zónaidő szerint) mire végleg sötétbe borult a lenti világ. Alant a csillagként sziporkázó fénycsoportok utaltak nagyobb vagy kisebb lakott helyre. Csak a monitoron megjelenő útvonalból lehetett következtetni melyik település fölött járunk.

És VÉGRE…!!! A lassú ereszkedést követően kigyulladt a „seatbelt” jelzés és egyre dinamikusabban csökkent a repülőgép magassága. A látvány, ami elsőre elébünk tárult Doháról, szinte leírhatatlan. Elképesztő hosszú és egyenes kivilágított, csillogó utak, jól látható magasba törő, fényárban úszó felhőkarcolók, és a fentről is jól kivehető hatalmas terek.

 

   

 

Azután éles bedöntés, néhány oldalazó manőver, majd visszafogott dörrenésszerű robaj (futók kint), és a lenti világ gyorsan közeledett. A horizont fogalma ismét jelentést nyert azzal, hogy a leszállópályát övező jól meghatározható építmények növekvő sziluettje kitakarta a távolba vesző látóhatárt. És a félre nem érthető, félre nem érezhető döccenés és a felbőgő, fékezésre állított hajtóművek jelezték, LESZÁLLTUNK! A megszokás szerint összeütöttem a tenyerem, hogy tapssal jutalmazzam a szerencsés megérkezést, de meglepetésemre egyedül maradtam a véleménynyilvánításommal. Magamban megállapítottam, hogy a repüléssel kihagyott tíz év során megváltozott az utasok habitusa. Megszokott közlekedési eszközzé vált repülőgép, nem igényli az érzelemnyilvánítás eme formáját. Nagy ügy…! Azért én csak örültem, hogy megérkeztünk és végre szilárd a talaj a lábunk alatt. A repülőgép hosszúnak tűnő gurulását követően élesen kanyarodott és a repülőtér épületeitől távol megállt, hajtóművei sivítása lassuló morgásba mentek át, majd leálltak.  

 

  

No, nézd csak! Az eddig a leszállási manővert flegmán tudomásul vevő utasok talpon. Úgy tűnik ez a habitus viszont semmit sem változott, mindenki elsőnek szeretné elhagyni a gépet. Így hát mi is bepréselődtünk az udvariasságot mellőző sorba, amely csodálkozik azon, hogy néhány széksorral előrébb mégis magunk elé tessékelünk egy arab családot, két kisgyermekkel. De végre elértük a lépcsőt. És bumm! A légkondicionált légtérből a harminc fokos melegbe jutva pillanatok alatt leizzadtunk. Mire lejutottunk a lépcső aljában várakozó alacsonypadlós buszok egyikéhez, már tapadt ránk öltözékünk. Így hát megváltás volt a légkondicionált jármű belseje és a szilárd talaj biztonsága.

MEGÉRKEZTÜNK!!!

By: Horháth Miháy

Folytatjuk............

 

 

.

 
 
2014. július 23., szerda 17:34

TOP 4 Strand Katarban

Írta:
Tiszta kék víz és aranyszínű homok várja Katarban, ha egy felejthetetlen tengerparti nyaralást tervezne. Katar 560 km-nyi tengerparttal büszkélkedik, amely tiszta strandjaival nagyon népszerű a turisták körében. Amennyiben családjával vagy barátaival utazik, mindig minőségi kikapcsolódásra számíthat az apró szigetecskék, homokpadok és zátonyok között. Ha készen áll pihenni, úszni, és hogy kényeztesse magát néhány élmény dús vízi sporttal Katarban, a következő négy kedvelt strand bármelyikét felkeresheti.
 
 
 

Katara Beach

A tengerparti túrát Katarban nagyszerűen lehet azzal kezdeni, hogy egy napra meglátogatja Katar Beach-et. A strand természetes szépsége számos páratlan lehetőséget és kikapcsolódást kínál a látogatók számára. A strand 1.5 km hosszú. Nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is nagyszerű időtöltés nyílik ezen a kedvelt helyen. Akár a nyugalmat szeretné élvezni, miközben szeme elé tárul a táj meghökkentően festői szépsége, akár különleges 
izgalomra vágyik, Katara Beach-et soha nem hagyja el majd csalódottan. A strandon többek között lehetőség van csónakázásra, szörfözésére, vitorlázásra, kajakozásra, vízisíelésre, stb. Attól függően, hogy mi a kedvtelése és mit szeret jobban, olyan vízi sportot választhat, amit a legjobban élvez, és így kalandos élményben lehet része.
 
 
 
 
 

Sealine Beach Resort

A lelkes strand szerelmeseinek, a Sealine Beach Resort kötelező hely. Az itt eltöltött idő alatt magába szívhatja a kaland és a szépség valódi ízét. Olyan üdülőhely található itt, amely csúcs minőségű ötcsillagos szálloda egy csodálatos medencével, ahol megpihenhet. A szórakozás és szórakoztatás megannyi lehetőségén kívül, ez a partrész villát vagy faházat is kínál pihenésre, mellyel egyedül álló élményben lehet része.
 
 
 
 

Al Ghariya Beach

A camping rajongók nagy számban kedvelik ezt a strandot. Egész Katarban, ez a csodálatos strand az egyik legnépszerűbb hétvégi kirándulóhely. Ha a Fuwairit strandra látogat el, akkor csupán egy rövid utazást követően elérheti a mintegy 4 km-re lévő Al Ghariya tengerpartot. Bár a hosszú, homokos strand a fő attrakció a turisták számára, így is ráakad egy olyan tengerparti üdülőhelyre, ahol élvezheti a magas színvonalú szállás szolgáltatásait.
 
 
  
 
 
 

Fuwairit Beach

Egy újabb szép strand, amely a Katart átszelő túra során érinthető. A strand egyedülálló a maga nemében annak ellenére, hogy nem kínál sokkal többet, mint a homok és a hullámok. Amitől vonzónak fogja találni azok a furcsa sziklaalakzatok, melyeket a természet hozott létre. Míg a megkopott hegyek látványa öröm a szemnek, addig is remek ülve élvezni ezt a látványt. A strand elszórtan nyitott öbleiben piknikezhet családjával, barátaival és kollégáival. A strand és az öblei még a fotósok számára is sok lehetőséget kínálnak azzal, hogy a legfelejthetetlenebb képeket örökíthetik meg.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
.
2014. június 26., csütörtök 12:20

Katar a közel kelet gyöngyszeme

Írta:

Képzeljünk el egy olyan országot, ahol a pénz nem számít: 6 sávos tükörsima autóút vezet át a fővároson, amelyen 110-zel lehet haladni, a benzin 10 euro cent, pezseg a kulturális élet, felhőkarcolók szegélyezik a tengerpartot, és a világ legjobb egyetemei sorakoznak, hogy állampolgárainak ingyenes oktatást biztosítsanak, ugyanakkor a hagyományok tisztelete és a hit határozza meg a mindennapokat.  

Dohában, Katar fővárosában az ősz közepén is 35 fokos meleg van, sokszor 90 %-os páratartalommal. Ez a klíma meghatározza az életvitelt, mert az emberek légkondis házaikból légkondis autóikba ülnek (tömegközlekedés nincs), majd onnan szintén légkondis épületekbe érkeznek. Csak akkor mennek ki a szabadba, amikor már lemegy a nap.

 

A legmegdöbbentőbb, hogy Katar állam csupán 1971-ben vált függetlenné. Szinte a szemünk előtt nőtte ki magát a sivatagi sátrak és kő házikók tengeréből a legdinamikusabban fejlődő arab állammá. Mint egy népmesében: a legszegényebből a leggazdagabbá.

Régen gyöngyhalászatból éltek, ők voltak a legszegényebb öbölbeli ország, azonban a tengerben talált kőolaj és földgáz tartalékai mára a világ leggazdagabb országává tették. A mostani emír, Hamad bin Khalifa Al Thani pedig okosan gazdálkodik. Apjától, aki csak herdálta a pénzt, ’95-ben átvette a hatalmat, míg az Svájcban nyaralt. Azóta tart a gazdasági, technológiai, oktatási és kulturális fellendülés.

Doha tengerpartja most úgy néz ki, mint Manhattan.

Üveg felhőkarcolók, a legmodernebb építészeti megoldásokat alkalmazó múzeumok, kiállító és konferencia termek sorakoznak egymás után, amelyet ötvöznek a múltjukból vett sátorszerkezettel, geometrikus motívumokkal.

Az Emír tisztában van azzal, hogy a legjobb befektetés a tudás. Hatalmas, gyönyörű fákkal körbevett parkosított egyetemvárost építtetett, ahol a külföldi egyetemek kirendeltségei találhatók. A katari fiataloknak nem kell külföldre menniük, otthon is megszerezhetik neves egyetemek diplomáit, amit ráadásul az állam ingyenesen biztosít, sőt ösztöndíjakkal támogat.

A helyi oktatás másik előnye, hogy így annak a veszélye is elhárul, hogy a nyugati életvitel eltérítse őket a muzulmán szokásoktól. A katariak a tradícióikat erősen őrző és tartó nép. Az emberi kapcsolatokat az iszlám hit szabályozza, amely ott nem csupán vallás, hanem erkölcsi, viselkedési, és etikai kódex is.  Ha valaki nem eszerint viselkedik, az a családra szégyent hoz, és kiközösítik.

 

Tradíciók között említésre méltó a gyöngyhalászhajók fesztiválja, ezzel emlékeznek meg arról, hogy valaha a gyöngyhalászat volt a fő iparág.

Háromféle gyöngy van: a katari és az iraki a legjobb, mert annak 7 héja van. ezt követi a kuvaiti, 5 héjjal. A leggyengébb minőség pedig a szaúd-arábiai 3 héjjal.

A tevefuttatás is nagyon népszerű sport náluk, de a modern technológia már oda is beszivárgott, vagy az emberi jogok…

 

Régen kisgyerekek ültek a teve hátára, mert csakúgy, mint a Lovin, a zsokénak könnyűnek és kicsinek kell lennie, hogy az állat gyorsabban futhasson.

Ma már tilos gyerekeket felültetni, ezért egy kis ostor-gépet szereltek fel a tevék hátára.  A verseny úgy néz ki, hogy elindítják a tevéket, a tulajdonosok pedig egy dzsipben ülve robognak a mezőny mellett és egy távirányítót nyomogatnak, ami beindítja a tevére szerelt ostort. A nézőket egy buszra teszik fel, amely a tevék mellett porzik végig a sivatagban.

 

Annyiban azonban más, mint a Lovi, mert fogadni tilos a tevékre: az iszlám vallás alapján tilos a fogadás és a szerencsejáték. Tilos az alkoholfogyasztás is és a cigarettázókat is kinézik.

A nők feketében, a férfiak fehérben járnak, hajukat lefedve. Dzsámikba a turisták is csak kendővel lefedve mehetnek be, külön a férfiak és a nők számára fenntartott terembe. Még a kávézókban is elkülönített bokszokban ülnek az egyedülálló férfiak és nők.

Sok kávézóban tradicionális élő zene van: dobosok, furulya és egy énekes. Nem ritka látvány, hogy a zene hallatán a férfiak felpattantak a helyükről és a dob ütemére ritmusosan táncolni kezdtek, a nők pedig a fejükkel bólogattak.

 

Persze a nők sem maradnak szórakozás nélkül. Olyan bevásárlóközpont van Dohában,  ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. A fekete csador alatt a nők rengeteg ékszert, tűsarkú cipőt, és a legnevesebb divattervezők legújabb kreációit hordják. Az asszonyok mögött pedig a házi alkalmazottak cipelik a szatyrokat, kísérik a gyerekeket.

 

Az országnak csupán egy ötöde katari állampolgár. Bevándorlók csak dolgozni jöhetnek, segélyek nincsenek, állampolgárságot pedig nem kaphatnak. A turizmus azonban egyre erősebb, mert ez az ország a nyugat és a kelet kellemes találkozása.

Forrás: http://milesandmeals.cafeblog.hu/2013/10/16/doha-putrikbol-palotak/

Mindezen hasznos információk mellet szeretnénk megajándékozni minden látogatónkat a nemrég elkészült úti-filmünkkel, melyhez jó szórakozást kívánunk!

 

 

 

.

 

A Válasz.hu értesülése szerint a katari uralkodócsalád egyik 32 éves tagja, a Katari Iszlám Bank elnöke a fővárosi Operaházzal szemben található, Lechner Ödön tervezte Drechsler-palota (Balettintézet) vevője. A közel húsz éve üresen álló épület a jövőben szállodaként működhet.

 

Május végén a Vs.hu dobta be a köztudatba, hogy a Drechsler-palota portugál tulajdonosai egy – akkor még ismeretlen – arab befektetőcsoportnak adták el az épületet. A Válasz.hu értesülése szerint a vevő valójában egy luxembourgi cég, az idén tavasszal bejegyzett Balett Properties S. A., amely mögött – angolos írásmóddal – Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bin Jaber AI Thani sejk, a katari uralkodócsalád 32 éves tagja áll. A sejk a Katari Iszlám Bank, a világ ötödik legnagyobb iszlám pénzintézetének elnöke, illetve a Credit Suisse Group AG és számos más nemzetközi cég igazgatóságának tagja. Az Andrássy úti épület rendbetételére létrehozott magyar projektcégben (az immár a Balett Properties S. A. által birtokolt QPR Properties Kft.-ben) rajta kívül egy dohai ügyvéd, Fady Bakhos, továbbá egy egyiptomi származású szállodai szakember, Zaki Nasser Zaki El Guiziri szerezhet ügyvezetői pozíciót, mihelyst a fővárosi cégbíróság lezárja a bejegyzési folyamatot.

A Balettintézet mostani megvétele vélhetően nem ellenkezik a magyar állam akaratával, hiszen a katari befektető tudomásunk szerint a dohai nagykövet, Elter István jelenlétében írta alá az adásvételhez kapcsolódó iratokat. Emlékezetes: amikor tavaly április 30-án Orbán Viktor együtt buszozott az Andrássy úton Tarlós István főpolgármesterrel (miután a Hősök terén átadták az új Mercedes-buszflottát), a kormányfő a Drechsler-palota visszaszerzését sem tartotta kivitelezhetetlen megoldásnak – ám, mint láthatjuk, végül egy piackonformabb megoldás született.

A budapesti szállodaiparban egyébként jó ideje jelen van az arab tőke: a Lánchíd pesti hídfőjénél álló Gresham-palota tulajdonjoga például az ománi államé. A jordán gyökerű Mellow Mood csoport már szintén „őshonos” Magyarországon: a hazánkba még diákként érkezett cégtulajdonosok eredendően hátizsákos turistákra szakosodtak, de ma már ők üzemeltetik a Buddha-Bar Hotelt a Ferenciek terére néző Klotild-palotában, és nemrég ők szerezték meg a Párizsi Udvar tulajdonjogát is. (A fővárosi Zara hotelek is jordán fennhatóság alatt állnak. A működtető: Mazen al-Ramahi.) Az Erzsébet téri Le Méridien ugyancsak arab kézben van – a vevő, az emírségekbeli Al Habtoor Group korábban azzal vált világhíressé, hogy Dubajban felépítette a hétcsillagos Burdzs al-Arab (Arabok tornya) szállót.

 

 

Forrás: valasz.hu

 

 

.

 

 

Eredetileg holnap indult volna az első Airbus A380-as teljesítette Qatar-járat Londonba, de a katari óriásgépnek egyelőre híre hamva sincsen, legalábbis ami az átadás-átvételt illeti. Most úgy néz ki, csak a nyár utolsó hónapjában, augusztustól kezdve lehet majd a kétszintes Airbus-szal repülni Dohából. Al Baker végre megszólalt.

 

Nagy csend lett úrrá a nyár elejére a Qatar Airways Airbus A380-as programja körül, pedig a tavasz folyamán már kellő csinnadrattával bemutatták a flotta leendő legnagyobb típusának fedélzetét, a vadonatúj első osztályt, az üléseket, aztán az exkluzív társalkodó-, és mosdó helyiségek is terítékre kerültek, és hivatalosan is bejelentették az első, az A380-asnak dedikált desztinációkat, mint London és Párizs, de azóta semmi.

Közben április végén az új dohai reptér, a Hamad is megnyílt és május 27-e óta már a Qatar Airways is onnan működik, ami azért fontos, mert ez alapvető feltétele volt az A380-as átvételének, a korábbi bázis ugyanis egyáltalán nem volt alkalmas a típus kiszolgálására.

Nagyjából eddig minden rendben is zajlott, és úgy volt, május legvégén megérkezik az első gép, ami aztán egy kis bemelegítést követően június 17-től meg is kezdi menetrendszerű üzemét a Qatar-útvonalhálózat egyik legfontosabb célpontjára, a London-Heathrowra, de jött az első késés, amely szerint a járat ezzel a géppel csak július 1-jén startolhat, most viszont az airlineroute.net értesülései szerint ennél is később, augusztus 1-jén áll szolgálatba a várva-várt A380-as, ami alapján Párizs két héttel később, augusztus 15-én indulhat.

A késedelem pontos okáról vajmi keveset lehetett tudni, de a Reutersnek az immáron másodszori halasztás kapcsán sikerült Akbar Al Bakert, a Qatar Airways vezérigazgatóját szóra bírni, akinek elmondása szerint a kabinberendezéssel vannak gondok, mivel az nem felelt meg a légitársaság szigorú kritériumainak, a Qatar Airbus-üzembe delegált műszaki csapata nem talált mindent tökéletesnek, az észrevételezett módosítások pedig időt igényelnek - tegyük hozzá, nem is keveset.

A Qatar Airways, amely eddig összesen 13 darab A380-800-ast rendelt flottája számára a Perzsa-öböl három nagyként emlegetett légitársasága közül, a dubaji Emiratest követően a második A380-as üzemeltető lesz a térségben.

 

Forrás: AIRportal.hu

 

 

.

2014. június 17., kedd 14:56

Katar télen-nyáron

Írta:

„És három éve még nem tudták, hogy Katarban nyáron 45-50 fok van?” – nagyjából ugyanez a kérdés fogalmazódik meg mindenkiben, aki nyomon követi a 2022-es futball világbajnokság rendezése körüli hercehurcát.

 

 

Egyre többen hangoztatják ugyanis, hogy a közel-keleti országban június-júliusban, azaz a torna hagyományos időpontjában embertelen lenne mérkőzéseket játszani, és a szurkolók is nehezen viselnék, hogy a hőmérséklet még éjszaka sem megy 35 fok alá. Éppen ezért egyre reálisabb lehetőségként vetődik fel, hogy a vb-t télen bonyolítsák le, ami azonban teljesen felborítaná az adott év futballnaptárát, ezért nehéz lesz lenyomni a bajnokságok képviselőinek torkán. Egyelőre a katariak kitartanak a nyári rendezés mellett, mint mondják, ha kell, készek a stadionok mellett egyes köztereket is légkondicionálttá tenni. Ez persze még jobban megdobná a már most is rekordméretű, 200 milliárd dollárra, azaz 44 ezermilliárd forintra taksált költségeket – bár ez aligha jelent akadályt a kis olajemírségnek.

A napokban egyébként Sepp Blatter FIFA-elnök meg is adta a választ a cikk elején feltett költői kérdésre, amikor beismerte, a 2010-es döntés előtt az európai vezetők azt javasolták FIFA-képviselőiknek, hogy szavazzanak a katari pályázatra, mert üzleti érdekeltségeik vannak az országban. Francia lapok már korábban megírták, hogy az UEFA-vezér Michel Platini a francia elnök társaságában tárgyalt katari képviselőkkel 2010-ben, nem sokkal később pedig a katariak megvették az azóta euró-százmilliókért megerősített PSG-t. A FIFA egyébként felállított egy etikai bizottságot, hogy kivizsgálják, voltak-e szabálytalanságok, vesztegetések, a katari pályázat megszavazása előtt, ám eredmény, mily meglepő, még nincs. Egyes vélemények szerint a korrupciógyanú és az egyéb bonyodalmak miatt jelen helyzetben, 9 évvel a torna előtt még el is lehetne venni a rendezési jogot Katartól.

Ez az idő azonban még a katariaknak is elég lehet arra, hogy lehűtsenek mindent: stadiont, közteret és a kedélyeket is.

 

 

 

Forrás: vasarnapihirek.hu

 

 

 

.

Pénteken kilencvennapos eltiltással sújtott Franz Beckenbauer kész válaszolni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kérdéseire.

A legendás német szakember vasárnap közölte, hogy legkésőbb június 27-ig írásban reagál majd.

Beckenbauer közleményében úgy fogalmazott, hogy nagyon meglepte az eltiltás, miután előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy megsértette a FIFA etikai kódexét, és a védekezésre sem adtak neki alkalmat.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki a futball minden területére kiterjedő eltiltást, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, pedig erre a testület több alkalommal kérte. A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, és Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának.

Mindét ítélettel kapcsolatban sok visszás jel derült ki azóta. A katari korrupció gyakorlatilag mára egyértelművé vált, ötmillió dolláros kenőpénzt fizethettek ki a katariak FIFA-delegáltaknak a döntés előtt. Katarban amúgy elképesztő körülmények között készülnek a világbajnokságra, az építkezéseknek eddig mintegy 1200 áldozata lehet.

Azóta az orosz rendezéssel kapcsolatban is sok kétely felmerült, legutóbb azért, mert fényképek kerültek elő, ahogy a FIFA-elnök Sepp Blatter Alimszan Tocstacsunovval iszogat 2005-ben Moszkvában. Tocstacsunov ismert orosz maffiózó, világszerte körözik, többek között fogadási csalások és sportesemények manipulálása miatt.

Blatter szerint ő is tudna mutatni több ezer képet, amin mindenféle emberekkel lenne látható, akikről azt se tudja kicsodák. Természetesen a képen látható urat sem ismeri. (via MTI)

Kilencven napra eltiltotta a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől Franz Beckenbauert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).


A FIFA pénteki közleménye szerint a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki büntetést, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, noha erre a testület több alkalommal kérte. A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, s Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának. Utóbbival kapcsolatban olyan vádak fogalmazódtak meg, hogy szavazatvásárlások történtek.

A FIFA emlékeztetett rá, hogy ez ügyben jelenleg zajlik a vizsgálódás és az első összegzésnek a jövő hónapban kell elkészülnie.

A Sunday Times a hónap elején azt írta, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel "megvásárolta" hazája számára a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A feltáró riport szerint Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnöke, a FIFA egykori alelnöke - akit korrupciógyanús ügyeiért a nemzetközi szövetség már korábban eltiltással sújtott - titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett a katari pályázat támogatásáért.

A lap a feltáró riportsorozatának egy későbbi részében azt állította, hogy többek között Beckenbauert is megkörnyékezte Hammam: "üzleti együttműködési tárgyalásokra" Katarba invitálta őt annak a német olaj- és gázszállító cégnek a vezetőivel együtt, amely tanácsadóként alkalmazta.


Forrás:hvg.hu

 

 

 

 

.

2014. június 11., szerda 21:13

Leválik Budapestről Zágráb

Írta:

A Qatar Airways október 1-jétől már közvetlen járatokat is kínál Doha és a horvát főváros, Zágráb között. A leválás viszont egyelőre csak részleges lesz, mivel a hét négy napján továbbra is a jelenlegi rendben, a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren keresztül megy majd a járat.

 

A Qatar Airways mindössze két évvel ezelőtt, 2012 májusában vette fel útvonalhálózatába Zágrábot, amelyet budapesti járatának meghosszabbításaként kezdett el üzemeltetni, de az ötcsillagos légitársaság máris elérkezettnek látja az időt, hogy önállósítsa a horvát fővárost. 

Tény és való, egyelőre csak részben, október 1-jétől ugyanis a hét négy napján változatlanul Budapesten keresztül működik a járat, de a fennmaradó három napon Doha és Zágráb közvetlen összeköttetésbe kerül az utazóközönség számára. 

A Qatar Airways tájékoztatása szerint a direkt zágrábi vonalon Airbus A320 típusok fognak repülni, amellyel annak idején, 2011 januárjában Budapestre is elkezdett üzemelni a Qatar, és amely napjainkban is rendszeres vendége a két főváros légikikötőjének. A közvetlen járat feltétlen előnye, hogy a menetidő 6 órásra redukálódik, amely nemcsak a repülés hosszában hoz kedvezményt, hanem egyáltalán a Horvátországba, illetőleg onnan Katarba utazók szempontjából felesleges budapesti leszállást és a fedélzeten töltött várakozást is kiiktatja. 

Annak idején bizony még magának Akbar Al Bakernek, a Qatar vezérigazgatójának sem volt szabad kiszállni a gépből Budapesten, amikor a nyitás alkalmával Zágrábba repült, 2012. május 9-én. Nos, ezt az apró kellemetlenséget a hét három napján meg lehet majd spórolni. 

Veszteség viszont, hogy három nappal kevesebbel lehet csak Budapestról Zágrábba utazni, a Qatar a járatnyitással egyidőben ugyanis kereskedelmi jogot szerzett a két főváros közötti jegyértékesítésre és utasszállításra is. 

Ami a menetrendet illeti, hétfőnként, péntekenként és szombatonként lesznek a zágrábi közvetlenek.

Az új kiosztás szerint hétfőn, pénteken és szombaton október első napjától kezdve QR 217 járatszámmal reggel 07:05-kor száll fel a Qatar Airbusa Dohából és 11:55-kor érkezik Zágrábba, ahonnan QR 218 azonosítóval 12:55-kor indul vissza az Öböl felé és este 19:15-kor már Dohában is van. Ezeken a napokon a budapesti járat menetrendje is más lesz. A QR 213 reggel 07:25-kor száll fel a dohai Hamad repülőtérről és déli 12:00-kor érkezik Budapestre, ahonnan QR 214-ként már kora délután, 13:00-kor visszaindul és 19:15-kor van ismét Dohában. 

Keddenként, szerdánként, csütörtökönként és vasárnaponként marad az eddigi rend: a QR 209-es reggel 07:40-kor száll fel, 12:15-kor landol Budapesten, ahonnan QR 209-ként 13:15-kor tovább repül Zágrábba, oda érkezik 14:10-re, majd QR 210-esként 15:10-kor ismét felszáll és 16:05-kor Budapesten van. Az innen Dohába tartó járat 17:05-kor startol és éjfél előtt, 23:20-kor ér földet a katari fővárosban. 

Akbar Al Baker elmondta, a nyitás óta az elmúlt két évben Zágráb az egyik legnépszerűbb európai desztinációjukká nőtte ki magát, ezért hát a változtatás. Budapestről viszont nem tett említést, ezért csak remélni lehet, az is hasonlóan jól muzsikál, s akár rövidesen szélestörzsű géppel való forgalmat is kaphat a Qatar részéről, de addig is maradnak a jól bevált A321-es Airbusok, főleg ami dúsabb nyári szezont illeti. 

Bécset pedig már biztos irigykedve szemlélhetjük, mivel szeptember 1-jétől oda garantáltan nagyobb géppel, Airbus A330-200-assal közlekednek a katariak. Hozzá kell tenni, a Qatar a járatnyitást követő tíz évvel találta érettnek erre Bécset, és az is igaz, ott van egy komoly versenytársa, a dubaji Emirates is.

 

Forrás: AIRportal.hu

 

 

.

 

 

Sepp Blatter tovább tetézte a 2022-es katari világbajnokságot övező korrupciós botrányt: elmondása szerint rasszista indíttatásból robbantották ki az ügyet. A közel-keleti tornát érintő ügyben tovább vizsgálódik egy jogi szakember, aki júliusban ad majd jelentést a szövetségnek, arról pedig, hogy esetleg elveszik-e a tornát a dúsgazdag országtól, majd ősszel derül ki.

Javában dúl a korrupciós botrány a katari világbajnokság rendezése körül, a napokban olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Franz Beckenbauert, a német labdarúgás egykori világsztárját és Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét is "megkörnyékezte" Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam.

Blatter hétfőn. Sao Paulóban tagadta a vádakat és azt is elmondta, szerinte miért támadják a katari rendezést többen is.

- Támadják a FIFA-t a katari vb miatt, és sajnos a diszkrimináció és a rasszizmus áll a háttérben. A szövetségnek minden ilyenféle jelenséggel fel kell vennie a harcot, nagyon elszomorít ez az egész ügy – tette hozzá a FIFA első embere, és elmondta: szeptemberben vagy októberben vizsgálja fölül a döntését majd a grémium, azaz akkor dőlhet el, elveszik-e esetleg a vb-t a közel-keleti országtól.

Egy független amerikai jogász, Michael Garcia vezetésével tovább vizsgálják közben a Katart ért korrupciós vádakat, az eredményt pedig várhatóan július közepén mutatja meg a FIFA-nak a szakember. Garcia mindenkit megvizsgál, aki bármilyen kapcsolatban került a katari (illetve a szintén vizsgált, 2018-as orosz) vb-pályázattal.

 

Katar – amely továbbra is tagadja a vádakat – 2010-ben Ausztráliát, Japánt, Dél-Koreát és az USA-t megelőzve nyerte el a 2022-es torna rendezési jogát.

 

Forrás:http://www.csakfoci.hu/

 

 

.

2014. június 08., vasárnap 20:54

Katar deportálta a Muszlim Testvérek vezetőit

Írta:

Az Öböl-menti Együttműködési Tanács (Gulf Cooperation Council, GCC) tagjai között felmerült konfliktus enyhülésével összhangban Doha a Muszlim Testvérek több tucat vezetőjét deportálta az országból, írja a Gulf News egy londoni napilapra hivatkozva. 

A vezetőket Dohából Líbiába, egy Tripoli közelében fekvő reptérre, majd onnan ismeretlen helyre szállították. 

Nemrég diplomáciai krízis alakult ki Katar és a szervezet másik három tagja, Szaúd-Arábia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek között, mert utóbbiak szerint Katar jelentős támogatásban részesíti a Muszlim Testvéreket, veszélyeztetve ezzel a szervezet és az összes arab ország biztonságát és stabilitását. 

Az említett országok márciusban vissza is hívták nagyköveteiket Dohából.

Doha végül április 17-én a tagországok közötti rendkívüli találkozón bejelentette, hogy deportálni fogja a Muszlim Testvérek feltételezett tagjait, a katari székhelyű Jazeera tartózkodni fog a „katonai puccs” kifejezés használatától Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök megbuktatásával kapcsolatban, valamint Juszuf al-Qaradavi egyiptomi imám számára nem fogja engedni, hogy katari vagy Katar által finanszírozott médiumban megjelenjen.

 

 

Forrás: http://kitekinto.hu/

2014. június 08., vasárnap 20:50

Visszaállhat a rend az Öbölben

Írta:
Úgy tűnik, pontot tettek a hónapok óta húzódó krízisre az Öböl államai, hiszen csütörtökön egyezségre jutottak a külügyminiszterek. Egy bahreini napilap szerint Katar eleget tesz a kéréseknek, megregulázza a Jazeerát, korlátolja Yuszuf al-Qaradavit, és deportálja a Muszlim Testvérekkel összefüggésbe hozható embereket. Azt azonban nem tudni, hogy az eddigi álláspont, amely szerint Doha nem fog meghajolni a másik három Öböl-ország igényei előtt, valamint a kérdés elvi oldalának hangsúlyozása ellenére miért változott meg az ország véleménye a kérdésben.
 
Csütörtökön Rijádban találkoztak az Öböl-menti Együttműködési Tanács (Gulf Cooperation Council, GCC) hat tagországának, Kuvait, Szaúd-Arábia, az Emírségek, Omán, Bahrein és Katar külügyminiszterei, hogy megvitassák a Doha, valamint Rijád, Manama és Abu Dhabi között hónapok óta húzódó konfliktust. A kérdés megoldását sokan az Arab Liga márciusi kétnapos kuvaiti csúcstalálkozójától várták, ott azonban erre nem került sor, hiszen az öt érintett államfő közül három nem vett részt a találkozón. 
 
A három szóban forgó ország múlt hónapban hívta vissza nagyköveteit Dohából, mivel Katar szerintük nem tartotta be azt a novemberi megállapodást, amely kimondta, hogy nem támogatnak semmilyen olyan egyént vagy csoportot, ami vagy aki fenyegetést jelenthet a GCC stabilitására és biztonságára. A támogatásba nem csak a közvetlen biztonsági tevékenységet, hanem a politikai befolyást és az ellenséges média támogatását is beleértették. Az egyezmény továbbá kimondta, hogy a GCC államoknak el kell határolódniuk a Muszlim Testvérektől és tevékenységétől az egész arab világban; korlátozniuk kell az egyiptomi imám, Juszuf al-Qaradavi adásait; valamint szigorúan korlátozniuk kell iráni szövetkezetek GCC államaiban történő mozgását. 
 
Szaúd-Arábia március elején terrorszervezetté nyilvánította a Muszlim Testvéreket, és börtönbüntetést ígért mindenkinek, aki kapcsolatba hozható velük. Az Öböl-államok egyik legfőbb félelme, hogy a Testvérek helyi mozgalmai aláássák autoritásukat. A három állam szerint Katar aktívan támogatja a Muszlim Testvéreket, ezáltal pedig a terrorizmust.
 
A mintegy két órán át tartó csütörtöki rendkívüli találkozón a külügyminiszterek egyetértettek abban, hogy a GCC tagállamainak politikái nem áshatják alá a szervezet és a többi tagország érdekeit, biztonságát és stabilitását, valamint nem befolyásolhatják egy másik tagállam szuverenitását. A GCC által kiadott hivatalos nyilatkozat szerint a miniszterek a novemberi egyezmény végrehajtási mechanizmusában is megegyeztek. 
 
Az al-Ajjám bahreini napilap szerint Katar bejelentette, hogy deportálni fogja a Muszlim Testvérek tizenöt feltételezett tagját, köztük két szaúdi és öt emírségekbeli állampolgárt, akik jelenleg az országban tartózkodnak. A katari székhelyű Jazeera a továbbiakban kevésbé agresszív tudósításokat közölne a GCC országairól és Egyiptomról, valamint várhatóan kerülni fogja a „katonai puccs” kifejezést a volt egyiptomi elnök, Mohamed Murszi megbuktatására. Juszuf al-Qaradavi számára nem engednék, hogy katari vagy Katar által finanszírozott médiumban megjelenjen, valamint az egyiptomi imám Tunéziába, Törökországba vagy Szudánba költözne az Öböl-államból.
 
Qaradavi ugyanakkor a Sharq napilapnak adott vasárnapi interjújában tagadta, hogy elhagyná Katart. Az imám állítása szerint jó kapcsolatot ápolt több katari vezetővel, köztük a jelenlegi és az előző emírrel is, és soha senki sem kérdőjelezte meg, hogy mit és miért mondott. "A kifejtett nézeteim kizárólag a saját vélményemet tükrözik, nem a hivatalos katari álláspontot", mondta Qaradavi. "Katar része vagyok. Harmincöt éves koromban jöttem ide, ma pedig nyolcvannyolc vagyok. Katarban maradok és itt is leszek eltemetve, hacsak Isten másként nem rendeli. Szeretem Katart, és Katar is szeret engem. A társadalom minden tagját szeretem, és ők, köztük a gyermekek is, viszonozzák ezt a szeretetet."
 
Az ománi külügyi államtitkár azt nyilatkozta a londoni székhelyű szaúdi al-Hajját napilapnak, hogy a GCC államai közti szakadás véget ért, és már a múlté. A vitát saját köreikben megoldották, anélkül, hogy bármilyen külső beavatkozást megengedtek volna. 
 
A szaúdi külügyminiszter, Szaúd al-Fejszál herceg kedden azt nyilatkozta, hogy a GCC országai szabadon dönthetnek politikáik megválasztásáról addig, amíg az nem károsítja a regionális csoportosulás már tagjainak érdekeit. „Mindaddig, amíg ezek az országok tiszteletben tartják ezt az elvet, nem lesz probléma a GCC országai között.”
 
 
 
 
.
forrás: http://kitekinto.hu/

Platini: „A VB-n bármi megtörténhet; Katar jó döntés volt”

A francia L’Equipe magazin egy remek interjút készített az UEFA, avgyis az Európai Labdarúgó Szövetség elnökével, Michel Platinivel. A fő téma pedig az idei, és a 2022-es, katari Világbajnokság volt.

 

A franciák az elmúlt világverseny periódusok egyik legjobb felkészülési időszakát teljesítik, ugyanis már a norvég, és a paraguayi válogatottat is térdre kényszerítették. Ebből kifolyólag a „Les Blues” egykori aranylabdás sztárja, Michel Platini is meglehetősen optimista, hazája esélyeit illetően, a közelgő brazíliai VB-t illetően:
„Nem egészen vagyok elégedett, de jók a benyomásaim. Didier Deschamps tudása sokat jelent. A játékosok éhesek a sikerre. Szerintem így lesz ez a Világbajnokságon is. Persze a torna nem ugyanolyan, mint a felkészülés. Ami igazán számít, az majd a VB lesz. Franciaország nem favorit, de bármi megtörténhet. Brazílián kívül még Argentína esélyes lenne, egy csúcsformában lévő Messivel. Ezt ráadásul megerősíti az, hogy a Világbajnokságot Dél-Amerikában rendezik.”.

Mostanság ismét felerősödtek, a talán el sem halkuló kritikus felhangok, a 2022-es mundialt illetően. Az akkori, 22. tornának majd a dúsgazdag, ám nem túl nagy futball hagyományú Katar ad majd otthont. A hírek szerint azonban az olajállam korrupcióval szerezte meg a rendezési jogot. Ez pedig, ha végül valóban bizonyosságot nyer, könnyen Sepp Blatter FIFA elnök bukását is okozhatja. Csakhogy Platini, aki előbb, vagy utóbb, de szeretne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség élére kerülni, nem támad alattomosan, ugyanis szerinte is jó döntés volt, hogy Katarban lesz, a nyolc esztendő múlva esedékes VB:
„Én Katarra szavaztam, mert pozitívan reagáltam az ősi arab világ kérésére. Az öböl egy gyönyörű hely a Világbajnoksághoz, és kedvező a futball fejlődésének érdekében. Ahogy volt az, az USA-ban, majd Japánban, és Koreában is. Ez egy új megközelítés. Ez az egyetlen ok, mert senki sem mondta, hogy őket kell megszavazni. Katar soha nem kértem, hogy szavazzanak rá. Sem Sárközy, sem senki. Mindig is ezt mondtam. Igaz, kaptam egy ebédmeghívást az elnöktől, és akkor tényleg éreztem egy tudatalatti üzenetet. De soha nem kérték, hogy szavazzak rájuk.”– utalt Platini, a Daily Telegraph által megszellőztetett korrupciós bizonyítékokra.

 

 

 

Forrás: http://www.fociclub.hu/2014/06/platini-a-vb-n-barmi-megtortenhet-katar-jo-dontes-volt/#sthash.iXkdi9wt.dpuf

 
Az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) vezető Michel Platini szerint ha bebizonyosodnak a Katar elleni korrupciós vádak, akkor meg kell ismételni a 2022-es világbajnokság helyszínéről szóló szavazását.
 
„Fenntartom a véleményemet, hogy jó döntés született, de ha igazak a vádak, akkor meg kell büntetni a vétkeseket, és újabb szavazásra lesz szükség” - nyilatkozta a francia sportdiplomata a L'Équipe sportlapnak.
 
A Sunday Times brit hetilap vasárnap közölte: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel vásárolta meg hazája számára a 2022-es vb rendezési jogát. A feltáró riport szerint Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnöke, a FIFA egykori alelnöke – akit korrupciógyanús ügyeiért a nemzetközi szövetség (FIFA) már korábban eltiltással sújtott – titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett elsősorban afrikai futballszövetségek vezetőinek a katari pályázat támogatásáért.
 
Sajtóértesülések szerint Platini a szavazás előtt titokban találkozott Bin Hammammal, ő azonban visszautasította ezt a feltevést: „Egyszerű munkareggeli volt. A 15 év alatt tízezerszer láttam ezt a kollégát, miért találkoztunk volna titokban?”
Ami a FIFA-elnöki ambícióit illeti, Platini közölte, a brazíliai vb után jelenti be, hogy megküzd-e jövő májusban a szervezetet 1998 óta irányító Joseph Blatterrel.
 
 
 
 
.

Budapesten szakította meg útját a Qatar Airways Brüsszel-Doha járata csütörtök délután – derül ki a flightradar24.com online radarképéből.

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 787-es Budapesten

A Boeing 787 Dreamliner Debrecen térségében repült, majd Budapest felé fordult, és rendben leszállt. Az airportal.hu légügyi szaklap úgy tudja, egy kisebb műszaki hiba miatt kellett leszállnia a katari légitársaság gépének, a személyzet nem jelentett kényszerhelyzetet.

2014. máj. 29., csütörtök 06:07

Katari pénzből lehet BL-főtáblás az ETO

Írta:

A Győr is szerepel azon spanyol befektetők listáján, akik katari pénzből több európai klubot is felfuttatnának - írja a Bors

A lap megkereste azt a névtelenséget kérő menedzsert, aki segédkezhet az üzlet létrejöttében, és aki megerősítette, hogy a Győr valóban az érdeklődők egyik befektetési célpontja. "Spanyol üzletemberek szeretnének létrehozni egy alapítványt, amely elsősorban katari forrásból három nagyobb múltú spanyol együttesbe, egy nyugat- és egy kelet-európai csapatba invesztálna. A régiónkból cseh, szlovák, szlovén és horvát klub is szóba került, jómagam a szép stadionnal rendelkező, rendezett körülmények közt működő Győri ETO-t ajánlottam a befektetők figyelmébe."

A mendzser hozzátette, a befektetők nem kivásárolni szeretnék a klubot, hanem valamilyen konstrukcióban együttműködni Tarsoly Csaba tulajdonossal, ha ő is hajlana az együttműködésre. "Hivatalos megkeresés egyelőre nem történt, mert az alapítvány létrehozására még várni kell."

A Bors megkeresésére Dénes Ferenc sportközgazdász elmondta, a kelet-közép-európai csapatok azért vonzóak a tőkés beruházók számára, mert jóval kevesebb ráfordításból tudnak belőlük akár BL-főtáblás csapatot építeni, mint a nyugatiakból. "Három-ötmilliárd forintos éves költségvetésből három év alatt kétszeres bajnokcsapatot lehet építeni, tízmilliárdból pedig osztrák mintára három éven belül kétszer el lehetne jutni a BL-főtáblára."

Nyolcmilliárd eurós tőkeemelést hajt végre a Deutsche Bank. A tőkebevonás után egy katari sejknek lehet hatszázalékos pakettjével a legnagyobb részesedése Németország legnagyobb bankjában.

A friss tőke segít kivédeni "az előre nem látható nehézségeket" - mondta Anshu Jain vezérigazgató. A bank részvényei nagyot estek hétfő délelőtt a frankfurti tőzsdén.

A pénzintézet vasárnap este közölte, június 6-án kezdődik a tőkebevonás, amely a második legnagyobb lesz a bank történetében. A Deutsche Bank június 4-én közli a mintegy 300 millió új részvény kibocsátási árát. A papírokat június 24-éig lehet lejegyezni.

Jelenleg a BlackRock amerikai alapkezelő a Deutsche Bank legnagyobb részvényese ötszázalékos részesedéssel. A New York-i cégnek azonban a frankfurti tőzsdén szereplő majdnem minden cégben van részesedése, és nem szól bele a vállalatok stratégiai irányításába.

A leendő főrészvényes, Hamad bin Dzsászim bin Dzsebbur asz-Száni a tervek szerint 1,75 milliárd euróért szerez részesedést a Deutsche Bankban, 6,3 milliárd eurót pedig a meglévő, régi részvényesek fognak befizetni. A sejk régóta tagja a katari kormánynak, 2013-ig a katari állami befektetési alap igazgatója volt. Magánszemélyként a Paramount Services Holdings nevű cégével számos vállalatban részvényes.

 

A tőkeemeléssel 11,8 százalékra nő a Deutsche Bank tőkemegfelelési mutatója a jelenlegi 9,5 százalékról a szigorú, Bázel III-as előírások szerint.

Sepp Blatter FIFA elnök elismerte, hogy dőreség a 2022-es katari focivébét nyáron megrendezni, mikor ott 50 Celsius-fok meleg van. Felmerült, hogy télen rendezzék meg a bajnokságot, november 15. és január 15. között. Blatter szerint nem vette meg Katar a rendezés jogát, hiába merülnek fel ezek a vádak a döntés ellen. A katari vébé rendezéssel nemcsak a meleg okoz gondot, a stadionépítéseken eddig közel 1000 ember halt meg, nagyrészt indiai vagy bangladesi vendégmunkások, akiket rabszolgamódra dolgoztatnak. 

2014. január 30., csütörtök 09:58

Magyar bronzérem Katarban

Írta:
 
Bronzérmet nyert Révész Julianna a párbajtőrözők katari világkupa-versenyén, Dohában.
Révésznek ez a harmadik hely a legjobb eredménye világkupán. A 64-es táblán a dél-koreai Szongot, az orosz Ljubov Sutovát, az észt Kristina Kuuskot, a világranglistát vezető román Ana Maria Branzát győzte le, az elődöntőben pedig a későbbi győztes, Európa-bajnok svájci Tiffany Geroudet-től kapott ki.
 
Szász Emese, Budai Dorina és Antal Edina a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését. Legutóbb 2006-ban fordult elő, hogy négy magyar női párbajtőröző jutott el a legjobb 16-ig.
 
A férfiak pénteken véget ért Grand Prix-versenyében Peterdi András menetelt a legtovább, ő ugyanebben a szakaszban kapott ki.
 
 
Forrás: Sport24.hu
 
 
.
A szlovénokkal fog selejtezőt vívni a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő évi katari világbajnokságon. A két csapat várhatóan június elején léphet egymás ellen a pályára.
 
A szlovén csapat lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében - derült ki a vasárnapi sorsoláson, amelyet a jelenleg is zajló Eb helyszínén, a dániai Herningben bonyolítottak le.
 
A magyar válogatott kiemelt volt a párosítás elkészítése előtt.
Az oda-visszavágós párharc első meccseit június 7-én vagy 8-án, visszavágóit pedig 14-én vagy 15-én rendezik.
Öt csapat már kvalifikálta magát a 2015. január 17. és február 1. között sorra kerülő vb-re: Spanyolország címvédőként, Katar házigazdaként, Horvátország, Dánia és Franciaország pedig azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé a mostani kontinensviadalon. 
 
Az európai vb-selejtezők párosítása az európai szövetség honlapja alapján:
 
MAGYARORSZÁG-Szlovénia
 
Románia-Svédország
 
Lengyelország-Németország
 
Görögország-Macedónia
 
Szerbia-Csehország
 
Oroszország-Litvánia
 
Bosznia-Hercegovina - Izland
 
Ausztria-Norvégia
 
Montenegró-Fehéroroszország
 
 
Forrás: stop.hu
 
 
.
2014. január 30., csütörtök 09:45

Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence

Írta:
Újra a Qatar Airways állhatott a dobogó legfelsőbb fokára, a dohai légitársaság lett ugyanis a magyar utasok kedvence "Az Én Légitársaságom 2013" elnevezésű független megmérettetésben, amelyet Magyarország legnagyobb online repülőjegy-forgalmazója, a repjegy.hu szervezett, idén második éve.
 
A repjegy.hu oldalon lezajlott felmérés résztvevői 3150 értékelést adtak le és 936-an szöveges élménybeszámolót is megosztottak. A tavaly évhez képest több, mint 50%-os növekedés az értékelések számában visszaigazolja, hogy az utasok számára mennyire fontos a kényelemes és jó menetrenddel való utazás. 
 
A meghirdetett négy kategóriában (légiutas-kísérő, fedélzeti ellátás, menetrend, ár-érték arány) nullától ötig terjedően lehetett osztályozni a légitársaságok szolgáltatási színvonalát és mindennapi munkáját. 
 
A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb minősítés a vezető low-cost légitársaságokra érkezett: 697-en választották a Wizz Airt, illetve 405-en pontozták a Ryanairt, őket pedig a német Lufthansa követi 272 értékeléssel. A résztvevők összességében 114 különböző légitársaság szolgáltatásait osztályozták. 
 
A felmérés eredményeinek ismertetésére és a légitársaságok díjazására a budapesti Liszt Ferenc repülőtér SkyCourt konferencia termében került sor, ahol a Budapest Airport részéről Hardy Mihály, kommunikációs igazgató volt a házigazda, de díjátadóként jelen volt Kam Jandu, kereskedelmi igazgató is. 
 
"Nagyon örülünk, hogy a 2012-es felmérés után, a magyar utazóközönség 2013-ban még nagyobb kedvvel vett részt a szavazásban." - kezdte az értékelést Habóczki Zsolt, a repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. ügyvezető igazgatója. "Fontosnak tartom hangsúlyozni: Az Én Légitársaságom szavazás továbbra is az egyetlen olyan kezdeményezés, ahol az utazók közvetlenül mondhatják el véleményüket. Ugyan a legtöbb szavazat a fapados társaságokra érkezett, a hazai légi utasok még mindig a menetrendre és fedélzeti szolgáltatások minőségére helyezik a hangsúlyt. A mosolygós és segítőkész légiutas-kísérő és a minőségi ellátás fontosabb az alacsony repülőjegy áraknál - legalábbis a 2013-as egész éves felmérés eredményei ezt igazolják." - tette hozzá. 
 
A rendezvény során először a négy kategória díjazottjai kerültek ismertetésre. A válaszadók véleménye alapján a legkedvesebb légiutas-kísérőkkel a Jet2.com fedélzetén találkozhatunk (4,70 ponttal), de csak egy hajszállal lett ezüstérmes a Qatar Airways (4,69). Az utasok a görög vendégszeretetet emelték még ki: harmadik helyre sorolva az Aegean Airlinest (4,63). Ebben a kategóriában a díjakat Habóczki Zsolt adta át. 
 
A pontos és rugalmas menetrend, az időben érkezés szintén fontos tényező. Sokszor a távoli repterekről való bejutást is meg kell oldani, így ez cseppet sem elhanyagolható szempont, amikor repülőjegyet foglalunk. A legjobb menetrend kategória díjait Kam Jandu adta át a Budapest Airport képviseletében. Ebben a kategóriában holt versenyben az első helyen végzett a Finnair és az Austrian Airlines (4,60) és a tavalyi második, Qatar Airways most a dobogó harmadik fokára csúszott (4,58) ebben a felmérésben.
 
Talán meglepő, de akárcsak a legutóbbi szavazásban idén sem termett sok babér a low-cost légitársaságoknak az ár-érték arány megmérettetésben. A kategória első helyén a Qatar Airways végzett (4,66), az Air Malta (4,58) lett a második és holtversenyben a harmadik a Turkish Airlines és a Norwegian Air Shuttle (4,44) lettek. A légitársaságok képviselői a díjakat J.J. Singhtől, a Weco Travel közép-európai vezérigazgatójától vehették át. 
 
A jegyvásárlásnál fontos szempont a fedélzeten kapott szolgáltatások minősége is, amelynek leginkább akkor érezzük szükségét, ha hosszú repülőút előtt állunk. A legjobb fedélzeti szolgáltatás díját az Emirates légitársaság (4,71) képviselője vehette át Murányi Judittól, a Travelport sales&account menedzserétől. Újra másodikként köszönthettük a Qatar Airwayst (4,69) és őket követte a tavalyi kategória-győztes Turkish Airlines (4,69).
 
Végezetül az összesítésben győztes légitársaságok díjat adta át dr. Simon András, a Weco Travel ügyvezetője, aki beszédében elmondta, hogy az utasok megunták a kísérleti nyúl szerepét, vagyis hogy rajtuk teszteljék, meddig bírnak sorban állni, mekkora helyre képesek behajtogatni magukat, vagy tudnak-e csomaggal a kézben elég gyorsan futni az átszálláskor. Nagyon reálisan látják az árak mögött lévő értéket, és felelősséggel választanak. Sem a szuper olcsó, de gyenge szolgáltatás, sem a túlárazott luxus nem nyerte el a magyar utasok elismerését. Az összetett végeredmény alapján "Az Én Légitársaságom 2013" győztese a Qatar Airways lett, 4,65 ponttal. A második a Turkish Airlines (4,54) lett, a bronzérmes Emirates pedig 4,50 pontot kapott az utasoktól. 
 
"Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az értékelésben és megosztotta velünk repülőútjaik tapasztalatait. A győzteseknek szívből gratulálunk, hiszen nagyszámú repülős utast kellett meggyőzni szolgáltatásaikkal!" - mondta el zárásként Habóczki Zsolt.
 
 
Forrás: AIRportal.hu
 
 
 
 
.
2014. január 30., csütörtök 09:43

Magyar bor kerül a Qatar Airways gépeinek fedélzetére

Írta:
 
Megállapodás született a Qatar Airways és a Dereszla Pincészet között, mely értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál.
 
A Dereszla Pincészet 2008-as évjáratú Tokaji 5 puttonyos Aszú borával a Qatar Airways business osztályain utazók áprilistól találkozhatnak.
 
A Pincészet borait a nemzetközi szakmai sajtó rendkívül magasan értékeli. Legutóbb a 2007-es évjáratú 5 puttonyos Aszú bor került a Wine Spectator Top 100 (világ 100 legjobb bora) listájának 20. helyére.
 
A Qatar Airways 2011. január 17-én indította el budapesti járatát. A légitársaság jelenleg a hét minden napján közlekedik Doha és a magyar főváros között. Az útvonalat Airbus A320/321 típusok teljesítik.
 
Forrás: AIRportal.hu
 
 
 
 
.
Egy forrás politikai döntésnek nevezte a közös deviza árfolyamának rögzítését az amerikai dollárhoz, mivel az gazdaságilag nem lenne indokolt.
 
Bér-és társadalombiztosítási ügyintéző
Vezető kontroller
Álláshirdetés
Közös devizát vezet be az év végén a Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács négy tagja - írja a gulfnews.com hírportál az Ahbar Al Halídzs bahreini napilap értesülésére hivatkozva. A bahreini napilap értesülése szerint a Gulf Cooperation Council (GCC) négy tagja, Szaúd-Arábia, Bahrein, Kuvait és Katar az amerikai dollárhoz kötött árfolyamú közös devizát vezet be december végén.
 
A bahreini lapot tájékoztató meg nem nevezett forrás politikai döntésnek nevezte a közös deviza árfolyamának rögzítését az amerikai dollárhoz, mivel az gazdaságilag nem lenne indokolt.
 
"Gazdasági szempontból előnyösebb lenne az új deviza árfolyamát egy devizakosárhoz rögzíteni, mivel a GCC tagországok jóval nagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le az EU-val, mint az Egyesült Államokkal" - fogalmazott. "A GCC tagországok európai olajexportja pedig az EU olajimportjának a 70 százalékát teszi ki" - tette hozzá.
 
Az 1981-ben megalapított GCC két másik tagja, Omán és az Egyesült Arab Emirátusok a lap értesülése szerint valószínűleg nem csatlakozik a deviza közösséghez. Egy, az euróhoz hasonló közös deviza bevezetésre már 15 éve a GCC napirendjén van.
 
Yves Mersch, az Európai Központi Bank igazgatóságának tagja egy pénzügyi csúcstalálkozón az idén szeptemberben azt mondta, hogy nem lenne előnyös a GCC számára egy közös deviza bevezetése mindaddig, amíg a szervezetben nem jön létre politikai konszenzus a kérdésben és nem fektettek le egyértelmű gazdaságpolitikai célokat.
 
 
 
Forrás: hvg.hu
 
 
 
.
A katari emír lánytestvére vásárolta meg a The New York Post értesülései szerint Francis Bacon rekordáron, 31,7 milliárd forintért elárverezett triptichonját Lucian Freudról.
 
A Three Studies of Lucian Freud című nagyméretű triptichon a legdrágábban elkelt mű, amely valaha árverésre került. A múlt heti New York-i aukción az Acquavella Gallery tette a győztes ajánlatot, de már akkor sokan úgy vélekedtek, hogy az intézmény egy névtelenségbe burkolózó vevő megbízásából licitált.
 
A The New York Post kedden több forrásra hivatkozva azt írta, hogy al-Majassza bin Hamad ász-Száni, a katari uralkodó 30 éves lánytestvére volt a vásárló. A lap szerint a hercegnő jelenleg a műkincspiac legbefolyásosabb személyisége, ő válogatja és szerzi be a műveket a Jean Nouvel francia építész által tervezett és a tervek szerint 2014 év végén megnyíló Katari Nemzeti Múzeum gyűjteményébe.
 
A The New York Post úgy tudja, hogy vélhetően az emír húga vette meg Mark Rothko és Damien Hirst egy-egy munkáját is. A művek összesen 158 millió dollárért keltek el a SothebyÍs aukciósház közelmúltbeli árverésén. A katari uralkodócsalád volt az, amely a Vanity Fair című magazin szerint 2011-ben magántranzakció keretében abszolút rekordot jelentő 250 millió dollárt fizetett Paul Cézanne Kártyajátékosok című festményéért.
 
Al-Majassza bin Hamad ász-Száni befolyását a tekintélyes Art Review is elismerte, amikor a múlt hónapban a hercegnőt sorolta a műkincspiac száz legbefolyásosabb emberét tömörítő, évente közreadott listája élére.
 
 
Forrás: Hirado.hu
 
 
 
 
.
Nagyobb típusra váltott berlini járatain a Qatar Airways. A dohai légitársaság ezentúl a hét minden napján szélestörzsű A330-as Airbusszal repül Németország fővárosába.
 
A Qatar Airways 2005-ben nyitotta meg berlini járatát. Az útvonalon kezdetben a flotta legkisebb típusa, az Airbus A319LR közlekedett, majd a kicsivel nagyobb A320-as vált általánossá, de többször előfordult, hogy eseti jelleggel, régebben A300-600-as, később pedig A330-200-as is repült a német fővárosba.
 
Idén decembertől azonban már mindennap az Airbus A330-as típuscsalád van kijelölve a Doha és Berlin közötti oda-vissza útvonal teljesítésére, így még tágasabb és kényelmesebb utazási körülményeket biztosítva az egyébként 6 óra 40 perces repülési idő során. 
 
Érdekesség, hogy hivatalosan az A330-200-as lett kommunikálva a típusváltásra, de az első A330-asra rendszeresített járat alkalmával rögtön egy a nagyobb, 300-as szériába tartozó gép (A7-AEJ) közlekedett. 
 
A Qatar Airways járatai hétfőnként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként délután 14:20-kor indulnak Dohából és este 21:05-kor érnek Berlinbe, a Tegel repülőtérre. A keddi, csütörtöki és szombati napokon reggel 08:15-kor szállnak fel Katarból és délután 15:25-re érnek Németországba. 
 
A légitársaság flottájában jelenleg összesen 16 darab A330-200-as és 13 darab még hosszabb törzsű A330-300-as teljesít szolgálatot. Ezek viszont nem mind azonos kabinkonfigurációval, ugyanis háromféle kivitel is működik mindegyik típusváltozat esetében. Van olyan, amelyen csak két, de van amelyen három komfortosztályt is kínál a fedélzet, rajta a legmagasabb nívójú First Class kiszolgálással. 
 
Budapestre 2011. január 17-e óta üzemeltet menetrendszerű járatokat a Qatar Airways, egyelőre kizárólag keskenytörzsű A320/A321 típusokkal.
 
Forrás: AirPortal.hu
 
 
 
 
 
 
.
Megkezdte működését a Hamad nemzetközi repülőtér Dohában. Katar fővárosának vadonatúj légikikötője december 1-jén este tíz órakor a Qatar Airways Cargo első ide érkező szállítmányának átvételével indult. Az utasforgalom azonban még várat magára, az várhatóan januárban rajtol és csak részlegesen.
 
A katari légitársaság azt ugyan nem közölte, hogy melyik géptípusa, melyik lajstrommal hozta hivatalosan az első rakományt a Hamad repülőtérre, de azt igen, hogy a szállítmány Európából érkezett a Qatar Petroleum olajipari nagyvállalat számára. 
 
Doha új repülőterének cargo terminálja a világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye, amely 2015-re, mire eléri a teljes kapacitását éves szinten mintegy 1.4 millió tonna teheráru kezelésére lesz képes, a korszerű berendezéseknek és az automatizált, akár egyszerre 1000 ULD konténerrel is megbirkózó üzemrendszernek köszönhetően. 
 
Az új két szintes komplexum 77 000 négyzetméteren terül el és tizenegy szélestörzsű repülőgép számára biztosít állóhelyet. Az akadálytalan kiszolgálásért a hatalmas épület 42 rakodóállomása felel. Külön egység szolgál az élőállat, a veszélyes termékek és romlandó áruk kezelésére, illetőleg tárolására is.
 
A logisztikai feladatok további részegységeinek ellátását 32 kamion-rakodórámpa segíti, amelyekhez teljes értékű, az egész gépjárművet átvilágítani képes röntgen is kiépítésre került a legmagasabb fokú személy-, és vagyonbiztonság fenntartása érdekében. 
 
Noha a legelső repülőgép, amely az új dohai repülőtéren tiszteletét tette egy utasszállító volt, méghozzá az a Boeing 777-300ER óriásgép (A7-BAA), amely a Qatar Airways oneworld csatlakozási ceremóniája alkalmából érkezett ide, a repülőtér utasforgalmának beindulására egyelőre várni kell. Katar közlekedési minisztere november végén tett nyilatkozata szerint a Hamad várhatóan jövő év januárjában indulhat be, részlegesen. 
 
Kezdetben a Qatar Airways marad is a jelenlegi reptéren, nem telepíti át utasszállító tevékenységét, arra csak 2014 későbbi időszakában kerül majd sor. Addig más légitársaságok fognak itt üzemelni.
 
 
 
Forrás: Airportal.hu
 
 
.
2013. november 26., kedd 08:51

Húsz éves a dohai ötcsillagos

Írta:
Airbus A330-300-as a Qatar Airways 1997. utáni kisbetűs festésmintájával. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu
Airbus A330-300-as a Qatar Airways 1997. utáni kisbetűs festésmintájával. (Fotó: Airbus)

Bármilyen meglepő is, a ma ismert Qatar Airwayst nem olyan struktúra szerint alapították 1993. november 22-én, hogy az a világ legnagyobb menetrendszerű utasforgalmat bonyolító légitársaságai közé fejlődhessen. 

A teljes egészében a katari uralkodó család tulajdonát képező korai Qatar Airways 1994. január 20-án kezdte meg működését, méghozzá egy amagyar repüléstörténetből is jól ismert géptípussal, a Boeing 767-200ER-rel, amelyet a Kuwait Airways-től (9K-AIA) vettek wet-lease konstrukcióban bérbe. 

A kezdeti flotta történetét három darab Boeing 747-es is színesíti: két B-747SR mellett (A7-ABK, -ABL) egy tömzsi B-747SP (A7-ABM) típust is üzemeltettek. A rövidített hatótávú Jumbók nem maradtak meg, elkerültek a vállalattól, de a Special Performance 747-es később az állami VIP szállításokat végző, mai napig is működő Qatar Amiri Flight-hoz került. 

A lényegében regionális légitársaságként, maroknyi célállomásra repülő vállalkozás két évvel később kapott komoly lendületet, amikor is az akkori emír, őfelsége Hamad bin Khalifa Al Thani úgy döntött, átszervezik és újra indítják a Qatar Airwayst annak az eltökélt szándékával, hogy az egy világméretű, nemzetközi színvonalú légi fuvarozóvá váljon. 
 

Új menedzsmentet neveztek ki és ekkor került a Qatar Airways élére Akbar Al Baker, mint vezérigazgató (képünkön), aki mind a mai napig töretlen sikerrel vezeti az azóta fele-fele arányban állami és magánkézben lévő légitársaságot. 1997-ben véghez vitték az átstrukturálást és a mindössze négy repülőgépet birtokló Qatar Airways immáron Al Baker irányítása alatt hódító útjára indult. 

Az első és leglátványosabb változást az új arculat bevezetése hozta, amely 1997. márciusában a Qatar Airways első Airbus A300-600 típusú utasszállító repülőgépén (A7-ABN) debütált. Rajta jelent meg először a már maival is rokon, fehér-szürke-burgundi színhármason alapuló festésminta. A szimbólumként választott Oryx antilop pedig természetesen az új vállalati imázsnak is meghatározó része lett. 

Az Airbus számára új üzemeltetőként színre lépett katari légitársaság innentől kezdve folyamatosan látta el rendeléseivel a repülőgépgyárat, még akkor is ha eleinte csak közvetett módon, lízingcégek útján. Az első Airbus A320-as 1999-ben csatlakozott a flottához és a választás maradandónak bizonyult, a Qatar Airways azóta sem vásárolt magának más keskenytörzsű típust. 

A nagy hatótávú A330-as típuscsalád első képviselője, a 200-as széria (A7-ACA) 2002 májusában vetette meg futóműveit Dohában, ahonnan így újabb és távolabbi városok elérése vált lehetővé. Az év végén már a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Tripoli és Bécs is szerepelt az útvonalhálózatban, amelynek kiszolgálására 28 darab repülőgép állt rendelkezésre. 

Út a legnagyobbak közé
 

Kezdetben jó választásnak tűnt az Airbus A340-600-as, de később egyértelműen a Boeing 777-es mellett tette le voksát a légitársaság. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu
Kezdetben jó választásnak tűnt az Airbus A340-600-as, de később egyértelműen a Boeing 777-es mellett tette le voksát a légitársaság. (Fotó: Qatar Airways)

A 2003. évi Dubai Air Show-n viszont a Qatar Airways már úgy vett részt, mint olyan légitársaság, amely potenciális vevője a legújabb és legnagyobb típusoknak. Az elsők között írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot a kétszintes Airbus óriásgépre, az A380-asra és a csupán egy éve forgalomba bocsátott A340-600-as típusból is rendelt. 

Két évvel később a párizsi légi szalonon pedig indító légitársaságként szerződött a teljesen új generációt képviselő, kompozit anyagokból készülő A350XWB családra, amelyből rögtön 60 darabra jelentették be igényüket. 

Ugyanebben az évben kezdetüket vették az új dohai repülőtér építési munkálatai is, azé a hatalmas légikikötőjévé, amely a világ legnagyobbjaival vetekszik majd, s teljes kapacitásával évi 50 millió utas kiszolgálására is képes lesz. 

2006-ra a flotta elérte a mérföldkőnek számító félszázas darabszámot. A Qatar Airways légiközlekedés-biztonság iránti elszántságát tükrözi, hogy az első légitársaság volt mindegyik közül, amelynek 2003-ban 100%-osan sikerült teljesítenie az IATA, vagyis a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség működésbiztonsági auditját. A rendkívül szigorú, minden üzemeltetési mechanizmust érintő két évente esedékes vizsgálaton ráadásul azóta is sorra tökéletes eredményt produkál a Qatar. 
 

Ameddig a szem ellát. Airbusok és Boeingek sorakoznak Dohában. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu
Ameddig a szem ellát. Airbusok és Boeingek sorakoznak Dohában. (Fotó: Qatar Airways)


Szintén ez évben 90 millió dolláros beruházásból felépült a jelenleg használatban lévő dohai reptéren a Premium Terminal, amely a világ első, kimondottan First és Business utasoknak dedikált terminál épülete. Az előkelő üzletekkel, vámmentes boltokkal, éttermekkel, bárokkal, spa és jacuzzi helyiségeket is magába foglaló várókkal felszerelt exkluzív létesítményt 2009-ben tovább bővítették - tartandó az iramot a Qatar Airways terjeszkedésével és egyre növekvő utasforgalmával. 

Még mindig 2006-ban járunk, amikor a flotta magához vette első újdonsült zászlóshajóját, a négy-hajtóműves Airbus A340-600-ast (A7-AGA), amely több újítást is hozott. Elsőként viselte a megújult arculatot, a nagy Qatar feliratot (elhagyva mögötte az "Airways"-t) és a vezérsíkján a hatalmas, a törzsre is lenyúló Oryx-fejet, amelyet egyébként aztán 2010-től fokozatosan kivezettek és kisebbre cseréltek. 

Az A340-600-as, amelynek fedélzete a legmagasabb szintű, First Class szolgáltatást is nyújt, a repülés aranykorát idézve az első konfigurációban társalkodóval is el lett látva, és ezen a típuson jelent meg először az élő televíziós adást biztosító szórakoztató rendszer is. 
 

A katari utasszállító flotta jelenleg 9 darab B-777-200LR és 23 darab, a képen is látható B-777-300ER típussal rendelkezik. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu
A katari utasszállító flotta jelenleg 9 darab B-777-200LR és 23 darab, a képen is látható B-777-300ER típussal rendelkezik. (Fotó: Qatar Airways)


Egy ideig úgy tűnt, hogy az A340-600 ideális választás a Qatar Airways-nek, de az időközben megjelent megnövelt hatótávú Boeing 777-300-as széria azonnal felülírta a kategória költséghatékonysági kritériumait. A négy megrendelt gépet átvették, de az opciósan lefoglalt további hat darab A340-est már veszendőbe hagyta a Qatar, és 2007 novemberében 32 gépes rendelésük részeként átvették az első Boeing 777-300ER-t. Itt eldőlt, a hosszú távú járatokhoz nemcsak az utas-, hanem a cargo-forgalomban is a gazdaságosabb két-hajtóműves típusokkal számolnak a jövőt tekintve. Az amerikai gyártóval kötött megállapodás ugyanis már 5 darab teherszállító B-777F-et is tartalmazott a Qatar Cargo részére. 

A dubai légi szalonon nemcsak a 777-es Boeing, hanem a legújabb 787-8-as mellett is elkötelezte magát a légitársaság, számszerűen 60 darab Dreamliner erejéig. A Qatar Airways megállíthatatlanul tört előre, 2011-ben és 2012-ben is "Az Év Légitársasága" díj nyertese lett, míg idén "A Legjobb Business osztályért" járó Skytrax elismerést sikerült elnyernie. 
 

Qatar-gépek sorakoznak Dohában. A teljes flotta jelenleg 125-öt számlál. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu
Qatar-gépek sorakoznak Dohában. A teljes flotta jelenleg 125-öt számlál. (Fotó: Qatar Airways)


Jól jelképezi a Qatar Airways felemelkedését az a tény is, hogy míg a 2003/2004-es üzleti évben mindössze 3.3 milliós éves utasforgalmat bonyolítottak, addig 2010/2011-ben már elérték 16 milliós utaslétszámot és a legutóbbi összesítés szerint a mostanit megelőző, 2012/2013-as periódusban már 18 milliónál jártak. Nem csoda, hogy égető szükség van a jövő évtől az A380-800-asok bázisául is szolgáló új Hamad repülőtérre, ahhoz hogy folytatni lehessen az expanziót. 

Magyarország is bekerül a Qatar-hálózatba 
 

Az első Qatar Airways járat ünnepélyes köszöntése Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu
Az első Qatar Airways járat ünnepélyes köszöntése Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu)

Az Európát, Közel-Keletet, Afrikát, Ázsiát és Óceániát, valamint Észak-, és Dél-Amerikát is lefedő útvonalhálózat napjainkban 130 városba kínál összeköttetést a központból, Dohából, ahol 125 korszerű utas-, és teherszállító repülőgép áll szolgálatban a járatok mindennapi teljesítésére. 

Az Öböl-menti három nagy légitársaság közül a Qatar Airways az első és egyelőre egyetlen, amely Magyarország fővárosát is bekapcsolta hálózatába. 

Az első járat 2011. január 17-én érkezett egy Airbus A320-as típussal (A7-AHD), fedélzetén a vezérigazgatóval. 

Szeptember 14-től pedig a katari gépek már nem tettek bukaresti kitérőt sem, a járat közvetlenné és mindennapossá vált. Addig ugyanis csak hetente négyszer közlekedett. 2012 májusától viszont az új, zágrábi járatot a budapesti meghosszabbításaként vezették be, és a tavalyi év típusváltást is hozott, a 144 üléses A320-asok helyett a 33 utas-férőhellyel nagyobb A321-esek álltak szolgálatba az útvonalon. 

2011-ben a Dubai Air Show-n újabb hatalmas Airbus szerződés született. 50 darab új hajtómű opcióval kínált, a költséghatékonyság jegyében újratervezett A320neo-t és további 5 darab A380-ast rendeltek, amivel összesen tizenháromra nőtt a Superjumbo foglalás. 

Elkötelezve a Boeing 777-es mellett 
 

Az idei, 2013. évi dubai szalonon 50 darabos, a listaárakon számítva 18.9 milliárd dolláros Boeing 777-9X vásárlási előszerződésével a legújabb generációs, kétféle törzshossz kivitelben bemutatott triplahetes programjának is indító légitársaságai körében jelent meg a Qatar Airways. 

A hosszabbik, 777-9X minden tekintetben méltó lesz az új Boeing zászlóshajó titulusára. A teljesen új kategóriát képező szélestörzsű két-hajtóműves 400 utast vehet majd fedélzetére, amellyel szemben az Airbusnak egyelőre nincs is ebben a méretosztályban konkuráló típusválasza. A 15 000 km-es hatótáv teljesítmény pedig a legtöbb hosszú távú járat teljesítésére tökéletesen megfelel. 

A világ leendő legnagyobb két-hajtóműves utasgépe a gyáriak ígérete szerint 12%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt majd és 10%-kal alacsonyabbak lesznek az üzemeltetési költségei is, mint a hozzá legközelebb álló versenytársának. Ami túlnyomórészt az új General Electric GE9X hajtóműnek, valamint a kompozitra cserélt, az eddiginél is nagyobb fesztávú, de az akadálymentes repülőtéri kiszolgálás érdekében egyedülálló módón felhajtható végű szárnynak köszönhető. 
 

Boeing 777-300ER Qatar színekben. Ennek a típusnak a továbbfejlesztése az új B-777-9X. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu
Boeing 777-300ER Qatar színekben. Ennek a típusnak a továbbfejlesztése az új B-777-9X. (Fotó: Qatar Airways)


A B777-X hajózói Dreamliner-alapú, frissített pilótafülkével, az utasok meg még nagyobb ablakokkal, újratervezett, szélesebb kabinnal és új világítástechnikával találkozhatnak majd 2020-tól, a tervezett forgalomba bocsátás kezdetétől. 

Körülbelül itt tart a Qatar Airways 2013-ban, az alapításának húszadik évében, amelyben egy a világot átölelő légiszövetségi hálózathoz, a oneworld-höz csatlakozva folytatja tovább útját a siker és nagyság felé, amelyet hajdanán Hamad bin Khalifa Al Thani emír megálmodott számára.

 

FORRÁS: AIRportal.hu

 

 

.

 
Megtörtént a csatlakozás: a mai naptól kezdve teljes jogú oneworld tag a Qatar Airways, amely az Öböl-menti nagyok közül elsőként kapcsolódik egy világméretű légiszövetséghez. A dohai légitársaság már az első, a tagságot hirdető speciális festésű repülőgépét is bemutatta, ami az új Hamad repülőtéren tartott nagyszabású ünnepség fénypontjaként szolgált, különösen, hogy ez volt az első gép, amely itt földet ért. 
 
A világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legmagasabb szolgáltatási színvonalat képviselő légitársaságával gyarapodott a oneworld légiszövetség tagsága, miután október 30-tól a Qatar Airways is belépett a szövetségbe. 
 
A csatlakozási ceremóniára egy nappal korábban, október 29-én került sor Doha vadonatúj nemzetközi repülőterén, a Hamadon, amely hamarosan hivatalosan is megnyitja kapuit és a Qatar Airways új bázisául fog szolgálni, ahonnan már a flotta leendő Airbus A380-800-as óriásgépei is útjukra indulhatnak. 
 
Az ünnepség fénypontjaként szolgált, amikor a légitársaság bemutatta a légiszövetségi tagságát hirdető első repülőgépét, amely egy Boeing 777-300ER, a Qatar Airways aktuális gépparkjának legnagyobb típusa. A flotta egykori legelső hosszított törzsű triplahetesén (A7-BAA) a vezérsík és a hajtóművek gondolái viselik a jellegzetes Oryx emblémát, a többi rész mindenhol fehér, a törzsön a szokott hatalmas, ez esetben 2 méter magas oneworld felirattal díszítve. 
 
A Qatar Airways összesen három repülőgépét készül oneworld festéssel ellátni. A bemutatott Boeing 777-esen kívül két kisebb, keskenytörzsű Airbus A320-as is a tagság büszke hordozója lesz szerte a világban. Lévén, hogy a dohai ötcsillagos a hét minden napján közlekedik a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre esélyes, hogy a különleges festésű Airbusok előbb-utóbb a magyar főváros légikikötőjében is megfordulnak. 
 
A rendezvényen Katar miniszterelnöke is tiszteletét tette, de természetesen jelen volt Akbar Al Baker, a légitársaság vezérigazgatója és Bruce Ashby, a oneworld vezetője is a többi taglégitársaság delegáltjaival egyetemben. 
 
A Qatar Airways a tizenharmadik az 1999 óta fennálló szövetség aktív tagságában, amely olyan társaságokat tömörít, mint az Air Berlin, az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a Japan Airlines, a LAN Airlines, a Malaysia Airlines, a Qantas, a Royal Jordanian és az S7 Airlines.
 
Az első járatok, amelyeken a Qatar Airways már teljes körű oneworld szolgáltatást nyújtott utasainak a Dakkából (dohai idő szerint) 00:15-kor felszálló QR633-as, valamint a Dohából 00:20-kor induló rijádi QR1166-os voltak.
 
Forrás: Airportal.hu
 
 
 
.
 
Két nagy teljesítményű és egy exkluzív üzleti géptípusát készül bemutatni az idei Dubai Air Show alkalmával a Qatar Airways. A dohai légitársaság legfrissebb bejelentése szerint az utasszállító flottából a Boeing 787-es Dreamliner, az üzletiből a Bombardier Global 5000, míg a cargo gépparkból az egyik Airbus A330F fog színre lépni a nagyközönség előtt.
 
Három hét múlva kezdődik a 2013. évi dubai légi szalon, amely november 17-21. között várja vendégeit. A résztvevő légitársaságok már javában készülnek a rendezvényre, s természetesen így van ezzel a térség egyik legjelentősebb szereplője a Qatar Airways is, amely október 23-án jelentette be, hogy három géptípusát is elviszi a bemutatóra. 
 
A flotta legmodernebb szélestörzsű típusa, a Boeing 787-8-as mellett jelen lesz a Qatar Executive üzletágának egyik luxus kivitelű Bombardier Global 5000-ese és a Qatar Cargo egyik új, a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is rendszeresen megforduló Airbus A330F gépe is. A katariak Airbus gyártmányú teherszállítója egyébként most először érkezik majd Dubaiba az airshow alkalmával. 
 
A meghívott vendégek a gépek fedélzeteit is megtekinthetik, így alkalmuk lesz az 1-2-1-es elrendezésű 22 business és 3-3-3-as elosztású 232 turista osztályú üléssel szerelt Dreamliner, valamint a kategóriájának egyik legtágasabb belső terét nyújtó Bombardier Global 5000-es kabinjainak bejárására is. 
 
"A Dubai Airshow nemcsak a Közel-Keleten az egyik legfontosabb légi ipari esemény, hanem az egész világon is" - nyilatkozta Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy idén a kiállítás egy vadonatúj, kimondottan ilyen célra épített helyszínen, a Dubai World Centralban kerül megrendezésre, amely számos új szolgáltatást, de legfőképp még nagyobb teret biztosít a repülőgépek számára.
 
Forrás: Airportal.hu
 
 
 
.
2013. október 25., péntek 09:23

Airbus A350XWB prototípus Qatar festésben

Írta:
Kisebb vihart kavart az Airbus alkalmazottainak körében, hogy a gyáriak az első megrendelő, a Qatar Airways színeire készülnek festeni a berepülési program negyedik A350XWB gépét. Az Airbus azonban nem lát kivetni valót benne, így várhatóan már 2014 elején lesz egy A350-es, amely a katari légitársaság színeit viseli. 
 
Igaz, az előzetes információk szerint a negyedik gyári számú (MSN4) Airbus A350-900XWB csak részben, az orrtól a törzs körülbelül feléig tartó részen, beleértve a hajtóművek gondoláit is áttűnéssel kapná meg a Qatar Airways festését - a gyár egyes munkatársainak körében mégis nem tetszést váltott ki az ötlet.
 
Az ügy akkor nyert szélesebb körű publicitást, amikor az egyik ellenző egy toulouse-i újság, a Le Depeche számára október elején eljuttatott levélben fejezte ki tiltakozását, amelyben maga és kollégái nevében elítéli a Qatar Airways Airbusra gyakorolt ilyetén befolyását. 
 
Sokan nem értik viszont az elutasítást, mivel nem ez lenne az első alkalom, hogy egy prototípust a legfontosabb megrendelő(k) festésével, vagy emblémájával lássanak el. Az Airbus maga is sietett leszögezni, hogy ez egy bevett szponzorációs forma az indító légitársaságok esetében. 
 
Hasonlóképp jártak el például 31 évvel ezelőtt is, amikor 1982-ben az A310-es prototípust (F-WZLH) a két első megrendelő, a Lufthansa és a Swissair festésével látták el. A gép az egyik oldalán a német, míg a másikon a svájci légitársaságot hirdette bemutató útjai során. 
 
A mostani tervek szerint ráadásul az A350-es nem is teljes egészében lenne Qatar színű. A törzs hátsó részén, illetőleg vezérsíkján az Airbus házi festése szerepelne és vélhetőleg fog is szerepelni az eredeti terveknek megfelelően, különösen, ha az már a légitársaság szigorú vezérigazgatójával, Akbar Al Baker úrral is egyeztetve lett. 
 
Az MSN4-es festését várhatóan 2014 elején készítik el, így az első sorozatgyártású példányok második félévre tervezett átadását megelőzően már lesz olyan A350XWB, amely az indító légitársaságra hívja fel a figyelmet. 
 
Még, ha nem is lenne precedens a prototípusok ilyen festésmódjára, akkor is önmagáért beszélő adat, hogy a Qatar Airwaysnek nem kevesebb mint 80 darab A350XWB típusra van rendelése, amellyel első vevőként már a kezdetek kezdetén több milliárdos bizalmat szavazott az Airbus kompozit építésű szélestörzsű gépének programjához. 
 
Az A350XWB típuscsaládot háromféle törzshossz kivitelben kínálja az Airbus. Az elsőként forgalomba álló a szóban forgó A350-900XWB lesz, amelynek legelső repülőképes példánya (MSN1) idén júniusban, 14-én teljesítette első felszállását. 
 
A 2500 órás berepülési és tanúsító program elvégzéséhez az Airbus összesen öt darab A350-est épít. Aktuális állás szerint ezek közül már kettő, az MSN1-es és az MSN3-as vesz részt az előírt feladatok végrehajtásában.
 
Forrás: Airportal.hu
2013. október 25., péntek 09:04

Egy katari sejknő lett a világ kulturális ura

Írta:
A nemzetközi művészeti szféra legbefolyásosabb emberének al-Majasza bint Hamad bin Kalifa asz-Száni sejknőt, a katari uralkodó testvérét választotta 2013-ban az ArtReview művészeti magazin.
 
A harmincéves al-Majasza a közel-keleti ország múzeumait tömörítő szervezet vezetőjeként évente körülbelül egymilliárd dollárról dönt, amelyet galériákra, filmfesztiválokra és művészeti programokra fordítanak – írta csütörtökön a magazin.
 
Második helyre a Németországból származó David Zwirner galériatulajdonos került. A műkincspiac száz legbefolyásosabb emberének listáját minden évben nemzetközi zsűri állítja össze.
 
Katar al-Majasza munkájának köszönhetően kezd egyre inkább a nemzetközi művészeti világ egyik központjává válni.
 
Szakértők becslései szerint az emír testvére egy évben akár egymilliárd dollárt is invesztálhat a világ leghíresebb művészeinek munkáiba. Ilyen összegről a New York-i Modern Művészetek Múzeuma vagy a londoni Tate Modern csak álmodozhat.
 
Al-Majasza 2012-ben például 250 millió dollárért szerezte meg Paul Cézanne Kártyajátékosok című festményét – így ez lett a világ legdrágábban eladott képe. Több mint 70 millió dollárt adott az amerikai Mark Rothko egyik alkotásáért, és 20 millió dollárért vásárolta meg a brit Damien Hirst Pill Cabinet című művét.
 
Katarban az elmúlt években több nagy múzeum is nyílt, például az Iszlám Művészet Múzeuma. Az új katari nemzeti múzeum megnyitását 2014 decemberére tervezik.
 
A múzeumok tömeges építése jól illik az uralkodócsalád stratégiájába: célja Katar befolyásos állammá fejlesztése. Az al-Dzsazíra hírtelevízióval övék az egyik legbefolyásosabb arab televíziós csatorna. 2022-ben Katarban rendezik a futball-világbajnokságot is. 
 
Forrás : HVG.HU
 
 
 
 
.
2013. július 26., péntek 12:42

48 óra Katarban

Írta:

   

 

48 óra Dohában
 
Qatar, látványos és gyors fejlődésének köszönhetően, hamar világszínvonalú üzleti célponttá vált és jelenleg elsőnek számít az üzleti utazásokat tekintve. A látogatók több mint 90%-a üzleti céllal érkezik Dohába. A 48 órás program célja, hogy egy átutazás vagy üzleti út során mindenki megismerje és kipróbálja mindazt, amit a város kínál. A számos látnivaló és program mellett, felmászhatunk a csodálatos homokdűnékre, ellátogathatunk az ősi Zubara Fortba, vásárolhatunk a Souq Waqif piacon, megcsodálhatjuk az Iszlám Művészeti Múzeum páratlan kincseit vagy meghallgathatunk egy csodálatos koncert előadást a Katara Cultural village-ban. A Qatar Airways több mint 100 járatának köszönhetően, Qatar egy új és számtalan lehetőségekkel rendelkező átjáró a kontinensek között. A világszínvonalú szállodák, a luxus bevásárló központok, a gazdag kulturális események és programok, felejthetetlen emléket adnak minden idelátogatónak, arra ösztönözve mindenkit, hogy újra visszatérjenek Qatarba.
 

Vízum követelmények:

Qatarba való be utazáshoz az alábbi országok állampolgárainak 30 napos vízum engedélyre van szükségük: Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brunei, Kanada , Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Hong Kong, Izland, Írország, Olaszország, Japán, Liechtenstein, Luxemburg, Malajzia, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, San Marino, Szingapúr, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok, Vatikánváros.

A vízum kötelezettség a turista illetve üzleti utazásokra egyaránt érvényes. Vízum engedélyt online is kérvényezhetünk a Belügyminisztérium weboldalán keresztül (MOL, gov, QA). Figyelem! A minisztérium weboldalán a fizetés kizárólag hitelkártyával lehetséges.

A Magyar állampolgárok a Dohai reptéren is megvehetik a vízumot (nem kell előre vízum) 100 QR-ért.
 
Közlekedés:
 
Taxi: A türkizkék színű (karwa) taxikat a szállodákon és bevásárló központokon kívül találhatjuk, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán.
 
Busz: A Karwa busz kényelmes, tiszta és egyben olcsó. A busz 15 percenként jár és menetrend szerint közlekedik.
 
Limuzin: Karwa limuzinokat a repülőtéren vagy az 5 csillagos szállodák előtt találunk, illetve rendelhetünk a 4458 8888 vagy a 44626858 (reptéri limuzin) számon.
 
Autó: Minden nagyobb autókölcsönző cég megtalálható a Dohai nemzetközi repülőtéren.
 
 

48 óra Katarban - Első nap

07.00 Kezdje a reggelt egy frissítő golfozással a híres dohai golf klubban lévő, 18 lyukú bajnoki golfpályán.
 10:00 A frissítő golfozás után látogasson el a híres Souq Waqif piacra és válogasson kedvére az ősi arab kézműves termékek és parfümök kínálatából.
13:30 Vásárlás után mindenképpen érdemes ellátogatni az Iszlám Művészeti Múzeumba, mert 3 kontinens művészetének mesterműveit csodálhatjuk meg egy egyedülálló kiállítás keretein belül.
15:20 Érdekli még az arab kultúra? Akkor tekintse meg az egykoron katonai erődként használt Zubara Fort-ot, amely ma már múzeumként szolgál és különböző műalkotásoknak ad otthont.
18:00 A kultúrális élmények után sétáljon le a 8 km hosszú Corniche-ra és gyönyörködjön a városra nyíló panorámában egy fenséges arab kávé mellett.
19:00 Ha egy igazán egyedi és egyben romantikus élményre vágyik, akkor hajózzon ki az öbölbe egy dhow (tradícionális katari hajó) fedélzetén és gyönyörködjön a csodálatos naplementében.
21:30 Vacsorára, próbálja ki a hagyományos arab konyha íz világát, amit a nemzetközi konyha mellett Qatar számos díjnyertes éttermei kínálatában megtalál.

48 óra Katarban - Második nap

07:30 Nehezen megy a felkelés? Akkor ébresztőként quadozzon vagy síeljen le egy homokdűne tetejéről. Ha úgy érzi, hogy korán van még az efféle izgalmakhoz, egyszerűen másszon fel rá.
 12:00 A homokdűnék meghódítása után látogasson el Al-Wakrah városába és térjen be a kereskedők házába a Pearl Merchant House-ba.
15:00 Ebéd után nézzen meg egy Teve versenyt az Al Shahaniya versenypályán.
17:00 A versenypályán szerzett élmények után, frissítse fel magát a szálloda hűs medencéjében.
19:30 Sétáljon el az egyik 5-csillagos bevásárló központba (Lagoona Mall, City Centre Mall, Villagio Mall) és lepje meg magát valamivel.
2013. július 26., péntek 12:26

Vásárlás

Írta:

A vásárok és piacok hosszú története akkor kezdődött, amikor az ember már úgy érezte, hogy szüksége van az áruk cseréjére. Először még csak elkezdtek vásárolni a heti piacon a hozzájuk közeli városokban. Ezután kezdtek állandó üzleteket kialakulni, majd az üzletek specializálódtak egy-egy termékkörre, mint például pékség, hentes, fűszeres. Sokkal később, de ennek nyomán megjelentek a szupermarketek.

Az elmúlt 100 évben három fő fázisa volt a vásárlásnak és kereskedelemnek. Bizonyos értelemben ezek egy teljes kört írnak le.

Souq Waqif

A Souq Waqif a Corniche sétány mögött található, a Grand Hamed utca felől, ami a hagyományos építészet egy mintadarabja, amely régen jellegzetes beduin hétvégi kereskedelmi helyszín volt, kézművesekkel és népművészeti tárgyakkal tarkítva.

A Souq jelentése arabul: "álló piac", ami az ősi arab örökség és közösség érzését idézi. 2004-től kezdődően a Souq-t felújították a hagyományos katari építészeti technikák szerint, autentikus anyagokat használva.

 Az Öbölben ez az egyetlen, hagyományos souq maradt, mely most egy hangulatos labirintusa a szűk utcáknak, ahol a látogatók alkudozhatnak és hihetetlenül változatos sokaságú termékeket vásárolhatnak meg. Mint például: fűszerek, aszalt gyümölcsök, diófélék, parfümök, helyi méz, ruházat, régiségek, tömjén, fazekak, szerszámok, kerti gépek, valamint beduin szövések, gipsz kézműves cikkek, modell dau-vitorlás, fa sárgarézzel díszített menyasszonyi láda, képek a "régi Doha"-ról és katari művészek festményei is. Egyedülálló élményt nyújthat ellátogatni az egyik sólyom üzletbe, ahol néhány boltos meg is engedi, hogy lefotózzák és kézbe vegyék a madarakat, miközben az érdeklődők megtudhatják mik a szükséges felszerelések és idomítási módszerek.

Nyitva tartás: 10:00-12:00 és 16:00-22:00 óra között.

A Souq Waqif az egyik legelevenebb hely Dohában. Egyre több étterem is nyílik itt, ahol a látogatók megkóstolhatják a hagyományos katari ételeket és a különböző közel-keleti specialitásokat. Van néhány tradicionális kávézó és étterem is, amely késő estig nyitva tartanak (néhány közülük 0-24 óráig).

Kóstolja meg a helyi finomságokat, vagy próbálja ki a hagyományos arab vízipipát, a Shishát, amit gyakran hívnak „hubbly-bubbly”-nak (bugyborékolónak) is a jellegzetes hangja miatt. Sokszor lépnek itt fel néptáncosok és zenészek különösen fesztiválok idején. Ilyenkor megcsodálhatjuk a hagyományos módon felnyergelt szamarakat is.

Arany piac

Az aranypiacot az Al Ghanim Központi buszpályaudvar mellett, az Alfarad Központ mögött találhatják meg a Grand Hamad utcában.  Ez egy olyan hely, amit még akkor is érdemes megnézni, ha valakinek nem áll szándékában vásárolni.

Rengeteg importált, de helyben készített arany és ezüst ékszert lehet itt megcsodálni akár gyémánttal, igazgyönggyel, drága- és féldrágakövekkel díszítve. Még a vitrineket is 18 vagy 22 karátos aranyból készítik, ahova bezsúfolják nagy halmokba az eladó ékszert. Megtalálhatóak itt vastagabb vagy sportosabb, összetett mintázatú karperecek is, amik jellemzően „Öböl stílusúak”, vagy akár „indiai stílusú” ékszerek is, amelyek mintázata kifinomult ötvösmunkát tükröz. Az európai stílus általában nem ennyire díszes.  Nyugodtan érdemes alkudozni az árusokkal, mert az itt megvásárolt minden arany tisztaságát a kormány minőség ellenőrzése garantálja.

Kérés szerint gravírozzák is az ékszereket akár latin vagy arab betűkkel a vásárlás helyszínén, akár 15 perc alatt.  A legtöbb arany ékszer (melyek mindegyike el van látva a Katari Fémvizsgálati Hivatal pecsétjével) szépen kézzel megmunkált, melyeket második és harmadik generációs ötvös mesterek készítenek. Közülük a legtöbben készítenek egyedi ékszereket, de szükség szerint átméretezik vagy javítják is az ékszereket.

Az egyik népszerű ajándéktárgy az olyan típusú nyaklánc, melyen az ajándékozott neve van, mint medál egy aranylapból kivágva.  Itt szokás, hogy a katari vőlegények a menyasszonyuknak olyan vastag arany ékszereket ajándékoznak, amely  a világ más táján biztosan felkelti a nézelődök figyelmét.

Az arany ékszerek ára súlyuk és az arany napi piaci árfolyama alapján van megadva, természetesen belekalkulálva a készítés költségét.

Katarban jelenleg nem terheli ÁFA az arany ékszereket, így lényegesebben olcsóbban, mint Európában.

Az  üzletekben szívesen látják azokat is, akik csak nézelődni szeretnének és vásárolni nem, sőt akár még fotózkódni is lehet a felpróbált ékszerekkel.

Nagybani Piac

A nagykereskedelemi piac  a Salwa út mögötti központi piac területén található, ami egy igazán nyüzsgő hely, ahol a nagy és kiskereskedelmi vásárlók is jelen vannak, A zöldség piac  olyan érzetet kelt, mint egy falusi piac, ahogy az árusok napernyők alól kinálják portékájukat, színes és egzotikus, helyi vagy importált friss gyümölcsöket és zöldségeket. Figyelni kell az úgynevezett „hordárokra” is, akik a vásárlók mögött talicskával mennek és viszik utánuk az autójukig a megvásárolt árut.

A zöldségpiac mellett a hal piac kap helyet, ami szintén érdekes látványosság annak, aki érdeklődik a gasztronómia, a halak és halászat iránt. A standokon megtalálható rák, homár, garnélarák és tintahal is. A legjobb idő, ha kora reggel látogatjuk meg ezt a nyüzsgő piacot.

A húspiacot általában nem a turisták látogatják, hanem a helyiek, akik itt meg tudják vásárolni a számukra szükséges húst akár kilóra mérve, vagy egyben. Sokan vásárolnak itt élő juhot, kecskét, marhát és maguk viszik el a szomszédos vágóhídra.

A vallási ünnepük, az Eid közeledtével sokan vásárolnak bárányt, így akár egész nyájjal tartanak a piacon.

Ománi Piac

Az ománi piaci a központi vásárcsarnok mögött található, amely igazán bővelkedik az illatokban, színekben és egyéb látnivalókban. Egyedülálló érzéki élményt nyújt a látogatók számára a szárított halak csípős és sós illata, amely keveredik az érett datolya édes illatával, a mámorító szantálfával és tömjénnel.

Az ománi piac a régi időkre emlékeztet a sok kis standjával, amelyek egy hosszú hullámos vas tető alatt helyezkednek el. Bár kis területen helyezkedik el, mégis az áruk olyan széles választékát kínálja a piac, mint fűszerek, dió-mogyoró, parfümök, fazekas termékek, növények, teve botok és tömjénégők. Még datolya virágpor is vásárolható, amellyel beporozva a fákat a lehető legjobb termést biztosítja. Szintén megtalálható itt a hagyományos piramis formájú fa keret, melyet a ruhák szárítására és illatosítására szoktak használni.

Bevásárlóközpontok

Katarban is számos csillogó, nyugati stílusú bevásárlóközpont van, amelyek nemcsak széles körű termékeket és szolgáltatásokat nyújtanak, de számos jól ismert, nemzetközi márka termékei is megvásárolhatóak  itt versenyképes áron.

Általában szombattól csütörtökig 10:00-22:00 és pénteken 15:00-22:00 óra között vannak nyitva, az épületek légkondicionáltak, tágasak, tiszták és jól berendezettek, ahova öröm betérni a kinti magas hőmérséklet után.

Rengeteg kávézó, étterem és gyorsétterem, mozi és gyermek és játék terem található ezeken a helyeken.

Kék Szalon

Az egyik legújabb áruház Dohában.

Megközelítése: C körgyűrű, Bin Mahmoud South

Tel: (+974) 4446 6111

Honlap: www.bluesalon.com

 

Centrepoint (Al Asmakh Mall)

Megközelítése: Al Defalban a Sport körforgalom közelében, Al Sadd-ban.

Tel: (+974) 4442 1766

Al Asmakh Mall-ban számos életmód üzlet van, valamint a névadó Centrepoint üzlet is.

 

City Center Doha

Megközelítése: Diplomata negyed

Tel: (+974) 4483 9990

Olyan üzletek találhatóak itt, mint a brit Debenhams áruház  és a francia Carrefour hipermarket, valamint számos további nemzetközi és helyi kiskereskedelmi üzlet.

Emporium

Megközelítése: C körgyűrű, Ramada jelzés

Tel: (+974) 4437 5796

Ebben a bevásárlóközpontban nagyon magas minőségű divatüzletek találhatóak.

Honlap: www.emporiumqatar.com

 

Hyatt Plaza

Megközelítése: Al Waab Street, Al Aziziyah

Tel: (+974) 4469 4848

Hyatt Plaza nemzetközi ruházati márkák és bútor üzletek találhatóak.

Honlap: www.hyattplaza.com

 

Landmark

Megközelítése: Madinat Khalifa, Észak-

Tel: (+974) 4487 5222

A Landmark olyan brit márkáknak ad otthont, mint a Marks & Spencer és Bhs, valamint a Carrefour-nak is van üzlete.

Honlap: www.landmarkdoha.com

 

Royal Plaza

Megközelítése: Al Sadd

Tel: (+974) 4413 0000

Jellemzően divat márkák butikjai találhatóak itt.

Honlap: www.royalplazadoha.com

 

Salam Plaza

Megközelítése: Diplomata negyed

Tel: (+974) 4483 2050

Itt számos igényes márka üzlete található.

Honlap: www.salams.com

 

A Mall

Megközelítése: D-körgyűrű, Al Matar Al Qadeem

Tel: (+974) 4467 8888

Katar az első nyugati típusú bevásárlóközpont, The Mall élen jár a legújabb kiskereskedelmi trendekben és valóban mindenki számára tartogat valamit.

Honlap: www.themalldoha.com

 

Villagio Mall

Megközelítése:  Al Waab Street, Al Aziziyah

Tel: (+974) 4442 1766

Villagio Mall-ban olyan nagy márkák üzlete található meg, mint a Carrefour, a Virgin és a Boots, valamint egy luxus részleg is található itt.

Honlap: www.villaggiodoha.com

2013. július 26., péntek 12:24

Természeti látnivalók

Írta:

A mindennapos napsütés és meglepően gazdag ökológia vonzó felfedezésre váró környezetet kínál Katarban.

A környező sivatag érdekes és kalandosnak ígérkezik, olyan természeti látnivalókkal, mint Dhal Al Misfir, a Sivatagi rózsák és az Éneklő homokdűnék.

Dhal Al Misfir

A Dhal Al Misfir egy 40 méter mély, szálas gipsz kristályból álló barlang, amely a Salwa Road északi részén található.

Sivatagi rózsák (Desert Roses)

Al Shahaniya területéhez közel és északra a szaúdi határnál érdemes körbenézni a megkristályosodott gipsz másik formáját, az úgy nevezett „sivatagi rózsákat”.  

Az éneklő homokdűnék (Dohától 40 km-re délnyugatra)

Bizonyos feltételek mellett a mozgó homokszemcsék halk morajlást okoznak, vagyis „énekelnek”, amit a sivatagot látogatók gyakran tapasztalnak. Katar szerencsés ilyen szempontból, mert megfelelő széllel és páratartalommal a homok itt képes erre a varázslatos hatásra.  Az „éneklő” hang felbukkanása mellett, ahogy a szél végigfúj a dűnék gerincén vagy lefelé, gyakran apró zümmögés is hallható és vibrálás érezhető is a lábunkon keresztül.

2013. július 26., péntek 12:22

Szórakozás

Írta:

A katari szórakozási lehetőségek sora széles és változatos, mely számos lehetőséget biztosít mind a turisták, mind a helyi lakosok számára. A gyerekek számára is sok választási lehetőség van a szórakozásra a különböző szórakoztató és vidám parkokban.

 

Élő zene

Nyugati vagy ázsiai előadók biztosítják az élő zenés szórakozást különböző ismert helyszíneken:

Shehrazad, Paloma, Piano Piano, Habanos Bar és majdnem minden este 8 óra körül a könyvtárban is.

A Garvey 's-ban is hétvégén esténként élő zene van.

Minden délután egy klasszikus trió vagy hárfás kíséri délutáni teát a Ritz-Carlton Dohában vagy a Four Seasons Hotelben. Azonban a Szent Ramadán időszaka alatt nincsenek élő zenés előadások.

 

Katar Filharmonikus Zenekar

30 ország, 101 zenészéből áll a Katari Filharmonikus Zenekar, mely egyedi kombinációja az arab és nyugati zenekaroknak, és akik játszanak hazai és külföldi darabokat egyaránt. További információ: www.qf.org.qa/output/page32.asp

 

Qatar Foundation koncertsorozat

A Katar Alapítvány szervezésében, együttműködve a Katar Shell-el, a Katar Nemzeti Színházban vagy az egyetem városban komolyzenei koncerteket szerveznek. További információ: www.qf.org.qa

 

Doha Közösségi Zenekar és énekesek

8-60 év közötti, hatvan tagú zenekar, mely kétharmada diák klasszikus és népszerű művek repertoárjával.

A Doha Közösségi Zenekar tagjai mellett különböző énekesek is fellépnek.

További információ: www.dohaorchestra.com

 

Doha Jazz

Különböző hotelekben (Piano Zongora Movenpick, Habanos a Ritz-Carlton, Orion Ramada) vagy különleges rendezvényeken lehet találkozni a számos különböző stílusú zenekarral, akik játszanak klasszikus jazzt, a bluest, salsát, de van köztük még rézfúvós kvartett is. További információ: www.dohajazz.com

 

Színház

 

Doha játékszín

1954 óta lép színpadra évi 3-4 alkalommal a fél-profi humoristákból álló csoport.

Tel: (+974) 4447 4911 További információ: www.dohaplayers.com

 

A nevetés gyár

Angol nyelvű, havi vígjáték bemutató a Shehrazad-ban, amelyen legtöbbször brit vagy amerikai humoristák lépnek fel.

Tel: (+974) 44281673 További információ: www.thelaughterfactory.com

 

Katar Nemzeti Színház

1982-ben avatták fel a Corniche-on található, 490 férőhelyes színházat, mely rendszeresen otthont ad különböző koncerteknek és színdaraboknak is.

További információ: http://www.nccah.com/english/divisions.asp?content=national_theater

 

Mozik

 

Doha 5 mozi komplexumban mintegy 25 teremmel büszkélkedhet. A Villagio Mall-ban nyitották meg a legújabb technikákkal felszerelt, 3D-s mozitermet. Mozijegy ár: 35 QR.

Doha otthont ad minden évben két nemzetközi filmfesztiválnak is: Tribeca Film Festival Doha-nak és Al Jazeera Dokumentumfilm Fesztiválnak.

 

Doha Mozi

Megközelítés: C-gyűrű és Najma út

Gulf Cinema: 972 ülőhely

Doha Mozi: 1085 ülőhely

Tel: (+974) 4467 1811

http://www.qatarcinemas.com/cinema.asp?HallID=1

 

Grand Cinecentre

Megközelítés: Doha városközpontban.

14 terem

Tel: (+974) 4483 9064

http://movies.theemiratesnetwork.com/showtimes.php?cn=52

 

Landmark Cinema

Megközelítés: Landmark Bevásárlóközpontban.

Terem  1: 128 ülőhely,

Terem  2: 108 ülőhely,

Terem  3: 108 ülőhely

Tel: (+974) 4488 1674

http://www.qatarcinemas.com/cinema.asp?HallID=2

 

Mall Cinemax

Megközelítés: A „Mall” Bevásárlóközpontban.

Terem 1: 136 ülőhely

Terem 2: 136 ülőhely

Terem 3: 136 ülőhely

Tel: (+974) 4467 8666

http://www.qatarcinemas.com/cinema.asp?HallID=3

 

A Királyi Palota Mozi

Megközelítés: Royal Plaza Bevásárlóközpontban.

Rubin terem: 161 ülőhely

Zafír terem: 114 ülőhely

Arany terem: 75 ülőhely

Tel: (+974) 4432 0938

http://www.qatarcinemas.com/cinema.asp?HallID=4

 

Francia nyelvű Filmek mozija:

Helyszín: Francia Kulturális Központ, Al Inshirah utca, West Bay

Havonta kétszer, hétfőn este 7 órakor

Gyerekeknek: Havonta kétszer, csütörtökön délután 5 órakor

Tel: (+974) 4493 0862

www.ccfdoha.com

Lásd még a francia Film Fesztivál

 

Villagio Cinema

Villagio Mall

www.villagiocinema.com

2013. július 26., péntek 12:18

Parkok

Írta:

Doha számos nagy füves területnek és parknak ad otthont, mely szórakoztató és pihentető időtöltést kínál a családok, túrázók és kocogók számára. A tökéletesen ápolt Corniche-tól kezdve, a 88 hektáros Aspire Park-ig, a látogatók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb helyet, hogy pihenjenek a fák árnyékában vagy a vízpart mellett.

Al Corniche

Doha 8 km hosszú parti sétánya még mindig az első számú sétáló hely, mely panorámás kilátást nyújt a fővárosra. Napközben pálmafák árnyékolják be, míg éjszaka az öbölben Doha fényei tükröződnek az Iszlám Művészeti Múzeumtól a West Bay üzleti negyedig.

A sétálók, kocogók és piknikezők körében népszerű a parkosított vízpart, mely nagy, füves területeket biztosít. A sétány mentén számos szálloda, minisztérium és az Emír munka palotája is megtalálható, valamint a Diwan-nal szemben egy hagyományos, fából készült hajók számára készült halászati kikötő.

A kikötő bejáratánál egy gyöngy osztriga alakú gyönyörű szökőkút van, ami Katar gyöngyhalász örökségére emlékeztet. A Corniche-ról könnyen eljutunk az Iszlám Művészeti Múzeumba, a Souq Waqif-ra, és a fő souq területekre, Al Rumeila Park-ba és a Qatar Nemzeti Színházba is.

A Corniche mentén számos padot helyeztek el és a védőgátra szintén kényelmes ülni. A kövezett területeket mozgássérültek számára is elérhetően alakították ki. A Corniche teljes hosszában találhatók parkolóhelyek, valamint a közelben van a Sheraton Doha Hotel & Resort, melyben van egy kis kávézó is.

Ebben a parkban az Önkormányzati és Városfejlesztési Minisztérium és az ICT Katar bevezette 2007-ben az "iPark" kezdeményezést, melynek keretében ingyenes a Wifi az egész park területén.

A Doha-i Öbölben motorcsónak és vitorlás bajnokságokat is szoktak rendezni és fesztiválok idején a tűzijátékot a Corniche-ról a legszebb nézni.

Rumeila Park

Ez egy park a dohai Corniche-on, mely rendelkezik szabadtéri színházzal, művészeti galériával, vizi játékokkal, játszótérrel és gördeszka / görkorcsolya félcsővel. A régebben Al Bidda néven ismert parkban számos üzlet, kávézó és nyilvános WC is megtalálható.

Heritage Village

Ez egy hagyományos katari falura hasonlít, bemutatva a kultúrát és kézművességet az olaj előtti időszakból.

Fesztiválok ideje alatt különböző kiállításokat mutatnak be a gyöngyhalászatról, valamint népdal bemutatókat is tartanak itt. Ingyenes a Wi-Fi hozzáférés, a park mindkét oldalán van parkoló, amely általában esténként és hétvégén a legforgalmasabb.

Nyitva tartás: minden nap 9-12 és 16-21 óra között. A belépés ingyenes.

Dahl Al Hammam Park

A park, amelyet a közeli mészkő barlangról nevezték el, Doha északi részén található, a Medinat Khalifa kerületben, az Arab League és az Al Markhiya utcák sarkán. A parknak van egy kis édesvizű tava, amely a földalatti barlangokon és csatornákon keresztül a fenekén, csatlakozik a tengerhez is.

A parkban van egy hatalmas játszótér is, és ingyenes Wi-Fi hozzáférés.

Aspire Park

Ez a park a Hyatt Plaza, a Villagio bevásárlóközpont és Aspire Zone között található, mely nagyon kedvelt a futók és családok körében. Ez egy egyedülálló hely, Katar egyetlen tavával, kis dombbal, különféle fákkal

Állatkert

A katari sivatagban nehezen tudnánk megtalálni a vadon élő állatokat, mert azok nehezen észrevehetőek, ahogy beleolvadnak a homokos és sziklás környezetbe.

Az állatkertben nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a régióban jellemző sivatagi állatok mellett megcsodálhassuk a hagyományos állatkerti állatokat is.

Az Al Furousiya úton található 42 hektáros állatkert, egy miniatűr állatkirályság, ami 147 faj, több, mint 1500 példányának ad otthont.

A nemzetközi állatkerti csereprogramoknak köszönhetően folyamatosan kerülnek ide új fajok.

Az állatkertben megtalálható még egy játszótér, egy kávézó, és rengeteg parkosított és árnyékos piknik hely.

Nyitva tartás: minden nap 08:00-12:00 és 14:30-19:30 között (kivéve péntek délelőtt).

Az iskolai csoportokat szívesen látják délelőttönként. Kedd délutánonként csak hölgyek és gyermekek (kisfiúk csak 9 év alatt) léphetnek be, valamint szerda délután csak a családosok.

A nyitva tartás évközben esetleg változhat, így érdemes telefonon érdeklődni látogatásunk előtt a 468 2610 telefonszámon.

2013. július 26., péntek 12:09

Történelmi látnivalók

Írta:

Történelmi nevezetességek

Régi Zubara város

Katar és lakosai gazdag történelmében, Al-Zubarah egyik legérdekesebb régészeti állam. Csak két km-re nyugatra az Al-Zubarah erődtől, az Al-Zubarah település bizonyítéka egy olyan régóta működő közösségnek, ahol a gazdag osztriga bankok és jó kereskedelmi kapcsolatokat és azon túl az Öböl biztosított jólétet.

Az őrtornyokkal és fal által körülvett eredeti város 2000 méter hosszú és 600 méter széles volt. Külön negyedek és egy szélesebb utcafront később került megépítésre a falakon kívül.

A régi város már létezett a 17. század elején. Tény, hogy egy leírás, melyet Hamad bin bin Sultan Al Nayem-Muraikhi Al-Zubari Al-katari írt 1638 áprilisában úgy mutatja be Al-Zubarah-t, mint egy kis kikötő 150 házzal és 700 lakossal, a tulajdonában több hajó és az állatállománnyal, a multikulturális lakosságként, beleértve Naim, Hawajer, Beduin és Al-Ma'adha közösségeket.

1765-re az Al-Khalifa és Al-Jalahima csoportok, mindkét Al-Utubi törzs átköltözött a saját hazájába Kuvait-ba és Bahrein-be gyöngyöket és kereskedelmi lehetőségeket kutatva. Abban az időben, a perzsák már elfoglalták Bahreint, így az Al-Utubi törzs átköltözött Al-Zubarah-ba. A helyi Sheikh beleegyezett, hogy a törzs berendezkedjen a városon belül, cserébe a kereskedésük utáni adófizetésért.

Ezt ők visszautasították, és saját erődöt építettek, Al-Murair-t, mintegy két km-re délre az Al-Zubarah erődtől. Később, az Al-Utubi több fallal is megerősítette a várat. Sokan úgy tartják, hogy falak kötötték össze Al-Murairt és Al-Zubarahot, de erre nincs egyértelmű bizonyíték. Az Al-Utubi is épített egy tengeri csatornát, mely összekötötte Al-Murair-t és Al-Zubarah-t a tengerrel.

Pár évtizeden belül Al-Zubarah és Al-Murair lett a gyögykereskedelem központja, és viszonyítási pont lett az egész Arab öböl számára. Ezzel az erővel és hatalommal tették városaikat a Bahreini uralkodó családok célpontjává.

Válaszként Al-Khalifa megszállta Bahraint 1783-ban, bejelentve igényét az egész területre. Apránként, az Al-Khalifa lakossága kivándorolt Bahreinbe, ahol létrehozottakegy sheikhdom-ot, mely megmaradt a mai napig. Sajnos, ez a migráció okozta a népesség fokozatos csökkenését Al-Zubarahban és Al-Murairben. Amikor a térség teljesen elhagyottá vált 1937-ben, régészeti lelőhely lett.

A hagyományos katari technika, hogy a korall sziklát sár mészkővel habarcsként használták és gipsz alapú vakolatként az épületekhez. A vakolat, melyet gyakran díszítettek geometrikus minták, védő falak voltak a természeti elemek, mint a szél és az eső ellen.

Napjainkban a terület hosszú falakból és két feltárt telepből áll. Az első oldalt tárták fel 1982 és 1984 között. Ásatás a második helyen 2002-ben kezdődött, és még ma is tart. A legtöbb leletet az első idényben hozták napvilágra, melyek az Al-Zubarah erődben vannak kiállítva.

Időközben, a katari Múzeumok Hatóság azt tervezi, hogy több ásatást és természetvédelmi munkát indítanak az 54 hektáros Al-Zubarah városban.

Látogatás tervezés:

Ez az oldal mindig nyitva áll, és nincs belépőjegy. Javasoljuk négykerék-hajtás, és így a GPS-készülék használatát. Fontolja meg, hogy úszik egyet a tengerben a közelben, az ősi város mellett. Kérem, ne felejtse el, hogy minden szemetet vigyen magával vissza!

Ön is látogasson el Al-Zubarah erődbe, amely ma az a helyi múzeum, aki betekintést kínál Al-Zubarah város hosszú történetébe. A kiállítás tartalmaz érméket Nyugat-Afrikából, kerámiákat, kínai porcelánokat, Thai szeladonokat, ékszerekből készült féldrágaköveket és képek a régészeti feltárásokról. Nyilvános mellékhelyiségek állnak rendelkezésre Al-Zubarah erődben.

GPS koordináták N 25 ° 58 '27,4 "E 51 ° 01' 39"

Útirányok

Azt ajánljuk, hogy a négykerék-meghajtású járművel fedezze fel az oldalt. Al-Zubarah az északnyugati partján található Katarnak, 107 km-re Doha-tól. Menjen a North Road Al-Khor-on mintegy 50 kmt, és a U-turn a Zubarah jelet kövesse. Forduljon le az első másodrendű útra a jobb oldalon. Körülbelül 200 méterre már az Al-Zubarah erőd található, lépjen be a régészeti területre az első kapunál a jobb oldal, és kövesse az utat nyugat felé, amíg meg nem találja a feltárt területet.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

A halászok faluja

Több település az északnyugati Katar részén bepillantást ad, hogy milyen nehéz volt az élet távol a főbb városoktól, az olaj felfedezése előtt. Ezek a kis települések nagyrészt a halászati tevékenységet folytattak és hiányoztak a főbb létesítmények, vagy megközelíthetőségek. A három helyszín, Al-Areesh, Al-Khuwair és Al-Jemail, ma teljesen elhagyott, mégis élénken mesélnek róla azok, akik egyszer otthonnak hívták.

Mindhárom település a 19. század elején épült, és a nevük is érdekes eredetet sugároznak. Al-Areesh az arab "areesh" szóból származik, azaz datolyapálma felszínű levelek által kreált menedék, míg Al-Kuwair a "kuwair" szóból ered, azaz kis tengervíz csatorna szóból származik.

 

Ezeket a falvakat először 1937-ben hagyták el, majd a napi élet visszatért 1945-ben, ami eltartott 1970-ig, amikor megint elhagyták a lakosok.

 Hagyományos Katari mecsetek voltak a falvak központjai mellyeket halászházak vettek körül. Traditional Qatari mosques rest at the heart of the villages and are surrounded by a few old fishermen’s houses. Ez az elrendezés tükrözi, hogy a Katari közösségek társadalmi struktúrája akkor - és ma is –a hit és vallás köré épült.

A mecsetek tipikus szerkezettel rendelkeznek, magas falakkal vannak megerősítve, és van egy belső udvaruk. Van egy úgynevezett "mothawaddah", ami egy külön szoba az udvaron a "wudu"-nak. Az egyik sarokban egy minaret található, melyre egy csigalépcső vezet fel. A minaret tetején található egy kis szoba 4 ablakkal, amit a „muezzin” használ az emberek imára buzdítására.

A mecsetek imádságra kijelölt helyét két részre lehet osztani: egy úgynevezett “iwan” vagy külső tabernákulumamely egy udvarra néző oszlopcsarnokból áll, és egy belső fedett terület, ahol az imádság "mehrab" irányul a "Kába" Mekka irányába. A falak ezekben a mecsetek gyakran díszítették Korán idézetekkel, rajzokat készített a halászok, és egyéb szimbólumokat festettek.

Meglátogatva ezeket a falvakat képet kaphatunk a katari építési technológiákról. A vastag falak segítettek a hőszigetelésben és hidegen tartották az épületeket, melyek általában korall sziklákból és mészkőből készültek, sárhabarcs és gipsz alapú vakolat segítségével.

A tető négy különböző rétegből épült fel. Az első réteg egy ún. „danchal” fa oszlopokból áll, amit gyakran bitumennel vontak be. A második réteg a „basgijl”, amely szőtt bambusz csíkokból áll. Mangrove ágakból áll a harmadik réteg, melyet végül egy réteg tömörített iszappal vonnak be, mely védelmet nyújt a forró évszakban is.

Az egyik legérdekesebb jellemzője a technikának a „danchal” fa, mely kötéllel van összekötve. Ez segíti a megtapadását a sár és a habarcs vakolatnak.

Látogatás tervezés:

Az északi falvakat célszerű szeptember és április között látogatni, mert akkor eltölthetünk egy kis időt az elhagyott lakok látogatásával. Ha lehetséges, ezeket a falvakat négy kerék meghajtású autókkal közelítsük meg.

GPS Koordináták:

Al-Areesh N 26° 03' 03.42" E 51° 03' 24.57"

Al-Jemail N 26° 05' 46.89" E 51° 09' 21.94"

Al-Khuwair N 26° 04' 07.38" E 51° 05' 02.30"

ÚtIrányok:

A falvak Katar észak-nyugati területén, Dohától 130 km-re találhatóak meg.

Haladjon az északi úton Al-Khor-ig kb. 50 km-t, ahol forduljon meg a Zubarah jelzésnél. Az első alsóbbrendű úton forduljon jobbra. Haladjon egyenesen, míg nem meglátja Al-Zubarah erődjét a jobb oldalon. Még az erőd előtt forduljon jobbra és menjen 10 km-t. A csomópontok Al-Areesh és Al-Khuwair falvakhoz jelölve vannak és Al-Jemail városa látható az útról.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Al Majfar

Egy ősi falu, Al Majfar romjai megtalálhatóak a szárazföldön. Umm Tais szigetének nemzeti parkja csak egy pár méter a szárazföldön.

A Katar Múzeumi Hatóság azt tervezi, hogy rekonstruálják a meglévő lakóházakat és mecsetet és a területet egy látogatói központtá és kutatási területté alakítják. További információért kérjük, forduljon a helyi utazás szervező cégekhez.

Forrás: Katar Múzeumi Hatóság

Murwab

Abbassid időszakban épült, melynek alapjait egy régi erőd Fort Murwab képezi, Katar nyugati partján található és az Abbassid építészeti stílust viseli magán. Az erőd északi részét 250 ház képezi, melyek nyíl alakban épültek.

Forrás: Katar Múzeumi Hatóság

Al Jassassiya

Al-Jassassiya egyike a legrejtélyesebb és legvonzóbb helyeknek Katarban. Észak-keletre Dohától, ez az egyike azon kevés helyeknek, ahol megtalálható egy ún. petroglyphs, amely ritka és csodálatos kőbevésett jelek gyűjteménye. Ezek a faragványok megtalálhatók máshol is, de az Al-Jassassiyát tartják mind közül a legjobb minőségűnek és legkülönlegesebbnek.

Al-Jassasiyában 900 elképesztő jelet találtak. A jelek, a formák geometrikus formák ábrázolásától, egészen állatok és hajók ábrázolásáig terjednek.

Egy nagyobb központi lyukat, 9 kis lyuk vesz körül, melyet 71 százszorszép alakú minta alkot. Egyesek úgy gondolják, hogy ezt egy „ailah” nevű játékhoz használták, amit úgy is ismerne, hogy „umm al-judairah” Kuvaiban és Bahreinben.

A leggyakoribb megjelenése egy dupla soros, 7-9 alakzatot tartalmazó, csészéhez hasonlító (333 összesen, 193 hét csészével). Ezeket a poharakat egy másik játékhoz használtak, amit „haloosa”-nak vagy „huwaila”-nak is hívnak. Nyugat-Afrikában ezt „mandala”-nak hívják.

Ehhez hasonló faragott sorokat találtak az  15. században is az egyiptomi Luxorban egy Karnak templomban, míg másokat csak  5. században találtak meg ugyanazon a helyen.

Az összes dupla soros és százszorszép mintájú, különböző méretű csészét valószínűleg tábla játékokhoz használták és a faragottak olyan szimbolikus értéket képviseltek, melyek egy máig felfedezésre váró kultúrára utalnak. Több száz furcsak mintázatú faragványt is találtak, mint például: vastagon bordázott hal kövületek, evezős hajók, sziklákon sétáló skorpió, szamarak és teknős körvonalak.

Szintén rejtélyesek azok a mély lyukak, amiket egymással vékony kis csatornák vesznek körül, ahol a víz képes elfolyni. Úgy tartják, hogy ezeket az eső ünneplésére hozták létre, ami rendkívül ritka és értékes Katarban. Van néhány véset, amin csillagok csoportjai és csillagképek vannak lefestve.

A dán régészeti misszió tanulmányozta ezt a helyet 1961-ben és az 1970-es évek elején. A katari hatóságok jelenleg is több szakértővel konzultálnak további értelmezésekről. Számos elmélet létezik, de nagyon

kevés a meggyőző bizonyíték arra, ami alátámasztja a vésetek pontos keletkezési idejét.

15. századi régi települések és lakások romjait, külföldi kerámiákat is fedeztek fel Al-Jassasiyában. A vésetekről egyesek mégis azt gondolják, hogy azok sokkal idősebbek. Mások azonban arra mutatnak rá, hogy a sziklák lágysága és az erózió miatt lehet, hogy inkább sokkal fiatalabbak lehetnek.

GPS koordináták:  N 25° 57' 07.7" E 51° 24' 22.8"

Útirányok:

Al-Jassassiya Katar észak-keleti részén található, Dohától 75 km-re. Al-Khor felé kell menni a North Roadon kb. 85 km-t, majd forduljon jobbra az Al-Huwaila táblánál (látni fog egy fehér mecsetet a kereszteződésben). Majd forduljon rá balra az első köves útra és haladjon egyenesen 3 km-t, addig amíg, meg nem lát egy nagy elkerített területet jó néhány kapuval az út bal oldalán. Ez a szikla vésetek helyszíne.

Az első párhuzamosan helyezkedik el az úttal. A legnagyobb faragvány egy régi tábla mögött van és látható az útról. A második csoportnyi véset északabbra van egy másik sziklánál és az úton tovább haladva a következő kapunál lesz elérhető.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Zubara Erőd

Az Al-Zubarah erőd egy régi példája a tipikus arab erődöknek, amit a hagyományos katari technikával építettek fel.

Az 1980-as évek közepéig a Parti Őrség használta állomásként, majd múzeummá alakították, hogy bemutathassák itt az Al-Zubarah területén feltárt régészeti kincseket. Őfelsége, Abdullah bin Al Thani Qassim Sejk 1938-ban építette egy régi kastély romjaiból újjá.  Olyan magas és vastag falakkal építették meg, hogy számtalan évtizedig fennállhasson és megvédje a belsejében tartózkodóakat. Az erőd egy szabályos négyzet alakú udvar, minden oldalán vastag falakkal körbevével. Három sarkán nagy, kerek torony áll a tetején katari stílusú lőrésekkel. A negyedik sarkon egy feltűnő négyszögletes torony áll, háromszög alakú szegélyekkel és lőrésekekel, ahonnan csata esetén tudtak az ellenségre lőni. Az erőd védelmi képességeit növelte az 1 méter vastag fal, amely jó hőszigetelésként is funkcionált és hüvösen tartotta a szobákat. A falakat úgy építették fel, hogy korall sziklát és mészkövet beborítottak iszapos habarccsal, majd ezt egy gipsz alapú vakolattal. A tetőt egy rétegnyi tömörített iszappal fedték be, mely megvédte a tűző naptól a forró évszakban. A földszinten 8 szoba található, mely eredetileg a katonák szállásaként volt használatos, de manapság gyönyörű kerámiákat és olyan régészeti leleteket állítanak itt ki, mint például a környékről származó pénzérmék. A földszinten jellegzetessége még az „iwan”, ami egy kis oszlopcsarnok, ami az udvarra néz a tér árkádsorán keresztül. Az udvaron még megtalálható a négy pilléres mennnyezet alatt egy 15 méter mély kút, ami annak idején biztosította a katonák víz ellátását. Az erődben tett látogatás nem lenne teljes, ha nem mászna fel az udvar egyik külső lépcsőjén a második emeletre. Ezen a szinten találhatóak a saroktornyok szobái és egy széles folyósó. A szobák falai lőrésekkel vannak tele, amelyek különböző szögbeállításai segítségével a katonák az ellenséget le tudták lőni, bármilyen irányból is támadott. A tornyokon belüli létraszerű lépcsők is megvannak még, ezeken keresztül fel lehet mászni a tetőre, ahonnan az egész környék belátható. Az erőd és a körülötte lévő város kiemelkedő példája Katar korai fejlesztéseinek, és ide mindenképpen érdemes ellátogatni.

Látogatás tervezése:

Az Al-Zubarah erőd nyitva van minden nap 08:00-18:00 óra között, kivéve péntek délelőttönként. A bejutáshoz Khayal-t, az őrt kell keresni az erőd melletti kis házban. Szívesen beenged mindenkit, hogy felfedezhesse az erődöt. Nincs belépőjegy.

GPS koordináták: N 25 ° 58 '34'' E 51 ° 02' 43''

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Al Shagab Fort

Az erőd Dohától 110 km-re tálalható, az ország észak-nyugati részén. Az Al Thugab erőd egy téglalap alakú, négy tornyos erőd, ami a 17. és 19. század közötti tervezési jegyeket visel magán.

Forrás: Katar Múzeum Hatóság

Al Rekaya Fort

Az Al Rakiyat erőd nagyjából a 17. és 19. század között épült, majd 1988-ban helyreállították. Mint a legtöbb katari erőd ez is téglalap alakú, négy saroktornyos, amely iszapból és kőből épült. Az ország észak-nyugati felében található, mindössze két kilométernyire az Al Shagab erődtől.

Forrás: Katar Múzeum Hatóság

Al Koot Fort

Az Al Koot erőd mélyen Doha szívében fekszik. Az 1913 és 1927 között uralkodó, Abdullah bin Qassim Al-Thani sejk építette 1927-ben, abból a célból, hogy megvédje a Soug Waqif-ot a potenciális tolvajoktól. Az udvara különlegessége a közepén álló, falak és tető nélküli mecset. A későbbiekben, mivel az erőd rabjai is latogatták a mecsetet, picit módosítani kellett a tervezésén, hogy az őrök ima közben is felügyelni tudják a rabokat. A fizikai szerkezet hiánya ellenére a „mehrab” így is arccal a mekkai „Kaaba” felé néz. Al Koot erőd négyszögletű udvarát minden oldalról magas falak veszik körül. Három sarkában kör alapú tornyok, míg a negyedikben egy téglalap alapú. A tornyokon hagyományos katari stílusú mellvéd van, háromszög alapú párkányokkal és az ún. „machicolation” lőrésekkel, ahonnan az őrök megtámadták az ellenséget. Az udvar körüli néhány ajtó a börtöncellákhoz vezet. Az udvaron lévő, a többinél jóval nagyobb ajtó egy magasabb biztonsági szintű cellához vezet, amit a legveszélyesebb bűnözőknek tartottak fenn. Az erők északi és déli felén széles „iwan” található, amely egy olyan oszlopcsarnok, ami az udvarra néz. A déli csarnokban volt egy mély kút, ami biztosította a takarításhoz szükséges vizet. Az udvar sarkaiban külső lépcső vezet fel az emeletre, ami egy széles sétálófolyósóból áll. A falak tele vannak különböző irányba néző lőrésekkel, amiből a katonák le tudták lőni az ellenséget, bárhonnan is támadott.

Látogatás tervezése

Az Al Koot erődöt előzetesen leegyeztetett időpont alapján látogatható, ehhez kérjük, hívja a következő telefonszámot: 4442 4143.

Ha itt jár, ne hagyja ki a közelben lévő Souq Waqif megtekintését sem, ahol szinte mindenféle terméket megtalál. A piac az erőd mögött van a Grand Hammad utcában.

GPS koordináták: N 25° 17' 12.47" E 51° 31' 52"

Útirányok:

Az Al Koot erőd Doha központjában van, az Al-Corniche és a Souq Waqif közelében.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Barzan Tornyok

A Barzan tornyok a környező táj fölé emelkednek, és kiváló kilátást biztosítanak a tengerre. Korábban őrtoronynak használták őket, hogy szemmel tartsák a gyöngyhalászokat, a közeledő hajókat, és mint csillagvizsgáló, innen figyelték meg a Hold periódusait. A Barzan név egy arab kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy „magas hely” és ez jól is jellemzi a 16 méter magas tornyokra. Mohammed bin Jassim Al-Thani sejk építtette 1910-ben, ami a 19., 20. század elején épített védelmi rendszer déli oldalán helyezkednek. A védelmi rendszert a „raudah”, vagyis a völgyben a szomszédos magasabb területekről összegyűlő értékes esővíz megvédése céljából hozták létre. A tornyok összevannak kapcsolva két további erődített épülettel nyugatról és északról. Az iszlám országokban használt (Hijri) naptár a Hold periódusain alapul, ahol az új hónap az Újhold utáni Félhold megjelenésétől indul. A Ramadan a legfontosabb hónap, melyben a Szent Koránt Mohammed próféta először kinyilatkozta. A pontosság kedvéért a tornyok tetején két megfigyelő is volt, hogy nézze az Újholdat, és egyetértsenek, mikor van Félhold. A tornyokat erősnek építették. A falak egy méter vastagok voltak és az alapoknál további támpillérek erősítették. Ezek a pillérek az egyiknél kúp formájúak, míg a másiknál erős lépcsők voltak.

Mindkét torony rendelkezik „majilis”-szal, ami vendégek fogadására alkalmas L alakú pavilon szoba, kis ablakokkal a jó szellőzés miatt. Ezenfelül van még egy mecset is, ahol a Szent Koránt tanították. A „majilis” és a mecset felett egy hagyományos „marazim” védte a falak felületét. Ezek a fa csatornák vezették el, a sivatagban ritkán előforduló, erős viharok során a tetőről a lefolyó esővizet. A pavilonok a katari építészeti technikák és módszerek csodás példáját mutatják be. A vastag falak segítségével az épület hüvös tudott maradni. A falakat nyers korall sziklákból és mészkőből építették, valamint iszapos habarccsal ragasztották össze ezt a két anyagot. Amikor megszáradt még beborították egy gipsz alapú vakolattal is. A tető négy rétegből épült fel, kezdve egy sor „danchal” fa gerendával. Ezeket néha a védelem miatt még bitumennel is bevonták. A gerendákat ezután szőtt bambusz csíkokkal, „basgijl”-lal fedték be. Erre egy mangrove ágakból szorosra szőtt háló került, majd ezt egy rétegnyi tömörített iszappal fedték be, így védve az épületet a naptól a forró évszakokban.

Ennek a technikának egy másik érdekessége, hogy a „danchal” gerendákat használata, ahogy összekötötték a párkánygerendákkal egy kötéllel. Ez megnövelte az iszapos habarcs és a vakolat tapadását.

A Katari Hatóságok 2003-ban széleskörű felújítási munkákat végeztek el az épületen.

Látogatás tervezése

Az épület 0-24 óráig megtekinthető. Ha erre jár, javasoljuk, tekintse meg a környék további tornyait, mint például az Umm Slal Mohammed erődítményt. Ez az épület ugyan magántulajdon, így nem tekinthető meg belülről, de mégis Katar egyik egyedülálló történelmi öröksége, melyet rendkívül jó állapotban őriztek meg.

A Barzan tornyok mögött egyedülálló oázis található, telis-tele zöld fákkal, pálmákkal és állatokkal.

GPS koordináták: N 25° 25' 07.66" E 51° 24' 48.05"

Útirányok:

A Barzan és a környező tornyok Dohától 20 km-re vannak, Umm Slal Mohammedben. Haladjon a North Road-on és forduljon jobbra az első Umm Slal Mohammed-et jelző táblánál, majd újra jobban a Barzan utcánál a körforgalom után.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Umm Slal Mohammed erődítmény

A téli hónapokban Mohammed Bin Jassim Al Thani sejk és bátyja ezt a megerősített házat használta, míg nyáron a Barzan tornyokat. A 19. és a 20. század elején átfogó felújítást végeztek mind az erődítményen, mind a tornyokon. A kastélyt a helyben megtalálható mészkőből és gipsz habarcsból építették fel. Két tornya van, a keletiben felül van egy szoba, míg a nyugatiban kettő. A kettő között 14 másik szoba volt többek közt a hölgyek társalkodója, a magtár, a madbasa és egy tároló datolya sajtoláshoz.

Forrás: Katar Múzeum Hatóság

Zekreet erőd

A Zekreet Dukhan-hez közel, Katar nyugati partján fekszik egy olyan tájon, ahol több őskori település maradványai is fellelhetőek. Mint például egy 18. századi erőd és sajtoló, melynek nyomait megtalálták a parton. Az erőd jellegzetes elrendezésű, és jól megkülönböztethető az építés két fázisa. Az erődöt eredetileg sima négyzet alapkban építették tornyok nélkül. Az építkezés második szakaszában építették fel kívülről a sarkokba a tornyokat, melyeket igazából sosem fejeztek be teljesen. Formájuk nem teljes, nagyjából háromnegyed részig befejezettek. Az erőd parthoz közeli oldalán „madabes” maradványai találhatóak. Ezeket a termeket a „debis”, egy hagyományos datolya alapú étel előállítására használták. A termekben egymással párhuzamosan 10 cm mély, összekapcsolt csatornák voltak, amire pálmaleveleket fektettek. A datolyát pálmalevélből készül zsákokba rakták és egymásra halmozták akár két méter magasan is. Így a felső zsákok súlya alatt az alsókban lévő datolyák kipréselődtek és sűrű lé folyt a csatornákba, valamint az azokban lévő tálakba.

Látogatás tervezése

Ha meglátogatják az erődöt, javasoljuk, hogy látogassák meg az erőd melletti strandot is. Ottlétükkor, kérjük, ne szemeteljenek, és a szemetet vigyék magukkal. Az erőd folyamatosan nyitva tart és nincs belépő díj.

GPS koordináták: N 25° 29' 24.31'' E 50° 50' 40"

Útvonalak:

A Zekreet erőd Katar nyugati partján fekszik, 90 km-re Dohától. Menjen Dukhan felé az úton 80 km-t és forduljon jobbra a Zeekret csomópontnál. Hajtson keresztül Zekreeten és a falu határánál forduljon balra a tenger felé.

Megközelíthető a helyszín normál autóval is, de a 4 kerék meghajtásúakkal kényelmesebb.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Al Wajba erőd

Az Al Wajbah erőd feltehetően az ország legrégebbi erődje, ami magas tornyaival és vastag falaival egy híres csata helyszíne is volt. 1893-ban Qassim Bin Mohammed Al-Thani sejk vezetésével itt győzték le a török seregeket.

Forrás: Katar Múzeum Hatóság

Simaisma

Katarban a mecsetek mindig a falvak szívében voltak. Simaisma városát a 19. században halászok és gyöngyhalászok építették, míg a mecset 1938-ban. A mecset imádkozó helyként és oktatási központként is szolgált. Az imaszoba előtti pavilon ház, a „madrassa” volt az iskola, ahol a gyerekeknek tanították a Szent Koránt. Az imaszoba az udvar nyugati oldalán található. A muszlimok mielőtt beléphetnének imádkozni, egy hosszú tisztálkodási folyamatot kell, hogy elvégezzenek, amit „wudu”-nak is hívnak. A látogatókat, más vallás híveit is bátorítják ennek a folyamatnak az elvégzésre, mint egyfajta kultúrák közti tiszteletadásképpen megismerkedjenek az iszlám legősibb hagyományával.

Az Islamweb weboldalán megtalálható egy videó, ami bemutatja a lépések sorozatát. A megtisztulást általában egy „mothawaddah”-ban végzik, ami egy vízzel teli medence az udvar dél-nyugati sarkában.

A „wudu” után léphetnek be a hívők az imahelyre. Az imahely előtti rész egy árkád, amelynek 9 szögletes oszlopa van. Az imaszoba egy hosszúkás, szőnyeggel borított helység keskeny ablakokkal. A bejárat előtti „mehrab” mutatja a mekkai szent kő, a „Kaaba” irányát. A mecsetben a „mehrab” két boltívből áll, ahol az egyik egy minibár, a másik pedig egy színpad. Az „imam” felelős az imák vezetéséért és szemben helyezkedik el a gyülekezettel. Péntekenként a színpadon szokott vallási beszédet tartani. Az imaterem előtt helyezkedik el a „madrassa”, ahol a gyerekeknek tanították a Koránt. A régebbi Korán-iskola az udvar, vagyis a „sahn” észak-keleti sarkában volt. Manapság már nem funkcionál iskolaként, hanem a „muezzin” tartózkodik ott, aki felelős az imára hívásért. A pavilonban van egy kis szoba, amit „badjeer”-rel, hagyományos katari  szellőztetővel hűtenek, a normál ablakok helyett. A rendszer két párhuzamos falból áll: az egyik a talajtól derékig ér, míg a másik a plafontól derékig. A falak között van 10 cm átfedés, így a levegő át tud járni köztük. Ezzel a módszerrel ugyan elzárják a kilátást, de a szél be tud fújni anélkül, hogy bemenne a hordalék. Ha szükséges a két panel le tudják zárni egy fa redőnnyel.

A Korán iskola mellett egy meredek lépcső vezet fel az iskola tetején található minaretre. A minaret teteje „khodha” formájú, mint amilyen a hagyományos arab sisak. Néhány ilyen csodálatos sisak megtalálható a Faisal bin Qassim Al-Thani Sejk Múzeumban.

A mecset vastag, mészkőből és korallsziklából épített falai miatt belülről hüvös tud maradni. A belső hüvöset az iszappal borított tető is segít megőrizni.

A Katari Hatóságok 1985 és 2004 között jelentős lépéseket tettek, hogy megőrizzék ezt a történelmi jelentősségü épületet.

Látogatás tervezése:

A mecset nyitva tart napkeltétől késő délutánig. Kérjük, hogy imák alatt ne látogassák a mecsetet, illetve bent ne is fényképezzenek.

Ha elsétálnak dél felé, dagály idején megtekinthetik a hagyományos halász csapdákat. Ezeknek a négyszögletes csapdáknak három oldalán van kő, míg egyik oldala nyitott a part irányába. Dagálykor a halak beleúsznak és apálykor csapdába esnek.

GPS koordináták: N 25° 34' 28.78" E 51° 29' 16.08"

Útvonal:

Simaisma Dohától északra, 45 km-re található. Haladjon a North Roadon vagy a Lusail utcán 30 km-t kifelé a városból. Mindkét úton tábla jelöli az irányt a városba.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Abu Manaratain

Az Abu Manaratain mecset fölé egy hatalmas fa tornyosul, amitől megkülönböztethető válik a többi katari mecsettől. 1940-ben épült ez a mecset az állam egyik legrégebbi városában, Al-Wakra-ban. A szomszédságában nőtt fán kívül még számos okból nevezhető különcnek ez a mecset. Először is, már a nevében is, mint „Manaratain”, ami annyit jelent, hogy „két minaret”, hiszen általában a mecseteknek csupán egy van. Ez és még néhány más jel is arra utal, hogy az épületnek más formája volt a múltban. Másik sajátossága, hogy az épület alapja téglalap, valamint a falai nem voltak magasak, mint ahogyan az Katarban a többi mecsetre jellemző. A „mothawaddah”, ahol a tisztálkodásra kerül sor, az udvar déli végében helyezkedik el. Tartozik hozzá egy kis medence is, amelybe egy lépcsőn lehet lemenni. A medencét az udvaron lévő kútból töltötték fel. A medence a „mothawaddah”-ban van,  ahol muszlimok szokás szerint el szokták végezni a „wudu” folyamatát, mely különböző lépések hosszú sorozata a testük megtisztítására, ahhoz, hogy beléphessenek a mecsetbe imádkozni. Az Islamweb internetes oldalon egy videó részletesen bemutatja ezeknek a lépéseknek a menetét.

Az udvar északi felén áll egy 10 méter magas minaret, amit egy négyszögletű alapra építettek fel henger formájú szerkezettel. A „muezzin” egy keskeny csigalépcsőn tudott felmenni a csúcsra, ahonnan imára tudta hívni az embereket a kis boltíves ablakokon keresztül. A minaret mellett egy kis szobában kapott helyet az „imam”, aki az imádkozók hivatalos vallási vezetője volt.

A mecset harmadik sajátossága az maga az imaszoba, mely eltérően a Katarban jellemzőektől nem rendelkezett az udvarra néző csarnokkal. Belül egy nagyon egyszerű „mehrab” volt, amely mutatta „Kaaba” vagyis a mekkai Szent Kő felé az irányt. A mecset vastag falai szokásosan korall sziklából és mészkőből épültek, hogy hüvösen tartsák a belső teret. A tetőt is tömörített iszap fedte, így az megvédte az imádkozókat a tűző naptól. Az építészeti technikák részletesebben megtekinthetők a halászok falvában észak-nyugaton vagy a katari mecset 3D-s modelljén.

A mecsetet a Katari Hatóságok 2004-ben felújították, amely így az egyik legegyedibb hely az országban.

Látogatás tervezése

A mecset csak kívülről tekinthető meg. Javasoljuk, ha erre látogatnak, tekintsék még meg a közelben lévő halpiacot is, ahol mindenféle friss hal kapható, vagy a közeli éttermekben meg is kóstolhatók.

Kora reggel még akár megláthatják a hagyományos katari halászhajókat, a „dhows”okat is a közeli kiköltőben.

A közelben találó még Ghanim bin Abdulrahman Al-Thani Sejk háza és az Al-Wakra tengeri piac is.

GPS koordináták: N 25° 10' 11.51" E 51° 36' 32.13"

Útvonal

A mecset Al-Wakrában található, amely 13 km-re délre van Dohától. Haladjon a Doha Nemzetközi Reptér felé, majd forduljon Mesaieed irányába. Amikor eléri Al-Wakrát és a körforgalmat, haladjon a következő körforgalomig és ott forduljon jobbra az Al-Mathaf útra, majd balra a körforgalomnál Al-Seef felé és újra balra Al-Baladiyánál az első útnál. Haladjon néhány métert, míg meg nem látja a mecsetet bal oldalon.

Forrás: Katar örökségéből (Heritage of Qatar)

Abdullah bin Thani Al Thani Sejk Háza

Ha szeretné megtekinteni a hagyományos katari otthon egy kiemelkedő példáját, ne keressen tovább, látogasson el Al-Rayyanba. Abdullah bin Thani Al Thani Sejk rezidenciája nagyon sajátos, mert két „majlis”-szal is rendelkezett a vendégek fogadására. Az egyik egy külső szoba, mely szomszédos a házzal, míg a másik egy nyitott terasz az udvaron, melyet általában a forró évszakban használtak. Gondosan megtervezték a „majlis” szobák helyét és megközelíthetőségét, hogy megfelelően egyensúlyban legyen a katariak barátságosságával és a család magánéletével.  A beléri „majlis” a ház falain kívül helyezkedett el, így a ház ura, anélkül tudott bármikor vendégeket fogadni, hogy megzavarta volna a családot. A családi magánélet óvása miatt a földszinten lévő szobáknak csak a belső udvarra néző ablakaik vannak, míg az első emeleti szobák ablakai színes üvegűek, hogy megakadályozza, hogy bárki beláthasson. A háznak hatalmas kertje van, a közepén magas falakkal körbevett pavilonokkal. Ez a belső terület volt a családi élet központja,  és minden egyes pavilon különböző célra volt, különböző szobákkal, a hölgyek számára fenntartva. 1935-ben, amikor a rezidencia épült, Al-Rayyant még külön faluként tartották számon, míg manapság már Doha külvárosa. A ház olyan helyen épült, mely gazdag a felszín alatti vizekben, így a kút ellátta a ház lakóit, valamint a zöldségek öntözése is megoldott volt. A pavilonok és a rezidencia kialakítása képet ad a látogatók számára a katari építészeti technikáról. A vastag falak kizárják a meleget és hüvösen tartják a házat, amit egymásra halmozott nyers korall sziklából és mészkőből, valamint iszapos habarccsal és iszapos vakolattal borítva építettek fel.

A tető négy rétegből épült fel, kezdve egy sor „danchal” fa gerendával, melyeket gyakran bevontak bitumennel is.

A második réteget a „basgijl” alkotja, ami szőtt bambusz csíkok. Erre egy mangrove ágakból szorosra szőtt háló került, mint harmadik réteg,  majd ezt egy rétegnyi tömörített iszappal fedték be, így védve az épületet a naptól a forró évszakokban. Ennek a technikának egy másik érdekessége, hogy a „danchal” gerendákat használata, ahogy összekötötték a párkánygerendákkat egy kötéllel. Ez megnövelte az iszapos habarcs és a vakolat tapadását.

Az épület tetején hagyományos „marazims” védi a falak felületét. Ezek a fa csatornák a tetőből állnak ki, hogy az erős viharok idején elvezessék az esővizet.

A Katari Hatóságok jelentől felújítási munkákat végeztek az épületen 2005-ben.

Látogatás tervezés

A rezidencia külső része látogatható. További információért hívja a Helyreállítási Osztályt a 429 17 11-es helyi telefonszámon vasárnaptól csütörtökig, 8:00 és 13:00 óra között. Amikor ellátogat a rezidenciához, javasoljuk térjen be az oktató városba is, ahol kíváló kortárs építészeti remekeket találhat. Ha van egy kis ideje, autózza körbe az egyetem környékét, hogy felfedezze az ottani gyönyörű díszítésű épületeket.

GPS koordináták: N 25° 19' 18.20" E 51° 26' 33.15"

Útvonalak

A ház az Al-Luqta utcában van, ami a Dukhan felé vezető útból nyílik. Az egyetemvárosnál lévő körforgalom felé haladva látható lesz a ház a jobb oldalon.

Forrás: Katar Öröksége (Heritage of Qatar)

Ghanim bin Abdulrahman Al Thani Sejk Háza

Majid bin Saed Al-Saed, az egyik legfontosabb al-wakra-i gyöngy kereskedő építtette ezt a gyönyörű és egyedi házat a 20. század elején. Korábban „debis” - egy nemzeti datolya alapú étel - készítésére használták, tárolására, és értékesítésére használták, míg 1960-ban Ghamin bin Abdulrahman Al Thani Sejk meg nem vásárolta. Az alsó szint 4 szobájában állították elő a „debis”-t. A szobákban 10 cm mélyen párhuzamos csatornák húzodtak a padlón. A csatornák össze voltak kapcsolva merőleges csatornával a bejárat közelében, ami egy föld alatti cserépbe vezetett a sarokba. A „debis” készítés folyamatában pálma leveleket fektettek a csatornákba, hogy sima legyen a felületük. A datolyákat pálma levelekből készült zsákokba tették és akár két méter magasan is felhalmozták őket. A zsákok súlya alatt az alsó zsákokban lévő datolyából sűrű lé sajtolódott ki a csatornában, ahonnan elfolyt a cserépbe. A beduin társadalmakban a „debis”-t főleg öntetként használták rizshez és halhoz. Néhány kisebb üzlet még ma is árulja.

A ház többi szobája, ahol nem „debis”-t készítettek, azokat különböző áruk eladására használták, mint akár a gyöngyhalász felszerelés. A ház vízellátását az udvaron lévő kút biztosítja. Ezt a nagy teret szintén az áruk raktározására használták. Az udvar egyik sarkában van egy lépcső, ami felvezet egy széles teraszra az emeleten, melyről csodálatos kilátás nyílik a közeli tengerpartra, ahol mangrove fák képezik egy különleges ökoszisztéma alapját. A „majlis”-t az első tulajdonos vendégek és üzleti partnerek fogadására használta és a terasz déli oldalán helyezkedett el. A „majlis” szobái gondosan meg lettek tervezve, hogy megfelelő egyensúlyt teremtsenek a katariak barátságossága és a család magánélete között. Ezen okból is a „majlis”-hoz külön bejárat is van az épület déli oldalán, mely így megkíméli a látogatókat attól, hogy végig kelljen sétálniuk az alsó szinten és így nem is zavarják meg a tulajdonos magánéletét. „Badjeer”-ral vagyis a hagyományos katari szellőztetőt használtak a ház természetes légkondicionálására. A rendszer két párhuzamos falból áll: az egyik a talajtól derékig ér, míg a másik a plafontól derékig. A falak között van 10 cm átfedés, így a levegő át tud járni köztük. Ezzel a módszerrel ugyan elzárják a kilátást, de a szél be tud fújni anélkül, hogy bemenne a hordalék. Ha szükséges a két panel le tudják zárni egy faredőnnyel. A „majlis” és a mecset tetején egyaránt hagyományos „marazims” védi a falakat. Ezek a fa csatornák a tetőből állnak ki, hogy az erős viharok idején elvezessék az esővizet. A ház vastag falai korall sziklából és mészkőből épültek, hogy hüvösen tartsák a belső teret. A tetőt is tömörített iszap fedte, így az megvédte a házat a tűző naptól. Az építészeti technikák részletesebben megtekinthetők a halászok falvában észak-nyugaton vagy a katari mecset 3D-s modelljén. Al-Wakra lakosai közül sokan emlékeznek még arra, mikor Majid bin Saed Al-Saed felszerelte a város első rádióját a „majlis”-ra. Sokszor összegyűltek ott, hogy meghallgassák a híreket.

Látogatás tervezése

A ház a nap 24 órájában látogatható. Csak kérjék meg az őrt, hogy engedje be Önöket és ő boldogan megteszi, hogy felfedezhessék a házat. A nyitva tartás ellenőrzésére kérjük hívják látogatásuk előtt a Helyreállítási osztályt a 429 17 11-es helyi telefonszámon vasárnaptól csütörtökig 8:00 és 13:00 óra között. Ghanim Sejk házának látogatása mellett még ajánljuk a közeli halpiacot is, ahol különböző fajtású, friss halakat lehet vásárolni és akár megfőzetni is az üzletekben. Kora reggel láthatják a hagyományos katari halászhajókat, a „dhows”-okat is az öbölben.

A közelben található látnivaló még az Abu Manaratain mecset és az Al Wakra tengeri piac.

GPS koordináták: N 25° 10' 20.48" E 51° 36' 39.93"

Útirány

Az épület Al-Wakrában található, amely 13 km-re délre van Dohától. Haladjon a Doha Nemzetközi Reptér felé, majd forduljon Mesaieed irányába. Amikor eléri Al-Wakrát és a körforgalmat, haladjon a következő körforgalomig és ott forduljon jobbra az Al-Mathaf útra, majd balra a körforgalomnál Al-Seef felé és haladjon a partvonal mellett kb. 100 métert, amíg meglátja a házat a bal oldalon.

Forrás: Katar Öröksége (Heritage of Qatar)

Nsser bin Abdullah Al Misnad Háza

Őfelsége Sheikha Mozah bint Nasser Al-Missned ebben az Al-Khor-i  házban született és nevelkedett. Őfelsége, aki Katar állam első számú nője, az egyik legaktívabb támogatója az oktatás fejlesztésnek és az ország nemzetközi átláthatóságának.

A házat, a tetejükön katari stílusú lőrésekkel díszített, magas falak védik. Ez az egyedi díszítés …

These unique decorations evoke traditional incense burners or stylized leaves and flowers.

A házat a hölgy édesapja, Nasser bin Abdullah építette a 20. század második felének elején. Elrendezése követi a tradícionális katari magán rezindenciákét. A családi élet az udvar közepére épített pavilonokban és azok körül zajlott. Minden pavilonnak külön-külön szerepe volt és a hölgyek számára saját pavilonok álltak rendelkezésre.

A külső fal és az egyedi pavilonok részletesen megmutatják, hogy milyen a hagyományos katari építészeti technika. A vastag falak kizárják a meleget és hüvösen tartják a házat, amit egymásra halmozott nyers korall sziklából és mészkőből, valamint iszapos habarccsal és iszapos vakolattal borítva építettek fel. A tető négy rétegből épült fel, kezdve egy sor „danchal” fa gerendával, melyeket gyakran bevontak bitumennel is.

A második réteget a „basgijl” alkotja, ami szőtt bambusz csíkok. Erre egy mangrove ágakból szorosra szőtt háló került, mint harmadik réteg, majd ezt egy rétegnyi tömörített iszappal fedték be, így védve az épületet a naptól a forró évszakokban. Ennek a technikának egy másik érdekessége, hogy a „danchal” gerendákat használata, ahogy összekötötték a párkánygerendákkat egy kötéllel. Ez megnövelte az iszapos habarcs és a vakolat tapadását. Az építészeti technikák részletesebben megtekinthetők a halászok falvában észak-nyugaton vagy a katari mecset 3D-s modelljén.

A katari hatóságok jelenleg egy részletes felújítási tervet készítenek elő, amely a lehető legjobban megóvja a házat. Ezután átadják majd a katari fiataloknak, mellyel Sheikha Mozah bint Nasser Al-Missned örökségére még sok éven át emlékezhetnek.

Látogatás tervezése     

A Házon kívül ide látogatásakor az öbölben nézz meg a „dhows” halászhajókat, piknikezzen az Al-Corniche játszóterén, vagy töltsön el egy ebédet a város valamelyik éttermében. Javasoljuk, hogy a visszaúton Doha felé menjen délre 15 km-t, hogy meglátogathassa az öreg Simaisma mecsetet is.

GPS koordináták: N 25° 40' 56" E 51 30' 37.9"

Útvonal

A ház Al-Khorban található, mely Dohától 55 km-re található a North Road-on közelítve vagy 45 km-re a Lusail Street-en keresztül. Al-Khor fő útjáról forduljon jobbra Al-Owaina-nál, majd balra a második utcán. Pár méternyire látható lesz lent a jobb oldalon a ház.

2013. július 26., péntek 12:00

Múzeumok és Galériák

Írta:

Iszlám Művészeti Múzeum

Az Iszlám Művészeti Múzeum elkötelezett híve annak, hogy bemutassa a teljes iszlám művészeti világ sokszínűségét és összetettségét. Ez egy világszínvonalú gyűjtő intézmény, amely megőrzi a tanulmányokat, a kiállítások remekműveit. Mint az információ, kutatás és kreativitás központja, a múzeum célja, hogy széles nemzetközi közönséget szólítson meg, és a párbeszéd és kulturális csere központjaként szolgáljon.

Teljes terjedelmében bemutatja az iszlám művészetet, ez a gyűjtemény magában foglal bármilyen kéziratot, kerámiát, fémet, üveget, elefántcsontot, textilt, fát és drágakövet.

A gyűjtemény remekművei három kontinensről származnak, a Közel-Kelet országain át egészen Spanyolországig és Indiáig, a VII. és XIX. század közötti időszakból. Ezek a darabok megmutatják az iszlám örökség sokszínűségét és a legmagasabb minőséget képviselik.

A gyűjtemény a galéria két emeletén van kiállítva, amely körbeveszi a múzeum átriumát. A galériák történelem és stílus hűen mutatják be a témákat, így a látogatók teljes utazást tehetnek az időben és különböző területeken át.

A múzeum épülete egy ötemeletes főépületből és egy kétszintes oktató részlegből áll, melyeket a központi udvar kapcsol össze.

A főépület szögletes és fokozatosan lépcsőzetes formájú, mely egészen 50 méteres magasságig emelkedik középen egy kupolával. A kupola kívülről el van rejtve a központi torony falai közé. A múzeum északi oldalán egy üvegfal emelkedik 45 méteres magasságig, amely mind az öt emeleten át kilátást biztosít a Perzsa és a Nyugati Öbölre.

A tetőt egy bonyolult, a helyszínen betonból kiöntött kazettás kupola fedi, mely egyedi formákból lett megépítve.

Az átrium tetején egy körkörös formájú rozsdamentes acélból készült kupola található, amely a beszűrődő fényben egy mintát rajzol ki. A boltozat formája úgy változik, ahogy megy egyre jobban lefelé, először nyolcszög formájú, majd négyzet, majd átalakul négy háromszög alakú oszloppá.

Látogatói információk:

Az Iszlám Művészeti Múzeum

Al Corniche

Doha, Katar

Telefon: +974 4422 4444

Honlap: www.mia.org.qa

Nyitva tartás: Az Iszlám Művészeti Múzeum nyitva van szombaton, vasárnap, hétfőn, szerdán, és csütörtökön 10:30 és 17:30, valamint pénteken 14:00-20:00 óra között.

A múzeum keddenként, december 25-én és az ünnepek első napján zárva tart.

 

 

Katari Nemzeti Múzeum

1901-ben épült ez a palota komplexum, mely három különálló házból áll, melyeket az akkori uralkodó Sheikh Abdullah Bin Al Thani Jasszim és fiai használtak. 1924-ben Sheikh Abdullah az Al Bidda környékére költözött, és a Fariq Al Salatah palota lakatlanul állt egészen az 1970-es évek elejéig.

A palotát fenntartották és helyreállították, így 1975-től a Katari Nemzeti Múzeumnak ad otthont, hogy egy állandó helyszínt biztosítson a katari történelem, örökség és a környezet múlt- és jelenbeli tevékenységeinek bemutatására, valamint, hogy fenntartsa az elválaszthatatlan kapcsolatot a dicső múlt, a virágzó jelen és jövő között.

1980-ban az épület elnyerte az Agha Khan díjat a helyreállításért és az iszlám építészet rehabilitációjáért. A Katari Nemzeti Múzeum, mely a Doha Corniche partvonalának jellegzetes épülete, jelenleg is felújítás alatt.

 

 

Orientalisták múzeuma

Katar állam orientalista gyűjteménye a világ egyik legjelentősebb gyűjteménye azok közül, amit valaha összeállítottak. Az elmúlt 20 évben összegyűjtött, közel 700 száz festmény, akvarell, rajz és nyomat összessége bemutatja a XVIII. század eleji orientalizmust.

Az orientalista művészetet egyszerűen úgy lehet meghatározni, mint egy nyugati művészeti stílust, melynek tárgya a Kelet. Nyugati művészek bűvölete a "másik világ"-gal szemben, a Kelettel, melyben festményeik színnel- és fénnyel teliek. A grandiózus tájakat, az antik romokat, az iszlám városok látványát és a mindennapi élet egzotikus jeleneteit, a Keletet, európai felfogásban mutatja be. A kelet varázslatossága segített abban, hogy az orientalista festészet nagy sikert arasson Európában és Amerikában is a közönség körében a XIX. században.

 

 

Fegyver Múzeum

A múzeum otthont ad egy látványos fegyver és műalkotás bemutatónak, mely eredete a XVI. századra nyúlik vissza. A gyűjtemény olyan pompás ünnepi kardokat tartalmaz, melyek a Perzsa-öblöt uraló család tagjai voltak: úgymint Ali Bin Abdullah Al Thani Sheikh XVIII. századi arany burkolatú tőre, Faisal Bin Abdul Aziz Al Saud Szaúd-Arábia királyának kardja, és Arábiai Lawrence által hordott khanjar (hagyományos görbe tőr).  Ennek a gyűjteménynek a szépsége és ritkasága tanúskodik arról a szakértelemről, melynek generációja elveszett.

A múzeum Doha Al Luqta területén fekszik, belépés a Múzeumok Hatóságának írásbeli engedélyével lehetséges, előzetes időpont egyeztetés alapján, vasárnaptól csütörtökig.

 A részletekért hívja 4486 7473 telefonszámot. A múzeumlátogatás utazási irodákon keresztül is megszervezhető.

 

 

 Sheikh Faisal gyűjtemény

Őfelsége Sheikh Faisal bin Al Thani Qassim csodálatos magángyűjteményét apjától, Sheikh Qassim bin Faisal-tól örökölte. Az 1960-as évektől kezdődően növekedett méretében és pompájában is, melyet most gyönyörűen bemutatnak a múzeumban a nagyközönség számára is.

A jelentős méretű, 17000 négyzetméteres épületben, több mint 15000 egyedi műtárgyat mutatnak be. Többek között ősi iszlám kéziratokat, jelentős régészeti leleteket, katonai eszközöket, textíliákat, szőnyegeket, hímzéseket és antik bútorokat. Továbbá van még egy széleskörű és lenyűgöző történelmi autó gyűjtemény, melyben megtalálható egy XIX. századi gőz jármű is. Kifejezve Katar tiszteletét a kulturális különbségek iránt, a múzeum pavilonjaiban bemutatják más vallások kegytárgyait is.

Látogatás tervezése:

A múzeum látogatható egyénileg és csoportosan is. A belépés ingyenes minden látogató számára. A látogatás előtt, időpont egyeztetés szükséges a +974 44861444 telefonszámon.

További információért látogasson el a múzeum honlapjára: http://www.faisalmuseum.com

GPS koordináta: N 25 ° 21 '10 "E 51 ° 15' 17"

Útvonalak:

A múzeum Al Samariyah-ban van, 22 km-re nyugatra Dohától.  Haladjon Dukhan felé, és kövesse a "Al Samariyah Faisal bin Al-Thani Qassim Múzeum" táblát. Ha Dukhan irányába halad, majd forduljon meg, mert a múzeum az út másik oldalán található.

 

 

Arab Modern Művészetek Múzeuma

Sheikh Hassan Bin Mohammed Al Thani 10 éve kezdte összegyűjteni az Arab Modern Művészetek Múzeumának műtárgyait egy különleges tervezésű épületben, Dohában, az „Egyetem város”-ban.

A múzeum nyitva áll kutatók, művészek, diákok, művészettörténészek és a nagyközönség számára. A munkák között megtalálható több mint 5000 festmény, szobor, kalligráfia, grafika, iparművészeti tárgy és a fotó. A neve ellenére a múzeum nem csak modern daraboknak ad otthont.

A kalligráfia részlegen vannak kiállítva az arab kalligráfia csodás példányai, kezdve az iszlám korai századaiból származó Korán kéziratokkal, egészen a modern időkig. Több mint 700 műtárgy: régiség, szobor, fém és kerámia, köztük néhány több mint 5000 éves, melyek bemutatják az ősi civilizációk hatását a kortárs arab művészetre.

 

 

Fotó múzeum

A hamarosan elkészülő Fotógráfia Múzeum épületét a világ egyik legjobb építésze, Santiago Calavatra tervezte. Ez az egyedülálló múzeum meghatározó épülete lesz Doha városának, mely hozzájárul a városközpont fejlesztéséhez. Itt kerül majd kiállításra a kormány 15000 darabból álló gyűjteménye, melyben megtalálhatóak fényképezőgépek, kiegészítők és az 1960-as évekből származó kiemelkedő történelmi jelentőségű fényképek, albumok és dokumentumok.

http://www.qma.com.qa/eng/index.php/qma/collections/8

 

 

Örökség könyvtár

A Qatar Alapítványon keresztül, őfelsége Mozah Bint Nasser Al Missned Sheika kezdeményezte az Arab és Iszlám Örökség Könyvtár megalapítását Katarban. A könyvtárban több mint 51000 könyv található arab és más nyelveken Katarról és a Közel-Keletről, valamint 600 antik térkép, 2000 kézirat és 6000 eredeti fénykép. Ez az egyik legnagyobb kutatóközpont a Közel-Keleten. A gyűjtemény alapjait Sheikha Hassan Bin Mohamed Al Thani kezdte el összegyűjteni még 1979-ben. Ez azóta folyamatosan nőtt a tervszerű beszerzésekkel és a vásárlásokkal.

A gyűjtemény tartalmaz még művészeti és politikai könyveket a XV. és XX. századi időszakból.

A könyvtárt 2010-ben egy erre speciálisan kialakított épületben nyitották meg.

 

 

Művészeti Galériák

 

 

Waqif Művészeti Központ

A Souq Waqif-ban található, Waqif Művészeti központ célja, hogy megőrizze és népszerűsítse a katari és a közel-keleti művészeti hagyományokat, amelyek összehozzák a művészet és kultúra kedvelőket, hogy megoszthassák egymással ismereteiket, ötleteiket, tehetségüket és inspirációjukat.

Az évszázadok során a Közel-Kelet művészete egy olyan vizuális nyelvvé fejlődött, amely folyamatosan inspirálta a tehetségeket. Sokan, a legkiválóbb művészek közül úgy érezték, hogy Európán vagy Amerikában a nagy művészeti központokban jobban elismerhetik és értékelhetik a munkájukat, ezért odaköltöztek. A régióban új múzeumok és galériák nyitottak meg, így ez kiemelten fontos időszak arra, hogy Doha közvetítse, Katar művészeinek üzenetét a világnak.

A kulturális központ, a Waqif Art Center hozzájárul ahhoz, hogy az új kulturális és kreatív központja legyen Dohának, és részt vegyen a leginkább up-to-date, kortárs művészeti kultúrában amellett, hogy továbbra is elválaszthatatlanul az esztétika, a hagyomány és az örökség helyszíne.

Nyitott hozzáállás és bátor kísérletezés jellemzi a kiállításokat, mellyel a Waqif Művészeti központ bemutatja művészetet "itt és most."

http://www.waqifartcenter.com

 

 

Virginia Nemzetközösségi Egyetem Katar Galéria (Virginia Commonwealth University Qatar, rövidítés: VCU-Q)

Az egyetem városban található VCU-Q Galéria rendszeresen otthont ad olyan kiállításoknak is, ahol az egyetem oktatói és diákjai munkáját mutatják be a nagyközönség számára. A város szívében elhelyezkedő VCU-Qatar központi szerepet játszik a katari és közel-keleti emberek modern kulturális életében. Egy energikus környezetben bővíthetik tudásukat akár a stúdióban, a könyvtárban, a számítógépes laborban, illetve az előadótermekben, akár diákok, akár dolgozók, akiknek a munkájukhoz szükséges a szaktudás megszerzése.

http://www.qatar.vcu.edu

 

 

Al Rumeila Park

A Corniche-on, az Al Rumeila parkban is található egy művészeti galéria. Nyitva tartás: minden nap 09:00-12:00 és 04:00-9:00 (belépés ingyenes).

 

 

Ifjúsági Kreatív Művészeti Központ (Youth Creative Art Center)

A központ az Ali bin Abi Tabib utcában található, amely gyermekeknek és felnőtteknek is szervez művészeti kiállításokat egyaránt. 

További információ a 468-8835-ös telefonszámon.

 

 

Katar Képzőművészeti Társulat

Qatar Képzőművészeti Társulat 1980 februárjában alakult 18 taggal. Ma már 150 katari származású vagy lakosú művész tagja a közösségnek. A Katar Képzőművészeti Társulat célja, hogy elősegítse és támogassa a katari művészeket helyi és nemzetközi szinten. A társulat az évek során szervezett számos kiállítást, rendezvényt, vitát és adott ki kiadványokat. A társulat számos együttműködést hozott létre arab és nemzetközi szervezetekkel, melyek hasonló célokkal és nézetekkel rendelkeznek.

 

 

Lányok Kreatív központja

A Mamoorában található művészeti klub fiatal lányok és hölgyek munkáit mutatja be rendszeresen kiállításain.

Tel: (+974) 4468 8837

 

 

Qatar Visual Art Center

A központ mindenféle kulturális, képzőművészeti területet összefog, többek között: alapszintű színezés és festészet, mindenféle nyomtatás, grafika, fotó, kerámia, szobor, arab kalligráfia, iszlám profi díszítés, tervezés és különböző anyagok formálása, textil nyomtatás, batikolás, számítógépes design, filmkészítés.

A központ tevékenysége magában foglalja a nemzetközi kiállítások szervezését a vizuális művészetek területén, tanulmányok és kutatások előkészítését és szoros együttműködések kialakítását nemzetközi intézményekkel, múzeumokkal és művészekkel.

 honlap: www.draidia.com

 

 

Jasra Klub

Az Al Jasra közösségi és kulturális klub a Corniche-on található, szemben a HSBC épületével. A klub közösségi és kulturális programokat kínál az országon belül és külföldön egyaránt. Célja, hogy elterjessze a kulturális és társadalmi tudatosságot, támogassa és ösztönözze a fiatal tehetségeket, hogy megőrizzék a kulturális örökségeket és hagyományokat.

 

 

 

.

2013. július 26., péntek 11:53

Kulturális Látnivalók

Írta:

Souq Waqif

A Corniche mögött található meg, a Grand Hamed utca felől, a Souq Waqif, ami mintadarabja a hagyományos építészetnek, a kézművességnek és népművészetnek, ami egyszer a beduinok hétvégi kereskedelmi helyszíne volt.

A Souq jelentése arabul: "álló piac", ami az ősi arab örökség és közösség érzését idézi. 2004-től kezdődően a Souq-t felújították a hagyományos katari építészeti technikák szerint, autentikus anyagokat használva.

Az Öbölben ez az egyetlen, hagyományos souq maradt, mely most egy hangulatos labirintusa a szűk utcáknak, ahol a látogatók alkudozhatnak és hihetetlenül változatos sokaságú termékeket vásárolhatnak meg. Mint például: fűszerek, aszalt gyümölcsök, diófélék, parfümök, helyi méz, ruházat, régiségek, tömjén, fazekak , szerszámok, kerti gépek, valamint beduin szövések, gipsz kézműves cikkek, modell dau vitorlás, fa sárgarézzel díszített menyasszonyi láda, képek a "régi Doha"-ról, és katari művészek festményeit is.

Egyedülálló élményt nyújthat ellátogatni az egyik sólyom üzletbe, néhány boltos meg is engedi, hogy lefotózzák és kézbe vegyék a madarakat, miközben elmondják a szükséges felszereléseket és idomítást.

 

 

Doha Szabadság és Kreativitás Fesztivál

Az első Doha Szabadság és Kreativitás Fesztivál 2009. április 9 és 12. között került megrendezésre, melyet közösen szervezett a Kultúra, Művészet és Örökség Minisztériuma és az Arab Demokrácia Alapítványa (ADF).

A fesztivál fő célja az volt, hogy különböző helyszíneken létrehozzon egy szabad területet a művészek számára, ahol nagy nyilvánosság előtt bemutathatják műveiket. Nemcsak a már híres művészeket hívták meg, hanem a fiatal és új tehetségeket is az arab világból.

A fesztivált két zenés műsorral avatták fel április 9-én a Nemzeti Színházban. Az első az „al Qanawa” hagyomány-őrző csoport előadása, míg a második Samih Shuqair,  szíriai énekes és zenekarának fellépése volt. Megrendezésre került még egy festmény és fotó kiállítás is szíriai, algériai, libanoni és katari művészek munkáiból. 

Három szemináriumot is tartottak még a fesztivál mellékvonalaképpen a Grand Regency Hotelben. A szemináriumok középpontjában az arab nők kreativitása és szólásszabadságának követelményei álltak. Neves költők, írók és filmesek mondtak beszédeket a szemináriumokon.

A 14 és 18 év közötti katari diákoknak lehetőségük volt, hogy bemutassák tehetségüket karikatúrák és falrajzok készítésében az Ifjúsági Kreativitás Központ két műhelyében.

 

 

Tribeca Film Festival

A Katari Múzeumok Hatósága bemutatja a Doha-i Tribeca Film Fesztivált (TFF Doha), egy együttműködést, amelynek a célja, minőségi, változatos és közösségi szellemű filmfesztivált hozzon létre Dohában.

Hosszú távon pedig arra szeretne szolgálni, hogy elősegítse és inspirálja az új alkotókat, valamint lehetőségeket biztosítson a következő évi film aktivitásokhoz és beruházásokhoz Katarban.

Időpont: 2009. november 10-14.

Hely: Doha, Katar

Helyszínek: Iszlám Művészeti Múzeum és Doha közeli filmszínházak.

Film bemutatók:

A játékfilm program körülbelül 40 filmből fog állni, megosztva versenyzői és a nem-versenyzői szakaszokra. A filmek különböző kitüntetésekért és díjakért fognak versenyezni.

A fesztiválon bemutatásra fog kerülni egy rövid film válogatást is.

Versenyzői szakasz:

A zsűri díjazza az elbeszélő- és dokumentumfilmek kategóriában a „Legjobb elbeszélő karakter”-t, „Legjobb Dokumentumfilm karakter”-t, a „Legjobb színész”-t és a „Legjobb színésznő”-t.

Nem versenyzői szakaszok:

Itt bemutatásra kerülnek a Közel-Keletről vagy az egész világból származó filmek, melyek kiegészítik a fesztivál programját.

Közel-keleti bemutató:

Itt a Közel-Keletről származó filmek kerülnek bemutatásra. A bemutató végén átadásra kerül egy Közönség díj, melyet a fesztivál résztvevői szavaznak meg a bemutatott filmek között.

Premierek:

A legnagyobb filmstúdiók premier filmjeivel nyitják és zárják a fesztivált. Ezeket a filmeket elérhetővé teszik a nagyobb katari közönség felé is, nem csak fesztivál résztvevőinek.

 

 

Családi Fesztivál / Nemzetközi Részleg:

Itt  egy olyan filmgyűjtemény kerül bemutatásra a világ minden tájáról, melyek közül néhány célzottan családi film, míg a többi általános témájú.

 

 

 

A dohai Beszélgetések:

A fesztivál lehetőséget teremt egy olyan gondolatébresztő beszélgetésre is, ami talán egyszer jön el az életben, a világ kulturális ikonjai és a fesztivál hallgatósága között.

 

 

Családi és Sport Fesztivál:

A Filmfesztivál otthont ad még egy családi és sport fesztiválnak is az Al Bidda Parkban, ahol a főszerep a családi szórakozásé, sport bemutatóké és interaktív játékoké.

http://www.tribecafilm.com/tffdoha/

Al Jazeera Dokumentumfilm Fesztivál

A Dokumentumfilm Fesztivált minden év áprilisában rendezik meg és évente nyitott minden TV-csatorna, gyártó cég, független filmes, valamint a társadalmi és média szervezetek számára.

A pályázók feladata, akik szép számmal jelentkeznek Arab és nem Arab országokból egyaránt, hogy népszerűsítsék az emberek közti jobb együttműködést és megértést, a kulturális párbeszéden keresztül.

Minden kategóriában –hosszú, közepes és rövidfilm-, két díjat osztanak ki, az Al Jazeera Arany Díjat és a zsűri díját. Még két külön díjat is kiosztanak, a palesztín, családi és gyermek témájú filmek között.

A döntéseket a 15 tagú nemzetközi, szakmailag elismert zsűri végzi.

http://www1.aljazeera.net/NR/exeres/C1D50B51-BB4A-4E5C-95B4-632A76F56E02.htm

 

 

Francia Film Fesztivál

Egy évente megrendezésre kerülő fesztivál, ahol 5 független filmet mutatnak be, melyek a franciák vagy francia nyelvűek egyedi identitásával foglalkoznak. A filmeket feliratozzák arab és angol nyelven.

A bemutatók után lehetőség nyílik a rendezőkkel történő beszélgetésre.

www.ccfdoha.com

A Corniche mögött található meg, a Grand Hamed utca felől, a Souq Waqif, ami mintadarabja a hagyományos építészetnek, a kézművességnek és népművészetnek, ami egyszer a beduinok hétvégi kereskedelmi helyszíne volt. A Souq jelentése arabul: "álló piac", ami az ősi arab örökség és közösség érzését idézi. 2004-től kezdődően a Souq-t felújították a hagyományos katari építészeti technikák szerint, autentikus anyagokat használva.

 Az Öbölben ez az egyetlen, hagyományos souq maradt, mely most egy hangulatos labirintusa a szűk utcáknak, ahol a látogatók alkudozhatnak és hihetetlenül változatos sokaságú termékeket vásárolhatnak meg. Mint például: fűszerek, aszalt gyümölcsök, diófélék, parfümök, helyi méz, ruházat, régiségek, tömjén, fazekak , szerszámok, kerti gépek, valamint beduin szövések, gipsz kézműves cikkek, modell dau vitorlás, fa sárgarézzel díszített menyasszonyi láda, képek a "régi Doha"-ról, és katari művészek festményeit is. Egyedülálló élményt nyújthat ellátogatni az egyik sólyom üzletbe, néhány boltos meg is engedi, hogy lefotózzák és kézbe vegyék a madarakat, miközben elmondják a szükséges felszereléseket és idomítást.

 

 

.

2013. július 23., kedd 07:02

Blatter téli világbajnokságot akar 2022-ben

Írta:
Azt kéri a végrehajtó bizottságtól Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, hogy a 2022-es katari világbajnokságot nyár helyett télen rendezzék meg.
 
„Ha azt szeretnénk, hogy a vb az emberek ünnepe legyen, akkor nem lehet nyáron megrendezni. A stadionokat lehűthetjük, de az egész országot nem lehet” – mondta szerdán a svájci sportvezető. A 2022-es vb időpontjának megváltoztatása szinte folyamatosan napirenden van, amióta Katart jelölték ki helyszínnek, mivel sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a világbajnokságot, mert Katarban abban az évszakban akár a 50 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.
 
Katar pályázatának egyik sarokköve volt, hogy a stadionok légkondicionáltak lesznek, ennek ellenére a szervezők korábban jelezték, nyitottak arra, hogy télen kerüljön sor a tornára.
 
MTI
Az új katari emír, visszafogott hangvételben ugyan, de támogatást ígért az ideiglenes egyiptomi elnöknek.
 
 
Az apja lemondása után júniusban trónra lépett Tamin al-Thani sejk üzenetben üdvözölte Adley Mansour új ideiglenes egyiptomi államfőt. A távirat hangsúlyozza, hogy Katar mindig tiszteletben tartja az egyiptomi nép választását, ugyanakkor osztja az egyiptomi nemzeti egységgel kapcsolatos aggodalmat is. Katar a Muzulmán Testvérek és Morsi megbuktatott elnök egyik legoperatívabb és legbőkezűbb támogatója volt. Az üzenet hangsúlyozza, hogy a dohai vezetés továbbra is támogatni fogja Egyiptomot. Ugyanakkor al-Thani emír táviratának hangvétele sokkal visszafogottabb, mint Abdullah szaúdi uralkodó szinte lelkes hangú reagálása. Szaúd-Arábia után ugyancsak egyértelműen támogató hangvételben nyugtázta az egyiptomi fejleményeket, Kuvait, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek is.
 
Írta: asiaport szerkesztőség
A Qatar Airways három elismeréssel tért haza a Paris Air Show-n megrendezett Skytrax 2013 World Airline Awards nevű díjkiosztó ünnepségről. A 2011-ben és 2012-ben világ legjobbjának megválasztott légitársaság ezúttal a „Világ Legjobb Business Osztálya”, a „Világ Legjobb Business Váróterme”, és a „Közel-Kelet Legjobb
Fedélzeti Kiszolgálása” kitüntetéseket kapta.
 
  
 
A Skytrax az egyetlen független, globális utaselégedettséget mérő kutatás, melyben több mint 160 ország utazói vesznek részt.  Qatar Airways 2010 után másodszor kapja meg a „Világ Legjobb Business Osztálya” címet, melyet többek között az exkluzív és a világon elsőként létrehozott Prémium Termináljának is köszönhet.
 
 
 
A légitársaság a párizsi légibemutatón megrendelt további kilenc Boeing 777-es utasszállító repülőgépet, hogy új útvonalakat nyithasson, valamint hogy meglévő útvonalain kapacitást bővíthessen. Bemutatásra került a legújabb Boeing 787 Dreamliner, mely központi szerepet kapott a rendezvényen.
 
 
A Dreamliner fedélzetén az utazás valódi luxussá válik sztárséfek által kreált gourmet-fogásokkal, valamint a díjnyertes, iTouch kezelőegységgel vezérelhető szórakoztató rendszerrel, mely több mint 1000 filmet kínál. Az elektromosan sötétíthető ablakok, melyek több természetes fényt engednek be; a teljes spektrumú LED-világítás; a tengerszinthez közelebbi kabinnyomás valamint a feljavított légminőség mind hozzájárulnak a stresszmentes, pihentetőbb utazáshoz.
 
  
 
A Dreamliner mellett a légitársaság megjelentette az első képet a készülő A380-asáról, mely a tervek szerint 2014 tavaszán áll forgalomba. A kétemeletes superjumbo-ból 13 darab készül majd el, és legelőször Doha és Párizs között közlekedik majd.
 
 
Magyar utazók minden bizonnyal Ázsia metropoliszaiba repülhetnek majd ezekkel a gépekkel. A rendezvényen interjút adott a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker, aki értékelte a légitársaság jelenlegi eredményeit, az Emirates-szel való versenyt, valamint beszélt a jövőben elérendő célokról, így például India, Kína valamint az afrikai térség összekapcsolásáról. Szóba került még a OneWorld légiszövetséghez való csatlakozás, melytől Akbar Al Baker a dél-amerikai térségbe való belépést is várja.
Mesterséges szigetek világának új tagja készül a rajzasztalon. Az ilyen nagyvolumenű építkezéseknek is van már hagyománya, hacsak a Pálma- és Gyöngy-szigetek világára gondolunk. A legújabb projekt tervei: az Oryx Island 5,5 milliárd dollárba kerül, s átadása az országban rendezett 2022-es focivébéhez kapcsolódik majd.
 
 
A dubaji mesterséges szigetek után most a katari főváros, Doha közelébe épül az óriási, kétmillió négyzetméter alapterületű mesterséges szigetek világa, melynek neve a szigetcsoport formai megjelenésére utal.
 
Az ország jelképeként ismert, itt honos, de veszélyeztetett fajú, hosszúszarvú antilopféle karakterisztikus feje rajzolódik majd ki az öbölben, ha repülőről letekintünk. A projekt a tervek szerint hét év alatt valósul meg, s jelenleg a koncepciótervek készítésének fázisában van.
 
 
Az arabok eltökélten újra nagy fába vágták a fejszéjüket, hiába a sikerek mellett a World projekt elrettentő példája, amelynek megsüllyedéséről érkeztek korábban hírek.
 
Ez a mesterséges sziget jelenleg üresen várja a produktív megoldást a megmentésére. A két másik, a Pálma és a Gyöngy impozáns szigetcsoport viszont igazi sikertörténet, mivel csodájára jár az egész világ.
 
Oryx Island, Katar
 
A szigeten öt szálloda, egy szabadtéri színház, kereskedelmi és szórakoztató létesítmények sokasága, továbbá lakópark épül. Az egész “zöld” szigetet autómentes övezetnek nyilvánítják, ahol gyalogosan, illetve elektromos meghajtású járművekkel lehet közlekedni, de a szigetek között vízitaxik és kompok állnak a látogatók rendelkezésére. 
 
 
 
Az itt épülő szállodák egy része kizárólag a világbajnokság idején várja a látogatókat, de a hosszabb távon letelepedni szándékozókra is számítanak a több mint 200, részben saját tengerparttal rendelkező magánvillák.
 
 
 
 
 
A koncepció része a Marine College nevű kiállító tér is, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a tenger élővilágával, illetve a hagyományos gyöngyhalászat technikáival.
 
Forrás: hvg.hu
 
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön fogadta Fejszál bin Szaud at-Tani sejket, a Qatar Holding üzletfejlesztési igazgatóját - tájékoztatta az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t.
 
Varga Éva közölte, a Qatar Holding becslések alapján 200 milliárd dollárt kezelő állami befektetési vállalat. A cég képviselői Szijjártó Péter legutóbbi katari tárgyalásai nyomán érkeztek most Magyarországra, hogy közvetlenül tanulmányozzák a magyar beruházási környezetet, megvizsgálják a befektetési lehetőségeket az energiaipar, az ingatlanpiac, az infrastruktúrafejlesztés, valamint a mezőgazdaság területén. 
Az államtitkár és a Qatar Holding vezetője tárgyaltak a közép-európai és nyugat-balkáni légi személyszállítás helyzetéről és jövőjéről, valamint Szijjártó Péter bemutatta a Magyarország részvételével megvalósítani tervezett közép-európai vasútfejlesztéseket - tette hozzá.
 
MTI
2013. június 27., csütörtök 12:25

Átadta fiának hatalmát a katari emír

Írta:

Történelmi jelentőségű hatalomváltásnak lehettek tanúi a napokban a katariak, az emír ugyanis lemondott és átadta hatalmát másodszülött fiának. A lépés azért is jelentős, mert az arab országokban ritkaságszámba megy, hogy egy vezető önszántából, még élete során adja át pozícióját. Katar stratégiai fontosságú partnerei üdvözölték az örökös beiktatását, a katari nép pedig bizakodva tekint a jövőbe.

 

Kedden reggel helyi idő szerint nyolc órakor Sheikh Hamad ibn Khalifa al-Thani, a Katart tizennyolc éven át vezető emír bejelentette, hogy átadja a „hatalom gyeplőjét” fiának, a harminchárom éves Sheikh Tamim ibn Hamad al-Thaninak. A volt emír arról biztosította népét, hogy teljesen biztos benne, hogy fia megérett a felelősségre, kiérdemelte a bizalmat, képes meggyürkőzni az előtte álló feladatokkal és teljesíteni a rá szabott küldetést.

Az örökösödés miatt keddet munkaszüneti nappá nyilvánították Katarban.

Sheikh Hamad hétfőn találkozott az ország elitjével, ekkor jelentette be nekik, hogy több hetes gondolkodás és tervezés után úgy döntött, a keddi nap folyamán átruházza hatalmát fiára. „Isten tudja, hogy sosem törekedtem a hatalomra magának a hatalomnak a kedvéért, és nem is személyes indíttatásból uralkodtam, hanem mindig az ország érdekét tartottam szem előtt, a nemzetet pedig egy új fejezeten vezetjük most át”, mondta a leköszönő emír a hétfői találkozón.

Keddi beszédében Sheikh Hamad felszólította a népet, hogy őrizzék meg identitásukat. „Bizonyos vagyok abban, hogy teljes mértékben tisztában vagytok arab és muzulmán identitásotokkal. Arra kérlek benneteket, hogy őrizzétek meg civilizált hagyományainkat és kulturális értékeinket, amelyek vallásunkból, arab identitásunkból, és mindezek felett emberi voltunkból származnak; hiszen hisszük, hogy az arab világ egyetlen test, egyetlen összefüggő struktúra; akkor virágzik, ha minden egyes része virágzik.

John Kerry és Sheikh Hamad találkozója Dohában (Forrás)

Sheikh Tamim, az új emír, Sheikh Hamad másodszülött fia, az idősebb testvér azonban 2003-ban lemondott örökösödési jogáról. 

A Jazeera szerkesztője, James Bays szerint az átadást követő negyvennyolc óra döntő fontossággal bír az új emír jövőjét illetően. Ebben a periódusban ugyanis találkoznia és tárgyalnia kell a társadalom kiemelkedő személyiségeivel, sejkjeivel, valamint a népet is meg kell szólítania.

Az al-Arab újság felelős szerkesztője, Abdullah al-Athbah szerint nem várható változás Katar politikájában az öröklés után. „Az örökös nagyon közel állt apjához és Sheikh Jassimhoz [az akkori miniszterelnök] is. Nem hiszem, hogy akár a bel-, akár a külpolitikában nagy változások jönnének."

Nemzetközi reakciók

Szaúd-Arábia hamar gratulált az új emírnek. „Biztosan vagyunk benne, hogy édesapád útjára lépsz és folytatni fogod törekvéseit, amellyel a katari államot és annak népét szolgálta, valamint ahogy erősítette a kapcsolatot a két ország [Katar és Szaúd-Arábia] között”, üzente a kilencven éves Abdullah király.

Az Egyesült Arab Emírségek hatvanöt éves elnöke, Sheikh Khalifa ibn Zayed al-Nahayan is üdvözölte az új emírt, valamint az állami televízióban sugárzott nyilatkozatában megerősítette a két ország közötti testvéri kapcsolatokat.

William Hague brit külügyminiszter megköszönte Sheikh Hamadnak barátságát és támogatását, Twitteren pedig azt írta, hogy ez a kedd egy „történelmi nap Katar számára, hiszen az új generáció átveszi az irányítást.”

Sheikh Hamad és felesége találkozója az Obama családdal New Yorkban (Forrás)

Katar Sheikh Hamad, a régi emír uralkodása alatt

Sheikh Hamad 1995-ben puccsal döntötte meg édesapja hatalmát, amíg ő külföldön tartózkodott. Ekkor a koronaherceg védelmi miniszterként dolgozott. A hatalomátvétel óta Katar eddig soha nem látott gazdasági fellendülésen ment keresztül, amely nagyrészt az állam gáztartalékainak köszönhető. Katar a világ egyik legnagyobb tartalékával rendelkezik, 1995 előtt azonban egyáltalán nem folyt kitermelés. Amikor Sheikh Hamad emír lett, egy nyolcmilliárd dolláros gazdasággal rendelkező ország feje lett; 2013-ban egy százhetvennégy milliárd dollár értékű gazdaságot hagyott maga után.

Számos presztízsprojektet valósított meg, köztük 1997-ben újraindította a katari állami légitársaságot (Qatar Airways), valamint jelentősen támogatta a Jazeerát, az arab világ első műholdas hírcsatornáját.

A földgázvagyon és a katari média befolyása tette lehetővé, hogy a mindössze félmillió állampolgárral és kevesebb, mint kétmillió lakossal rendelkező apró Öböl-menti állam fontos szereplővé váljon a regionális politikában.

Uralkodása alatt Katar pragmatikus politikát követett, a politikai színtér különböző részeinek országaival és csoportjaival ápolt kapcsolatot. Szoros szálak fűzték az Egyesült Államokhoz, amely évtizedekig használt katonai bázisokat Katarban. A kis ország a szomszédjai szerint komoly fenyegetést jelentő Iránnal is jó kapcsolatokat alakított ki; a két ország közösen ellenőrzi a világ legnagyobb földgázmezejét. 

Sheikh Hamad uralkodása során a katari főváros, Doha több béketárgyalásnak is otthon adott, többek között a szudáni felkelőknek és Omar al-Bashir elnöknek, a libanoni harcoló feleknek, valamint a Fatahnak és a Hamasznak. Az ország az arab tavasz során is jelentős szerepet játszott, az emír például katonai repülőgépekkel támogatta a NATO által vezetett líbiai beavatkozást, amely végül megdöntötte Moammer Kadhafi uralmát.

Katar a szír lázadóknak is jelentős támogatója, annak ellenére, hogy pár éve az emír még pont azon dolgozott, hogy javítsák a viszonyt a szír elnökkel, Bassár el-Aszaddal.

Mit érdemes tudni Sheikh Tamimról, az örökösről?

Az új emír eddig a fegyveres erők parancsnokhelyetteseként szolgált, ő a feje a Nemzeti Olimpiai Bizottságnak valamint a Katar 2022 Legfelsőbb Bizottságnak is, amely a 2022-es labdarúgó világbajnokság szervezéséért felelős. Emellett a Katari Befektetési Hatóság elnökeként is tevékenykedik, amely állítólag mintegy százmilliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, és befektetései vannak a Barclays bankban, a Harrodsban és a Volkswagenben is.

A Souq Waqif mecset Dohában. (Forrás)

Idősebb bátyjának 2003-as visszalépése óta készülnek arra, hogy Sheikh Tamim a jövőben átveszi a hatalmat, ezért édesapja mélyen belevonta a politikába és a döntéshozatalba. A jelenleg harminchárom éves férfi Katar egyik legfiatalabb emírjének számít.

Sheikh Tamim az Egyesült Királyságban tanult, többek között a Sherborne Schoolban, a Harrow Schoolban, valamint a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián, ahol 1998-ban végzett.

A katari nép reakciója

A Jazeera szerint az emberek szomorúsággal, de reményteljesen fogadták az emírváltást. Sheikh Hamadra sokan az ország atyjaként tekintettek.

A harmincnyolc éves Fatima azt nyilatkozta, hogy bár hallott már korábban is pletykákat az emírváltásról, azokat nem hitte el. Az viszont, hogy ez tényleg megtörtént, azt mutatja, hogy Sheikh Hamad nagyon szereti a katari népet, rengeteget ad, és semmit sem vár cserébe. Szeretetét az is mutatja, hogy a saját pozícióját is feláldozta az emberekért, akik szabadon élnek az országban.

A huszonhét éves Amna Mohamed is kiemelte, hogy mennyire ritka, hogy egy vezető önszántából adja át hatalmát. Az pedig, hogy Sheikh Hamad így döntött, biztonságérzetet ad a katariak számára. Bízik abban, hogy az örökös is gondját fogja viselni az országnak, azonban kérdés, hogy hova tudja azt tovább fejleszteni, hiszen az élet már így is tökéletes.

A huszonnégy éves Ayesha Ahmed szerint Sheikh Hamad nem emírként, hanem apaként viselkedett, és megváltoztatta Katart: a sivatagból egy virágzó államot hozott létre, ezt pedig nem csak a gazdaságban, hanem az oktatásban is meg lehet figyelni. Az emírt nagyon bölcs embernek tartja, akinek a távozása fájdalmas lesz Katar számára.

Yusuf Issa külügyminisztériumi dolgozó szerint senkinek sem szabad szomorkodnia az emír távozása miatt, hiszen egy új generációt enged uralkodni, amely még több bizalmat fog eredményezni. Az örökös tanult és tapasztalt uralkodó lesz, édesapja idejekorán belevonta a politikába és támogatta őt. Ő hozta el a katariaknak a 2022-es labdarúgó világbajnokságot is. „Ez a váltás Isten ajándéka; sehol másutt nem láthatsz hasonlót a GCC [Öböl-menti Együttműködési Tanács] vagy más arab országok között.”

 

Forrás: kitekinto.hu

2013. máj. 24., péntek 06:43

24 óra Katarban

Írta:

   

 

24 óra Dohában
 
A katari félsziget 563 km hosszúságú finom homokos tengerpartja és a délen lévő csodálatos homok dűnék látványa felejthetetlen élményeket kínál minden idelátogatónak. 

Történelmét tekintve Qatar, a Török birodalom része volt közel 400 évig, és a mai modern katari állam alapjait, a jelenlegi uralkodó őse Sheikh Jasszim bin Mohammed Al Thani, fektette le. Az olajkitermelés óta, a lakosság száma 25.000 főről mára 1,9 millióra emelkedett, és az üzleti, oktatási, sport-és szabadidős területeken való terjeszkedésének köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik. 

 
Közlekedés:
 
Taxi: A türkizkék színű (karwa) taxikat a szállodákon és bevásárló központokon kívül találhatjuk, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán.
 
Busz: A Karwa busz kényelmes, tiszta és egyben olcsó. A busz 15 percenként jár és menetrend szerint közlekedik.
 
Limuzin: Karwa limuzinokat a repülőtéren vagy az 5 csillagos szállodák előtt találunk, illetve rendelhetünk a 4458 8888 vagy a 44626858 (reptéri limuzin) számon.
 
Autó: Minden nagyobb autókölcsönző cég megtalálható a Dohai nemzetközi repülőtéren.
 
 

24 óra Katarban

23.00 Alvás előtt érdemes benézni az Oryx Rotana-ba ahol különleges ázsiai íz világban lehet részünk, vagy hasonló gasztronómiai élményért látogassunk el a W Hotelnél lévő Crystal Lounge-ba. Nyitva: 02:00-ig. Belépés csak útlevéllel!
 08.00 Egy kitűnő és bőséges reggelihez minden 5 csillagos szálloda kínálatában megtaláljuk az arab és nemzetközi konyha svédasztalos étel remekeit. Ha egy igazán egyedi íz világra vágyik, akkor próbálja ki Mövenpick Hotelt a Corniche-on. Elérhetőség: (tel:4429 1111)
09.30 Nem sikerült ki pihenni az időeltolódás okozta fáradalmakat? Akkor irány a Ritz Carlton Hotelben lévő luxus spa, ahol nem kevesebb, mint 75 percig tartó, egyedülállóan nyugtató Orange Blossom test masszázsban lehet részünk. A részletekért látogasson el a www.ritzcarlton.com / Doha oldalra.
11.00 Minden látogatónak kötelező megnéznie a Doha ékkövének nevezett Iszlám Művészeti Múzeumot, amely saját szigetén a Corniche-on található. A múzeumban ritka és egyedülálló alkotásokat csodálhatunk meg, mint a híres perzsaszőnyegek, mogul ékszerek, kerámiák, üveg díszek és más egyéb kincsek. Nyitva tartás: www.mia.org.qa
12.30 Ha eljött az ebédidő, akkor irány a kihagyhatatlan Opal. A hely különlegessége, hogy a híres Gordon Ramsay chef által összeállított étel remekművekkel csillapíthatjuk éhségünket.
14.00 Ebéd után érdemes ellátogatni a Modern Arab Művészeti Múzeumba, ami egy régi iskola épületében kapott helyet. A múzeum, főként az arab művészetek kedvelőinek nyújthat felejthetetlen élményeket, mert itt került kiállításra az összes arab ország művészeinek alkotását tartalmazó egyedülálló gyűjtemény. A Múzeumba való belépés ingyenes.
17.00 Ha a kulturális kikapcsolódás után egy könnyebb szórakozással egybekötött vásárláshoz is lenne kedve, akkor feltétlenül menjen el a Lagoona Mall-ba, Doha 5-csillagos bevásárló központjába. A bevásárló központ számos üzletét az elegancia és a luxus jellemzi, de mindközül a leghíresebb az East 51 luxusüzlet.
19.00 Sétáljon végig a Corniche mentén majd szálljon fel az egyik fényfüzérekkel díszített kis dhows (tradicionális katari hajó) fedélzetére, és gyönyörködjön az öböl nyugodt vizén megcsillanó városi fények táncán.
 20.00 Az esti Vacsorához érdemes ellátogatni a dohai Wyndham Grand Regency-ben található Tangia étterembe ahol eredeti marokkói konyha várja az oda látogatókat. A különleges élményt az ételek mellett a tradicionális dobszó és dallamok egészítik ki.
22.00 Ha még nem álmos és még mindig nem volt elég gasztronómiai élményekből, akkor kóstolja meg a különleges polinéz-ázsiai ételeket, egyedi italokat, és hallgasson meg egy élő kubai zenekart. Ezt a páratlan élményt nem más, mint a Trader Vic's - Hilton Doha nyújtja. A bár 12:30-ig nyitva. Belépés csak útlevéllel.

 

2013. máj. 22., szerda 11:10

Vízum

Írta:

 

Turista belépési engedély 50 Euro
 
Egy hónapos belépési engedély 50 Euro
Három hónapos belépési engedély, egyszeri beutazással 150 Euro
Hat hónapos belépési engedély, többszöri beutazással 300 Euro
Egy éves belépési engedély, többszöri beutazással 600 Euro
 
A költségeket Euróban készpénzben kell befizetni a követségen.
 
A Magyar állampolgárok a Dohai reptéren is megvehetik a vízumot ( nem kell előre vízum) 100 QR-ért.
 
Előre bejelentkezés a következő számon: 003613921016
Katar Állam Belépési Szabályzata
 
Katar, turista vízumot nyújt a határátkelő pontokon több mint 33 országnak, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát, Izlandot, Nyugat-Európa országait,
néhány Kelet-Európai országot, Japánt, Szingapurt, Malayziát, Hong Kongot, Dél-Koreát, Bruneit, Ausztráliát és Új-Zélandot valamint a GCC (Öböl Menti Együttműködési Tanács) nemzetei számára. Látogató vízum a GCC országaiban lakókhoz és rokonaikhoz a határátkelő pontokon kerül kibocsájtásra, míg az üzleti vízumot előzetesen rendezni szükséges. Turista vízum igénylésére a Qatar Airways országba való belépésekor kerül sor. A 14 napos turista vízum meghosszabbítható 24 óra alatt mindenki számára a megfelelő dokumentumokkal a nemzetközi Doha repülőtéren. Abban az esetben, ha valamely személynek közvetlen rokona él Katarban és nem a GCC ország valamelyikének lakosa, lehetősége van turista vízumot rendelni. Ezen intézkedések a jelenlegi politikai szabályzatnak megfelelnek Katar Államában.
További információért kérjük, látogasson el a Belügyminisztérium honlapjára.
 
 
A Nagykövetség címe
 
KATAR ÁLLAMÁNAK NAGYKÖVETSÉGE
Magyarország
1025 Budapest, Cseppkő utca 27/B.
Tel.: (+36-1) 392 10 10
Fax: (+36-1) 392 10 20, (+36-1) 392 7788
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Nyitva tartás
 
Hétfőtől - péntekig
 
09:00-től 12:00-ig
 
A Nagykövetség és a konzulátus ünnepnapokon zárva tart.
 
Katar nemzeti ünnepei: 
Nemzeti Nap: December 18. Amikor Sheikh Jassim Bin Mohammad Bin Thani megalapította Katar Államát.
Eid Al-Fitr ( Böjtölés ünnepe ): Hidzsri időszámítás szerint, Shawwal hónap elsejétől,
4 napig.
Eid Al-Adha ( Áldozás ünnepe ): Hidzsri időszámítás szerint, Zilhijjah hónap 9.-étől,
5 napig.
National Sports Day, February 14
Időszámítás:
Télen: [+2]
Nyáron: [1+]

A Qatar Airways bejelentette új codeshare megállapodását a Bangkok Airwayszel, Thaiföldön keresztülmenő úticélokra és a szomszédos Kambodzsa és Myanmar fővárosaiba.

A Qatar Airways mai (május 15.) QR repülési kód megállapodása a Bangkok Airwayszel kényelmesebb utazást biztosít az utasoknak illetve lényegesen nagyobb hozzáférést ad a piacokhoz.

 A Thai hazai codeshare célállomásokból és a Bangkoki Suvarnabhumi International Airportjából van Samui, Phuket, Chiang Mai, Trat, Sukhothai, Lampang, és Krabi.

A vásárlók ezen túl könnyedén tudnak jegyet foglalni a helyi utazási irodákon keresztül, minden Qatar Airways irodán keresztül, illetve a légitársaság oldalán: www.qatarairways.com

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker a következőt nyilatkozta: A "Qatar Airways" Dohában stratégiailag jól helyezkedett, hogy csatlakoztatta keletet és nyugatot, mert a Bangkok Airwayszel való újszövetségen keresztül képesek vagyunk, kiszolgálni azokat az utasokat, akik szeretnének zökkenőmentesen eljutni olyan országokba, ahol a légitársaságnak már van egy stabil elfogadott jelenléte, – Thaiföldön, Kambodzsában és Myanmarban.

"Ez az új code-share megállapodás a Bangkok Airwayszel szélesebb körű és egyszerűbb hozzáférést biztosít utasainknak Thaiföld több pontjához, amelyek a legnépszerűbb célpontok Ázsiában."

A Qatar Airways jelenleg, non-stop repül Doha és Bangkok között naponta négy alkalommal, illetve naponta repül a thaiföldi Phukettől a katari fővárosba. Ezen kívül, naponta repül Phnom Penhbe és Yangonba a katari fővárosból, Dohából.

A Bangkok Airways alelnöke Peter Wiesner hozzátette: "Ezzel az új együttműködéssel jobb repülési kapcsolódást tudunk biztosítani azoknak, akik a Qatar Airwayszel nagyobb távolságokat utaznak. Ezenfelül Thaiföld legfontosabb látnivalói, nevezetesen Samui, Phuket és Chiang Maialways, nagy potenciállal rendelkeznek, amelyek vonzzák a nagy számú turistákat. 

Ezért úgy gondoljuk, hogy ez a partnerség egyedülálló szolgáltatást nyújthat a Qatar Airways utasainak és egyben erősíteni fogja a Bangkok Airways kiterjedt hálózat, valamint hozzásegíti a turizmus fellendítését Thaiföldön és Ázsiában."

Qatar Airways a világ leggyorsabban növekvő légitársasága jelenleg 124 repülőgépből álló modern flottájával 126 célpontot repül Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában.


QATAR AIRWAYS ANNOUNCES CODESHARE FLIGHTS WITH BANGKOK AIRWAYS

 

 

Újabb sikereket aratott a Qatar Airways a Közel-Kelet vezető utazási szakkiállításán a Dubaiban megrendezett Arab Travel Marketen.

A Dohai székhelyű légitársaság kiállította a legújabb kényelmi szolgáltatásait és az egyedi tervezésű kétszintes standján bemutatta a Boeing 787 Dreamliner business és economy osztály, minden kényelmet kielégítő üléseit.

A világ minden tájáról érkező látogatók hamar elárasztották a Qatar Airways standját, hogy találkozhassanak a légitársaság képviselőivel és élvezhessék a légitársaság híres vendégszeretetét.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker a négy napos rendezvény megnyitó napján bejelentette a légitársaság terjeszkedésének terveit és az ahhoz tartozó új útvonalakat, mint Addis Abeba (Etiópia), Clark International Airport (Fülöp szigetek) és Philadelphia (USA).

Ezen kívül 60%-al erősíti jelenlétét Pakisztánban, és a tervek szerint, június 1-től, 17-28 járatot indítanak heti rendszerességgel.

A Qatar Airways a Boeing 787 Dreamliner visszatérésével, 5db Boeing 787-es indított fontosabb útvonalain, elsőként Doha-Dubai útvonalon, majd a további járatok a Londoni Heathrow, München, Frankfurt és Zürich útvonalon haladnak az elkövetkező hetekben.

A Qatar Airways látványos és gyors növekedése mindössze 16 év alatt valósult meg és jelenleg 124 gépből álló flottája 126 fős üzleti és szabadidős célpontot repül Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és Amerikában.

 

 
 
 
Új tengeralatti alagút köti össze West Bay-t a Hamad International Airporttal
 
Folyamatban van az a nagyszabású projekt, amely egy tenger alatti alagúton keresztül, összeköti West Bay területét az új Hamad International Airporttal (HIA).
 
Ez az egyik legfontosabb megvalósítandó projekt a következő években, ahol Doha Közép, Dél és Északi területei kerülnek összeköttetésbe.
Az összekötő út West Bay-től indul, egy kétsávos híddal mindkét irányban a tenger felé, majd folytatódik egy tenger alatti alagúttal, ami a repülőtérre vezet. A projekt harmadik részében az összekötő út Lusailból indul mindkét irányba, folytatva egy három sávos híddal és tenger alatti alagúttal, amik közvetlenül Új Dohához vezetnek. Az alagút tengeralatti sávjai összekapcsolnak néhány jelentős turistacélpontot is, mint a Doha Sheratont, a Museum iszlám Artot és Katarát. A projekt tervek szerint több szórakoztató helyszín is lesz azoknak, akik használják az alagutat.

 

A Qatar Airways nyerte meg a Dubaiban megrendezett díjkiosztón a Legjobb Légi utas Kísérő Személyzet a Világban rangos címet, melyet a Közel-Keleten kiadásra kerülő Business Traveller magazin olvasói véleménye alapján ítéltek meg a légitársaságnak.

A Dohai székhelyű légitársaságot, egyedülálló ötcsillagos szolgáltatásáért szavazták meg nyertesnek, megelőzve ezzel a szomszédos légitársaságokat. A nagy elismerést nyújtó díjat, egy pazar ünnepségen a Hotel Dubai Marina-ban tartották meg.

Ez egy méltó kezdés a Qatar Airways számára és nagyobb megjelenést jelent az Arabian Travel Marketen (ATM), a Dubaiban megrendezésre kerülő, Közel-Kelet első számú regionális utazási kiállításán.

 A Qatar Airways vállalat menedzsere Fadi Hijazin vette át a díjat a légitársaság nevében, és hozzátette, hogy az egyre több megszerzett díjjal, nem csak a vezetőség, de a légitársaság nemzetközi elismerése is növekszik.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker nyilatkozatában elmondta, hogy a legújabb díj tükrözi, a légitársaság folyamatos kiválóságra való törekedésének elkötelezettségét.

"A Qatar Airways nevében, szeretnék köszönetet mondani a Business Traveller magazin olvasóinak és azoknak, akik velünk utaznak, hogy ismét bizalmat szavaztak légitársaságunknak, és erősen hisznek a fedélzeti szolgáltatásunkban, vendéglátásunkban és a légitársaságunk szakmaiságában"

"Minden légitársaság vágya egy ilyen elismerés és tudjuk, hogy utazás során az egyik legfontosabb dolog a légi utas- kísérő személye, így ez az elismerés különösen megtisztelő számunkra. A Qatar Airways légiutas-kísérői világszerte híresek, magas szintű kiszolgálásukról, ezáltal ügyfeleink hívei szolgáltatásunknak, és örömmel tölt el minket, hogy az egész világon dicsérik a mi légiutas-kísérőinket. "

A Qatar Airways bejelentette útvonalának bővítését három kontinensen, ezzel együtt óriási kapacitásnövekedést tervez Pakisztánban, amely része agresszív növekedési stratégiájának.

Az etióp fővárosban, Addisz-Abebában szeptember 18-án lesz a 20. légi kapu az afrikai kontinensen, majd egy hónappal később október 28.-án a Fülöp szigeteken lévő Clark Nemzetközi repülőtéren.

A jövő évben, március 1.-én, Philadelphia lesz a légitársaság ötödik amerikai légi kapuja.

 

A Qatar Airways bejelentette útvonalának bővítését három kontinensen, ezzel együtt óriási kapacitásnövekedést tervez Pakisztánban, amely része agresszív növekedési stratégiájának.

Az etióp fővárosban, Addisz-Abebában szeptember 18-án lesz a 20. légikapu az afrikai kontinensen, majd egy hónappal később október 28.-án a Fülöp szigeteken lévő Clark Nemzetközi repülőtéren.

A jövőévben, március 1.-én, Philadelphia lesz a légitársaság ötödik amerikai légikapuja, ezen kívül, a Qatar Airways jelentősen növeli kapacitását Pakisztánban, ahol jelenleg 17 járat közlekedik hetente négy városban, ideértve Karachi, Iszlámábád, Lahore és Peshawar.

A jövő hónapban, június 1-től, a Qatar Airways 60%-al erősíti jelenlétét Pakisztánban.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker a terjeszkedésről szóló sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a megnyitó napján az arab Travel Market (ATM) - a Közel-Kelet első számú utazási showja - zajlik Dubaiban ezen a héten.

"A Qatar Airways fejlődésének kiugro tendenciájával, megmutatja az egész iparágnak, hogy mennyire rugalmasak vagyunk a globális gazdasági megszorítások idejében is, mert amíg mások leépítenek, addig mi látjuk a lehetőségeket a terjeszkedéshez"

"A három új útvonalunkról szóló bejelentésünkből kiderül, hogy mi hiszünk a bővülésünkben."

"Chicagó bevezetésével idén képesek voltunk növelni kitettségünket az Egyesült Államokban is, ami így a negyedik amerikai légikapu, és jövőre Philadelphia is az útvonalaink közé fog tartozni."

"A Qatar Airways code share megállapodást kötött az American Airlines és  a Delta Airlainesszal, amely  számos új úticél elérhetőségét kínálja.A Qatar Airways nagy léptekkel, halad,  hogy megerősítse jelenlétét az Egyesült Államokban."

"Évek óta keressük a lehetőséget, hogy repülhessünk az etióp fővárosba  Addisz-Abebába és nagyon boldogok leszünk, ha később új gépek csatlakoznak a flottához. A Fülöp szigeteken lévő Clark International Airport nagy lehetőséget jelent számunkra, mert segíthet fellendíteni a jelenlétünket Nagy Manila területén és Luzon sziget északi régiójában." A Qatar Airways jelenleg naponta kétszer indít menetrend szerinti járatokat a fővárosba Manilaba. 

Al Baker kifejtette, hogy fontos a növekedés Pakisztánban: "Sok éven át voltunk együttműködésben Pakisztánnal, és mindig is kerestük a lehetőséget, hogy növeljük együttműködésünk gyakoriságát. Hála az új megállapodásoknak az illetékes hatóságokkal, hamarosan élvezheti az együttműkődés lehetőségeit Katar és Pakisztán.

Al Baker közel-keleti és a nemzetközi médiának adott nyilatkozatában, beszélt öt Boeing 787 Dreamliners újbóli bevezetéséről, amelyek közül az első a múlt héten repült Doha - Dubai útvonalon, és a következő hetekben fokozatosan vezetik be a többi repülőgépet a hosszú távú útvonalakra, mint London Heathrow, Münchenbe, Frankfurtba és Zürichbe.

A légitársaság Dreamliner Business és Economy Class ülések kiállítási standján, utazási szakemberek érkeztek a világ minden tájáról és lehetőséget kaptak, hogy kipróbálják és megismerjék az ülések nyújtotta kényelmet.

Al Baker beszélt a légitársaság dinamikusan fejlődő szociális média jelenlétéről is, ahol a Qatar Airways az egyik leggyorsabban növekvő légitársaság a Facebook-on. A légitársaság rajongótábora gyakorlatilag meg háromszorozódott az elmúlt hat hónapban, és minden adott hozzá, hogy elérje az egy millió felhasználót május végéig. Hozzátette, hogy a dinamikusan fejlődő marketing tevékenységük a szociális médiában, a rajongó tábor növekedésén felül, szignifikánsan nagyobb márkahűséget is eredményezett.

A légitársaság sajtó főnöke bejelentette a legújabb fejleményeket a Hamad International Airport-ról - Qatar teljesen új repülőtere - és elmondta, hogy még az idei évben tervezik az új repülőtér megnyitását.

A Qatar Airways idén indított négy célállomása - Gassim (Szaúd-Arábia), Najaf (Irak), Phnom Penh (Kambodzsa) és Chicago (USA).  A mai napon újonnan meghirdetett utak mellet, az elkövetkező hetekben és hónapokban, a hálózat tovább növekszik más útvonalakkal is, ideértve Salalah (Omán május 22-én), Bászrában és Sulaymaniyah (Irak június 3-án és augusztus 20-kal) és Chengdu (Kína szeptember 3).

A Qatar Airways látványos és gyors növekedése mindössze 16 év alatt valósult meg és jelenleg 123 gépből álló flottája 126 fős üzleti és szabadidős célpontot repül Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és Amerikában.

 

Visszatért a Qatar Airways flottájába a Boeing 787-es Dreamliner.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker volt az első utas, aki felszállt a légitársasághoz visszahelyezett Boeing 787-re, akihez csatlakozott a Boeing Közel-Kelet elnöke Jeffrey Johnson, a Boeing vezető helyettese David Silver és egy delegáció a regionális és nemzetközi médiától.

Al Baker azt mondta, hogy boldog volt a Dreamliner fedélzetén.

 

"Mindig azt mondtam, hogy Én leszek az első, aki repülni fog a Qatar Airways-nél ha visszatér a flottánkba a Boeing 787 –es és nagyon izgatott vagyok, hogy a Dreamliner flotta visszatért az égre, amely egy páratlan szintű kényelmet és szolgáltatást nyújt minden utasunknak"

"Mindig örömmel fogadtam a Dreamlinert, mert ezek a legkorszerűbb gépek és arra hivatottak, hogy megváltoztassák az emberek utazását. Örülök, hogy újra köztünk a Dreamliner és, hogy én lehettem az első a fedélzeten."

"A biztonság mindig is az első helyen állt a Qatar Airways-nél, és Én teljesen megbízom ennek a repülőgépnek a biztonságában."

A Boeing Közel-Kelet elnöke Jeffrey Johnson elmondta: " A mai repülés egy tisztelgés a partnerség szellemében, ami ahhoz a megoldáshoz vezetett, amely létrehozta azt"

 

„Továbbá arról tanúskodik, hogy a Qatar Airways továbbra is támogatja a 787 Dreamliner programját és erős kapcsolatát a Boeinggal"

A Qatar Airways látványos és gyors növekedése mindössze 16 év alatt valósult meg és jelenleg 123 gépből álló flottája 126 fős üzleti és szabadidős célpontot repül Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és Amerikában.

Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban a Qatar Airways menetrendszerinti járatokat indít új útvonalain ideértve Salalah, Omán (május 22.), Bászrában, Irak (június 3.), Sulaymaniyah, Irak (augusztus 20.) és Chengdu, Kína (szeptember 3.)

 

A Qatar Airways igazgatója Akbar Al Baker részt vett a Dohában megrendezett, (Educate A Child) gyermekek oktatásáról szóló fontos plenáris ülésen, amelyet még Őfelsége Sheikha Moza bint Nasser 2012-ben egy kiemelten fontosnak vélt program keretében indított.

A program célja, hogy világszerte jelentősen csökkenjen azon gyermekek száma, akiktől megtagadják az alapvető oktatáshoz való jogot.

 A Qatar Airways szándéknyilatkozatának aláírásával megerősítette, hogy támogatja ezt a kiemelten fontosnak tartott programot és ígéretet tett arra, hogy támogatást nyújt egy átfogó csomag keretében a kommunikációs csatornáin keresztül, valamint adományokat gyűjt a fedélzeten.

Előadása során Al Baker beszélt a légitársaság különböző, széles és globális kommunikációs csatornáiról, és hogy azokat használva bemutatja ezt a fontos kezdeményezést - ideértve a repülőgép fedélzeti szórakoztató rendszert, fedélzeti magazint, a légitársaság honlapját és a közösségi média csatornákat.

A plenáris ülés résztvevői között voltak oktatási miniszterek, jótékonysági és non-profit szervezetek képviselői illetve a magánszektor is képviseltette magát ezen a fontos rendezvényen.

A plenáris ülés elnöki tisztje a Qatar Foundation Alapítvány végrehajtó bizottság tagja és a (Educate A Child) Gyermekek Oktatása program különleges megbízottja Dr. Tidu Maini. További tagjai, akik aláírták az egyetértési nyilatkozatot: ExxonMobil, a Credit Suisse Alapítvány, és a The Abraaj Group.

Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker azt mondta: "A légitársaság büszke arra, hogy minden kedves utast tájékoztathat az Őfelsége Sheikha Moza bint Nasser által kifejlesztett nemes (Educate A Child) Gyermekek Oktatása programról"

A Qatar Airways a nemes (Educate A Child) Gyermekek Oktatása program szándéknyilatkozatának aláírásával elősegíti, hogy több millió gyermek részesüljön minőségi alapfokú oktatásban.

A Qatar Airways látványos és gyors növekedése mindössze 16 év alatt valósult meg és jelenleg a 126 legfontosabb célpontokat repüli Európában, Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában és az amerikai kontinensen, többek között a legújabb célpontját, Chicagót.

Az elkövetkezendő hetekben és hónapokban a Qatar Airways menetrendszerinti járatokat indít új útvonalain, ideértve Salalah Omán (május 22), Bászrában, Irak (Június 3), Sulaymaniyah, Irak (augusztus 20.) és a Chengdu, Kína (szeptember 3.)

2013. április 19., péntek 09:57

Strandok

Írta:

A katari félszigetnek 563 km-es homokos tengerpartja van számos kis szigetecskével, szikla- és homokzátonyokkal tarkítva. A tengerben bárhol lehet fürdeni, de az alábbiakban felsoroljuk a legismertebb strandokat. Kérjük, ne szemeteljenek a parton.

Élvezzék a pihenést, úszást vagy a vízi sportokat ezeken a végtelennek tűnő tengerpartokon!

Al Ghariya (80 km-re északra Dohától)

Al Ghariya Beach 4,5 km-re található északra a Fuwarit Strandtól, csak tovább kell haladni az Al Shamal úton, majd az első kereszteződésnél jobbra fordulni. Ez a hely régen a katari cserkészek sivatagi tábora volt, majd ahogy fokozatosan fejlődött a létesítmény, más táborozók számára is kedvelt hétvégi hely lett. Van egy tengerparti üdülőhelye, valamint népszerű a homokos strandja az északi sekély vízben.

Dukhan (80 km-re Dohától nyugatra)

Dukhan a központja Katar part menti olaj iparának és a 20. században elején itt volt az egyetlen repülőgép leszállópálya az egész országban. 1938-ban itt volt a biztonsági kapukkal is körbevett Qatar Petroleum első fúrt olajkútja, melyet elzártak a nagyközönség elől. Itt található egy népszerű strand, ahol a sziklák között még megkövült cápafogakat is lehet találni.

Dukhan városkapujánál kell balra fordulni és a tengerparti úton 9 km-t menni, míg el nem érjük a Dukhan Vizi Sport központot. Az aszfaltozott út itt ér véget és innentől kezdve nagyon sok hely van, ahol le lehet telepedni a pihenéshez. Bár a strand homokos, a víz alatt sok éles szikla van, így ajánlott a strandcipő használata.

Fuwairit (Dohától 80 km-re északra)

Al Shamal (North) úton kell haladni, majd Al Khor-on túl 44 km után, jobbra kell fordulni a Fuwairit táblánál és követni az utat, ami egy kis faluba vezet, majd a város széle után kell balra fordulni a durva köves útra. 1,5 km-t menjen itt végig a parton, amíg eléri a szokatlan formájú, kivájt dombokat a víz szélén. Ezek a kis "sziklák" mutatják a határát a finom homokos öbölnek, ami ideális piknik helyszín. A furcsa formájú a sziklafalnál nagyszerű képeket lehet készíteni.

Khor Al Adaid (Dohától 80 km-re délre)

Más néven a beltenger, egy lélegzetelállítóan szép területen, amit félhold alakban homokdűnék vesznek körül, és amely Katar egyik legszebb kincse, valamint fő turisztikai célpontja. A sekély ár-apály tó egy keskeny kilépő csonkja az Indiai-óceánnak, ami Katar és Szaúd-Arábia között fekszik és partszakaszai mindkét országban vannak. A megközelítése csakis tapasztalt vezetővel és négykerék-meghajtású járművekkel lehetséges. A helyi utazási irodák szerveznek egynapos kirándulásokat vagy egy éjszakás táborokat, ahol végigvezetik a részvevőket a dűnéken, de lehetőség van akár tevegelésre vagy homok síre is.

Maroona (Dohától 80 km-re északra)

A 42 km-es strand vagy francia strand néven ismert tengerparthoz az Al Shamal (North) úton kell elindulni 42 km-re északra, az Al Khor kanyarig. Ott van egy kis "Maroona" tábla, ami egy keskeny aszfaltozott útra vezet. Ezen kell haladni 6 km-re, majd jobbra kell fordulni a földútra, ahol látni lehet a két nagy palotát. A két épület között lehet megközelíteni a strandot, de ha lehet óvatosan, mert a homok nagyon puha az utolsó 100 méteren.

Ras Abrouq (Bir Zekreet) (Dohától 70 km-re nyugatra)

Ras Abrouq és Bir Zekreet a turisták kedvenc hétvégi táborozó helye, a félsziget hegyén található Dukhan északkeleti részén (a megközelítéséhez négykerék-meghajtású autó szükséges). Kövesse a fő Dohai-Dukhan utat, és néhány kilométerre forduljon Al Jumailiya felé az elágazásnál (kb. 5 km-rel a felüljáró előtt), ahol a régi Dukhan út iránya módosul. Vigyázni kell, mert csak egy arab jel van kint. 1.5 km után forduljon jobbra, a Ras Abrouq félsziget észak-keleti részére és kövesse az utat 21 km-en át, míg el nem ágazik le balra, és forduljon el a hegytető felé. Az út áthalad a vadon élő szarvasok rezervátumán, amelyet a Környezeti és Természeti Kincsek Legfelsőbb Tanácsa (SCENR) hozott létre és egy olyan területen is, amely úgy néz ki, mint egy elhagyatott falu, de ez valójában egy film miatt épült. Figyeljék a fákat: az alsó ágak, melyek egy egyenes vonalban „le vannak vágva”, azokat a tevék ették meg.   

Majdnem 9 km után, egy elhagyott rendőrség lesz látható. Érdemes körbemenni, majd lemenni a töltés bal oldalán, ami a félsziget végéhez vezet. A környék tele van érdekes barlangokkal és öblökkel, de a legjobb, a félsziget másik végé a félhold alakú öböl, amelynek mindkét oldalát sziklaszirtek szegélyezik.

Sealine Beach Resort (Dohától 40 km-re délre)

Mesaieed déli részén van ez a hotel, két medencével és a parkkal, villákkal és nyaralókkal, amelyek kibérelhetőek akár egy éjszakára, hétvégére és hosszabb nyaralásokra is. A strandok elérhetőek a különböző vizi sportok, és a komplexumon kívülre bérelhetőek a dűnék bejárására alkalmas quadok is. Az aszfaltos út véget ér a tengerparton, további kirándulásokhoz a belső tengerhez a dűnéken át négy kerék meghajtású autókkal lehetséges.

Simaisma (Dohától 40 km-re északra)

Al Khor felé megközelíthető az autópályán, a Lusail International Circuit-nél kell lehajtani, majd balra fordulni és menni egészen, míg el nem éri a tengerparti falut.

Umm Bab (Dohától 90 km-re nyugatra)

Umm Bab, ami "Pálma fás strand" néven is ismert, mert a pálmafák egy kis csoportja az út végén, mint kis hullámtörők állnak. Dohában forduljon a Salwa útra és az ipari területtől 29 km-re haladjon a Mukainis műhold állomás felé. Fordulj jobbra, és kövesse az utat további 40 km-en, amíg el nem éri a körforgalmat az Umm Bab cementgyárnál. Menjen egyenesen át, majd jobbra a kereszteződésnél, haladjon el az út jobb oldalán lévő "kisbolt” mellett. A kis domb tetejéről látni fogja a partot és a jellegzetes facsoportot. A legtöbb ember balra fordul a fáknál, és egy kicsit odébb táboroznak le. Legyen mindenki óvatos, mert mély a homok.

2013. április 17., szerda 09:23

Egészségügy

Írta:

A Katari közegészségügyi állapotok megfelelőek, de a hazaitól eltérő klimatikus viszonyok és a helyi ételek "tűrésétől" függően szükség lehet a "megszokott" hazai gyógyszerekre az otthon is készenlétben tartott gyógyszereken felül. A helyi gyógyszertárakban gyakorlatilag mindenféle gyógyszer kapható. A szükséges védőoltásokról az illetékes magyar egészségügyi hatóságok tudnak naprakész, szakszerű tájékoztatást adni. Katarban az egészségügyi ellátás térítésköteles, ezért az utazóknak célszerű megfelelő biztosítás megkötése. A csapvíz iható, de mivel szokatlan ízű, fogyasztása nem ajánlott. Szállodában és étteremben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható. Utcai árusoknál leginkább a jól átsült ételek (pl. savorma szendvics, sült csirke, saslik stb.) tekinthetők veszélytelennek.

 

2013. április 17., szerda 09:21

Beutazási feltételek, vámszabályok

Írta:
Magyar állampolgár érvényes útlevéllel, előzetesen beszerzett vízum birtokában utazhat Katarba. Az útlevélnek a beutazástól számított hat hónapig kell érvényesnek lennie. 
 
Főként vallási okokból szigorúan tilos pornográf jellegű kiadványokat, alkoholtartalmú élelmiszereket illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni az országba. A komolyabb műszaki cikkek eredetét bizonyító papírokról célszerű legalább angol nyelvű fordítással ellátott másolattal rendelkezni.
2013. április 17., szerda 09:10

Öltözködés

Írta:

A Katarba utazó magyar állampolgároknak figyelmet kell fordítaniuk a muzulmánok öltözködési és viselkedési szokásainak tiszteletben tartására. Fürdőruha, bikini használata elfogadott a tengerparton és az úszómedencénél, de póló és a lábakat takaró nadrág, vagy szoknya viselete kívánatos egyéb helyeken. Ugyanakkor szintén diszkrét figyelemmel kell eljárni a bazár, vásárterek, illetve olyan egyéb helyek látogatásakor, ahol vegyes nemzetiségű közönség fordul meg.

 

Chicago, Amerikai Egyesült Államok - Chicago polgármestere Rahm Emanuel, Steve Koch alpolgármester, Chicago kulturális biztosa Michelle Boon és a Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker, találkozót tartottak, hogy megbeszéljék az új kereskedelmi, üzleti és befektetési lehetőségeket.

A napokban indította el a Qatar Airways a heti háromszori menetrendszerinti járatát Chicago és Doha között, és a továbbiakban tervezi, hogy bővíti a járatok számát.

Akbar Al Baker a Városházában tett látogatása során elmondta, hogy a légitársaság új lehetőségeket kínál Chicago számára, és örömmel segíti a kereskedelmi, idegenforgalmi, és üzleti kapcsolatok létrejöttét a Katari állam és Chicago között.

" Ezzel az óriási lépéssel Chicago a negyedik város az Amerikai Egyesült Államokban, amit a Qatar Airways közvetlenül repül. Ez a nagyváros az egyik központja a világ légi forgalmának és ez volt az egyik fő célpontja a légitársaságnak. Bízunk benne, hogy a világ minden tájáról érkeznek majd ide utasaink."

Továbbá elmondta, hogy a Qatar Airways várja, hogy egy tartós kapcsolat alakuljon ki Chicago és Doha között. Véleménye szerint sok lehetőség van a kulturális és üzleti együttműködésben a két város számára.

A Qatar Airways közvetlen járatokat indít Chicago - New York, Houston, Washington DC és Doha között.

Az elkövetkező hetekben és hónapokban, a Qatar Airways menetrendszerinti járatokat indít új útvonalain, ideértve Salalah, Omán (május 22.), Bászrában, Irak (június 3.), Sulaymaniyah, Irak (augusztus 20), Chengdu, Kína (szeptember 3.)

Qatar, Doha - Rekordszámban érkeztek álláskeresők a Qatar Airways-hez a Qatari Nemzeti Kongresszusi Központban megrendezett állás börzén. A több mint 500 pályázóból, 100 új pozíciót ajánlott fel Qatari állampolgároknak a légitársaság és annak leányvállalatai, valamint az ország új légi kapuja a Hamad nemzetközi repülőtér.  A felajánlott pozíciók pénzügyi, adminisztrációs, marketing, kereskedelmi, információs technológiai területeken lettek meghirdetve. Idén is nagy érdeklődés volt az ösztöndíj programok iránt. Több mint 200 pályázat érkezett repülőgép műszaki karbantartó ösztöndíjra.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker így nyilatkozott:"Azt akarjuk, hogy a helyi tehetségek csatlakozzanak a Qatar Airways családjához, és együtt folytassuk utunkat a világ leggyorsabban növekvő és legjobb légitársaságaként" 
A Qatar Airways 16 éve működik és a legmodernebb, összesen 122db repülőgéppel, jelenleg 125 üzleti, illetve szabadidős célállomással repül világszerte.
A Qatar Airways új útvonalak indítását is tervezi többek között Chicagó, USA (április 10.), Salalah, Omán (május 22.), Bászrában, Irak (június 3.), Sulaymaniyah, Irak (augusztus 20. és Chengdu, Kína.

 

 
Határozatlan időre elhalasztották a Dohában újonnan épült Hamad Nemzetközi repülőtér 2013. április 1. tervezett megnyitóját, mivel nem felelt meg minden biztonsági előírásnak a Polgári Védelmi Minisztérium szerint.
 
Az új Dohai nemzetközi repülőtér (NDIA) elnöke, Abdulaziz Al Noaimi, március 31.-én este közleményében bejelentette, hogy elmarad az április 1. tervezett megnyitó, mert a repülőtér nem felelt meg a Polgári Védelmi Minisztérium által újonnan bevezetett biztonsági és védelmi előírásoknak.
 
Hozzátette, hogy az ünnepi megnyitó mindenképpen meg lesz tartva egy későbbi időpontban, de ennek időpontjáról még nem született döntés.
 
Az átadás elhalasztása ellenére folyamatosan dolgoznak a repülőtéren, de természetesen csak a védelmi és biztonsági előírásoknak megfelelt területeken.
 
A nemzeti légitársaság és a Qatar Airways eredeti terve szerint április 1.-én 00:20-kor érkeztek volna meg a Hamad Nemzetközi repülőtérre.
 
Az új repülőtér 15 milliárd dollárból épült meg és számítások szerint 30 millió utast lesz képes fogadni évente. A vezetőség nagyon bizakodó és reméli, hogy ez a szám 50 millióra fog nőni 2020-ban.

 

Az esemény házigazdái a Qatar Turisztikai Hivatal és a Qatar Airways volt.
Tömegek tolongtak a Dohában található Museum of Islamic művészeti parknál.
A Twitter verseny győztesek nyereménye: „Dinner in The Sky”
 
Qatar, Doha – Óriási sikerrel zárult a Qatar Turisztikai Hivatal és a Qatar Airways szervezésében - idén  4. alkalommal megrendezett - Qatar Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál (QIFF) , amely rekord mennyiségűnek számító, összesen 72.000 látogatót vonzott. A négy napig tartó fesztivál a lenyűgöző látványt nyújtó Museum of Islamic művészeti parknál került megrendezésre. Rendkívüli látványban lehetett része mindenkinek, aki láthatta az 5 csillagosnak számító étel remekműveket, melyeket Qatar legjobb szállodái és éttermei készítettek és szolgáltak fel.
 
Hatalmas tömegek csodálták a Qatar Airways Cook Theatre-nél lévő főző show-t is, ahol a szakácsok között jelen volta a híres Chef Ramzi Choueiri és Chef Vineet Bhatia, akik mindketten konyhai nagykövetek a Qatar Airwaysnél.
Őexcellenciája Eng Issa Al-Mohannadi a Katar Turisztikai Hivatal elnöke így nyilatkozott az eseményről: „Mi a QTA –nál teljesen el voltunk ragadtatva az itt látottaktól és bátran elmondhatjuk, hogy mindenkinek meghaladta az elvárásait az idei rendezvény. Egy ilyen esemény, mint a QIFF, valódi különlegességet kínál a Qatarba látogatóknak. Az ilyen jellegű rendezvények bemutatják a Qatari kultúrát és megmutatják, hogy Qatar nemcsak előkelő, de családbarát turisztikai célpont is egyben. Az Iszlám művészeti Múzeum Park tökéletes helyszín volt a rendezvény megrendezésére. Már várjuk a következő évi rendezvényt”
 
Mr. Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Mi a Qatar Airways-nél, rendkívül elégedettek vagyunk és számunkra fantasztikus eseménynek bizonyult az idei fesztivál. Rendkívül keményen dolgoztunk partnereinkkel annak érdekében, hogy első osztályú fesztivált sikerüljön megrendezni és reméljük, hogy mindenki élvezte ezt a 4 napot. A Qatar Airways boldog, hogy részese lehetett egy ilyen fantasztikus közösségi eseménynek és már várjuk a következőt.”
 
A QTA és a Qatar Airways elindította versenyét a Twitter közösségi oldalon az esemény népszerűsítésére. A három szerencsés nyertes Linzi Gaston, Ahmed Al Fahed Kuwari és Jason Suen, akik mind hárman nyertek egy jegyet a Dinner in the Sky-ra, ahol egy 3 fogásos étkezésben lehetett részük a föld felett 40 méterrel a W Hotel Doha jóvoltából.
2013. március 29., péntek 10:42

Miért Katar?

Írta:

Katar a turisták előtt a 90-es években nyitotta meg kapuit, de mégis kevés turista érkezik ebbe a gyönyörű országba. Dubaihoz hasonlóan Doha is rohamléptekben fejlődik, hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat. 

Katar minden szempontból biztonságosnak tekinthető ország, ahol a közbiztonság jó, az európai szint feletti, s külföldieket atrocitás sem a helyi lakosság, sem a helyi szervek által hosszú idő óta nem ért.
 
Magyar állampolgár érvényes útlevéllel, előzetesen beszerzett vízum birtokában utazhat Katarba. Az útlevélnek a beutazástól számított hat hónapig kell érvényesnek lennie. 
 
Főként vallási okokból szigorúan tilos pornográf jellegű kiadványokat, alkoholtartalmú élelmiszereket illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni az országba. A komolyabb műszaki cikkek eredetét bizonyító papírokról célszerű legalább angol nyelvű fordítással ellátott másolattal rendelkezni. 
 
Nyáron napközben átlagosan 45-50 C fok meleg van. Télen nappal általában 20-25 C fok van. Mindenképpen elkerülendőnek tartjuk a nyári hónapokat az utazásra, mivel napközben a hőség európai ember számára szinte elviselhetetlen. A kevésbé meleg hónapokban is javasoljuk sok folyadék fogyasztását. 
 
Öltözködés: A Katarba utazó magyar állampolgároknak figyelmet kell fordítaniuk a muzulmánok öltözködési és viselkedési szokásainak tiszteletben tartására. Fürdőruha, bikini használata elfogadott a tengerparton és az úszómedencénél, de póló és a lábakat takaró nadrág, vagy szoknya viselete kívánatos egyéb helyeken. Ugyanakkor szintén diszkrét figyelemmel kell eljárni a bazár, vásárterek, illetve olyan egyéb helyek látogatásakor, ahol vegyes nemzetiségű közönség fordul meg. 
 
Fényképezés, videó felvétel készítése: Helyi sajátosság, hogy egyes helyeken kellemetlenség adódhat a kamerázásból, fényképezésből. Ennek elsősorban vallási, másodsorban biztonsági okai vannak. Célszerű a szükséges minimumra, illetve csak az egyértelműen turisztikai látványosságként, s a turisták által szervezetten is látogatott helyszínekre korlátozni az ilyen tevékenységet. Egyéb helyeken (különösen a hivatalos épületek, mecsetek környékén) a fényképezés előtt minden alkalommal feltétlenül kérjék meg az érintett (a felvételen szerepeltetni kívánt) személy vagy személyek, illetve hatóságok engedélyét. 
2013. március 29., péntek 08:28

Qatar Airways

Írta:

 

Ötcsillagos kényeztetés a felhők felett

Fedezze fel a világot a Qatar Airways-szel! A világ legjobb légitársasága fedélzetén ötcsillagos kényeztetés, figyelmes, kedves utaskísérők, finom, jó minőségű ételek és italok, kényelmes ülések, és gazdag szórakoztató rendszer várja az utasokat. 
 
A Qatar Airways a legkényelmesebb, leggyorsabb kapcsolat Budapest és a Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika között, így a Qatari légitársasággal Budapestről egy átszállással, 1-3 órán belüli átszállási idővel juthat el az olyan népszerű célállomásokra, mint Bali, Phuket, Bangkok, Peking, Tokió, Manila, Szingapúr, Kuala Lumpur, Dzsakarta, Hanoi vagy Ho Si MinhVáros (a régi Saigon). Az idei járatnyitásoknak köszönhetően pedig már az ausztráliai Perth-be is egy átszállással juthat el Budapestről, Melbourne után ez a másik ausztráliai célállomás a Qatar Airways menetrendjében. A katari légitársaság járatai kényelmes kapcsolatot jelentenek Budapestről Dohai átszállással a télen népszerű Délkelet-Ázsia üdülőparadicsomaiba, városaiba, hiszen az utazás Doháig 5-6 órát vesz igénybe, melyet egy rövid átszállási idő után egy újabb, 5-7 órás repülés követ. 
 
Ez keleti úti célok esetén lényegesen kényelmesebb megoldás, mint nyugat felé indulni, Európa túlzsúfolt légikikötőiben átszállni, majd 10-12 órát utazni, egy helyben ülve. A dohai reptéren az első osztály és a business class utasait a Premium Terminal exkluzív szolgáltatásai kényeztetik. A luxus színvonalon berendezett váróban minden megtalálható, ami a pihenéshez, kikapcsolódáshoz, vagy a munkához szükséges: van itt spa, számos tárgyaló, ingyenes internet, üzletek és gyerekmegőrző is. A turista osztály utasai a hosszabb átszálláshoz igénybe vehetik az Oryx várót, ahol kellemes körülmények között tölthetik el az időt. Ha pedig 8 órát meghaladó az átszállási idő, akkor a légitársaság ingyenes szállást, a napszaknak megfelelő étkezést biztosít az utasainak – ennek árát már tartalmazza a repülőjegy.  
 
A Qatar Airways utasai és családtagjai csatlakozhatnak a számos kedvezményt, ingyenes szolgáltatást nyújtó törzsutas programhoz, a Privileg Clubhoz. A légitársaság rendkívül bőkezű a törzsutasaival, hiszen már néhány utazás után ezüstkártyát ad (családtagok egy kártyára is gyűjthetik mérföldjeiket), ezzel pedig számos kedvezmény jár, köztük az üzleti váró ingyenes használata. A Privilege Club törzsutas programhoz akár online is csatlakozhat, a www.qatarairways.com/privilegeclub oldalon. 
 
Kényeztesse magát Ön is, és válasszon az ötcsillagos Qatar Airways ajánlatai közül. Az akár 25 % kedvezményes ajánlatok szeptember 6-ig, éjfélig érvényesek. Foglalja le már most téli utazását, a világ legjobb légitársaságának járataira, hogy az olyan népszerű célállomásokon pihenhessen, mint Phuket, Bangkok, Dzsakarta, Kuala Lumpur, Szingapúr, Manila, Bali, Hanoi és Ho Sii Minh-Város.
 
 
A világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legelismertebb légitársasága, a Qatar Airways meghívást kapott a oneworld® -be, a világ legnívósabb légitársasági szövetségébe. Az eseményt az október 8-án New-Yorkban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a légitársaság és a légiszövetség vezetőségének jelenlétében. Az immár második alkalommal az ‘Év Légitársaságának’ megválasztott Qatar Airways a Perzsa-öböl országainak három nagy légitársasága közül elsőként fog egy globális légiszövetséghez csatlakozni. Az integráció várhatóan 12-18 hónapot vesz igénybe. 
 
 
 
 
Oneworld  légiszövetség
A Oneworld légiszövetségbe olyan kiváló és nagy légitársaságok tartoznak mint: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian,   S7 Airlines, NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador és LAN Peru.  
2011-ben a oneworld légiszövetség három jelentős nemzetközi díjat is kapott. Megkapta a Global Traveler ‘Legjobb Légitársasági Szövetség’ díjat (két egymást követő évben), megkapta a World Travel Awards ‘Világ Vezető Légitársasági Szövetsége’ díjat (kilenc egymást követő évben) és első alkalommal megkapta az Australian Business Traveller ‘Legjobb Légitársasági Szövetség’ díjat.
 
2013-ban az új Dohai Nemzetközi Repülőtér megnyitásával a légitársaság teljesen új légikikötőbe költözik. A premium kategóriás globális elosztóközpont a tervek szerint évi 50 millió utast lesz képes fogadni. 
 
A Qatar Airways működésének 15 éve alatt stabil nemzetközi útvonalhálózatot épített ki, kulcsfontosságú üzleti és szabadidős célállomásokra repül világszerte. Magas színvonalú szolgáltatásaiért számos elismerést kapott, többek között a Skytrax által odaítélt ‘Ötcsillagos Légitársaság’ díjat.     
 
A légitársaság 70 ország 120 célállomására üzemeltet járatokat, beleértve olyan oneworld hubokat, mint Amman, Berlin,  Buenos Aires, Hong Kong, London, Madrid, Melbourne, Moszkva, New York, Oszaka, Tokió és Kuala Lumpur.      
 
15 célállomás és három ország - Irán, Ruanda és Seychelles-szigetek – új desztinációként jelennek meg a légiszövetség útvonalhálózatában és a Qatar Airways több száz úticél esetében minőségi alternatívát jelent majd az utazóközönségnek. Azok az utazók, akik például Ázsiából Dél-Európába vagy Ázsiából Afrikába utaznak kényelmes csatlakozással, egyetlen átszállásal juthatnak el úti céljukra, erre a oneworld hálózatán belül korábban nem volt lehetőségük. A Qatar Airways üzemelteti a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottáját, A géppark jelenleg 111 Boeing és Airbus repülőgépből áll, amelyek átlag életkora négy év.
 
A csatlakozással a oneworld útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása lesz elérhető. A 2600 gépből álló flotta több mint 9300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít, a bevétel megközelíti a 120 millió dollárt.   
 
A csatlakozás után a légitársaság utasai igénybe vehetik a szövetség teljes útvonalhálózatát. A törzsutas programok harmonizációja pedig azt jelenti, hogy a légitársaság 2,2 millió törzsutasa bármelyik oneworld légitársaságra gyűjtheti a mérföldeket és tagsági szinttől függően igénybe veheti a szövetség több mint 550 repülőtéri váróját.
 
A légiszövetség 125 millió törzsutasa természetesen hasonló előnyökhöz jut, amikor Qatar Airways-zel repül.  
2014. június 18., szerda 00:00

Kultúra és örökség

Írta:

Katar kultúrája és öröksége formálja modern társadalmát, társadalmi lelkesedése/melegsége biztosítja az ország végeláthatatlan vendégszeretetét, valamint zenéje és kézműipara az inspirációja a modern művészeknek és kézműveseknek.

A kormány, őfelsége Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani emír és felesége, őfelsége Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned támogatásával, elindított egy sokoldalú kezdeményezést az ország kultúrájának és örökségének megőrzésére.

A régi piacok (souq) nyüzsgését és vitalitását teremtették újjá a Souq Waqif (Doha fontos ún. „álló piacának”) épületeiben a jellemző hagyományos építészetnek megfelelően. Kiállításra kerülnek itt a kézműves munkák, a hagyományos ételek, kelmék és műtárgyak. A fiatal katariakat is arra ösztönzik, hogy olyan üzleti vállalkozásokat hozzanak létre, amelyek régi mesterségeket és hagyományokat népszerűsítenek.

A Qatar Foundation (QF) szervezete is, melynek elnöke őfelsége Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned, azon dolgozik, hogy megőrizzék kulturális gazdagságukat örökségüket. A Qatart Foundation segítségével, a Katari Múzeumok Hatósága és a Nemzeti Kulturális, Örökség és Művészeti Tanács tette lehetővé, hogy felkutassák és a közönség elé tárhassák a könyvtárakat, arab ősi írások gyűjteményét, kalligráfiákat és művészeti tárgyakat.

 

.

2013. március 28., csütörtök 07:44

Történelem

Írta:

Mélyen gyökerező Történelem

1878-ban, édesapja nyomdokait követve, Qassim Bin Mohammed Al Thani sejk egy egységes nemzetet hozott létre a katari félszigeten, így Katar nemzeti ünnepe december 18-dikán van, mely egy modern államuk létrejöttét jelzi.

Hivatalosan 1971. szeptember 3-án nyilvánították ki Katar állam függetlenségét, miután a török és brit befolyás is fejet hajtott ennek az akaratnak, majd Katar 1971. szeptember 21-dikén csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szövetségéhez is.

A mai modern – multinacionális, multikulturális - Katar gyökerei a több századon vagy akár ezreden át a szigeten élő emberek sokszínűségében rejlik. Az ország stratégiai fontosságú elhelyezkedése mindig is vonzotta a szigeten élőket és az ideiglenesen ott tartózkodó népeket is. Kezdetben csak a partvonal mentén kialakult állandó közösségek, és ideiglenes vagy szezonális telepesek éltek a sivatagban. A sziget történelme során mindig felkeltette a nagyhatalmak figyelmét, akik saját érdekükben szerették volna kihasználni Katar stratégiai helyzetét.

Több száz évvel ezelőtt még nomád beduinok vándoroltak az Arab és a Katari félszigeten családjukkal és állataikkal, míg az állandó lakosok éppen csak, hogy megéltek a hal és gyöngy halászatból vagy a kagylókból készített értékes lila festék készítéséből. Még ma is megtalálhatóak itt azok a családok, akiket történelmük a part-menti vagy sivatagi vándorlásokhoz köt.

Eredetileg a tenger a táplálék forrása volt. Manapság azonban már a tenger alatti gazdag szénhidrogén készletek kiaknázása jelenti az ország gazdagságát és jólétét, valamint az időközben vonzó turisztikai célponttál váló türkizkék tenger.

Őstörténet

24 millió évvel ezelőtt a katari félsziget a tenger alatt feküdt, de voltak időszakok, mint például 44000 és 70000 évvel ezelőtt, majd aztán megint 15.000 évvel ezelőtt, amikor az egész Arab-öböl területe szárazföld volt, vagyis elméletileg el lehetett volna gyalogolni a mai Szaud-Arábiából Iránban.

Időszámításunk előtt 6000 évvel ezelőtti homokkő szerkezetet, levél formájú tűzkövet és kőből formált nyílhegyeket is találtak Katar délkeleti Shagra területén. Időszámítás előtti ötödik évezredből tűz helyekre találtak Al Khorban, Dohától északra.

Az Ubaid időszak

A régészek sok helyen fedeztek fel halszálkából vagy kagylóból készült eszközöket, amely alátámasztja, hogy ezeket hosszú ideig használták és a tenger fontos szerepet játszott az itt élők életében. Majd Katar nyugati partján, Al Da’asa-nál már halszálkák helyett égetett kőből készült eszközökre bukkantak.

Olyan területeket, mint Al Da'asa valószínűleg időszakosan laktak a vadászok és  a halászok, ahova évről évre visszatértek. Mészkőből készült darálókat is találtak, amelyeket valószínűleg a gabonák betakarítása után használtak. Lakóhelyek nyomait sajnos nem találták, ami azt teszi valószínűvé, hogy olyan gyékény kunyhókat használtak, amelyeket az egész öbölben is egészen a huszadik század elejéig.

Al Khor közelében további halszálkából készült eszközöket találtak fiatal nők elhamvadt csontjai mellett, amik a Krisztus előtti 5. évezredből származnak. További ásatok során újabb kőeszközöket is találtak a nyugati parton.

Mezopotámiai befolyás

Időszámítás előtti 3. évezredben mezopotámiai sumérok telepedtek le a szaud-arábiai parton körülbelül 100 kilométernyire a katari parttól, ami alapján valószínű, hogy voltak egymással valamilyen formában.

A Dilmun civilizáció peremén

A mai modern tőkeerős Bahrein területén Krisztus előtt a harmadik és második évezred között fontos kereskedelmi kapcsolatok alakultak ki a mezopotámiai és Indus-völgyi civilizációk között. Tipikus Dilmun nyomokat, mint például barbár kerámiákat találtak a Ras Abrouq félszigeten és Al Khor-tól délre Khor Shaqiq-n.

Néhányan úgy gondolják, hogy Dilmun része volt a kasszita Babilonnak az időszámítás előtti 2. évezredben. Kasszita kerámiákat találtak egy kis szigeten az Al Khor öbölben. A szigeten találtak még Murex puhatestűekre utaló lila festéket, valamint hasonlót még Khor Al Adaid területén is felfedeztek.

Görög és római befolyás

Az ie 5. században a görög történész, Hérodotosz utalt a tengerjáró Kananeusokra, mint Katar eredeti lakosaira, dicsérve a kereskedelmi és navigációs képességeiket. A földrajztudós, Ptolemaiosz is bejelölte „Katara’-t saját, az arab világról készített térképén, ahol megjelölte Al Zubara városát is, mely abban az időben a leghíresebb kereskedelmi kikötő volt az öbölben.

Nagy Sándor, miután i.e. 326-ban meghódította Perzsiát és visszatért Babilonba, de elrendelte az Arab-félsziget partvonalának teljes feltárását mielőtt még megtámadta volna a területet. A támadás valójában sohasem történt meg, mert Nagy Sándor meghalt 3 nappal annak elindulása előtt. Nagy Sándor halála után a birodalma Szeleukida uralom alá került. Dohától északra, Al Wasil (Lusail) területén megtalálhatóak az erre utaló i.e. 1. és 7. század közti lakóhelyek és védelmi rendszerek romjait, valamint temetkezési helyeket.

A Szaszanida Birodalom

A katari gyöngyök és murex festék volt a két fő kereskedelmi termék abban az időben, amíg a perzsa-szaszanida dominencia ideje alatt i.e. 3. században. Szaszanida-iszlám agyag, piros, csiszolt edényeket és üveget is találtak Umm Al Ma’-hoz közel Katarban, melyből arra következtettek, hogy az ott lakók jómódúak lehettek.

Az iszlám és az Abbaszidák terjedése

I.e. 7. század közepén Al Munzir Bin Sawi Al Tamimi király kérte az öböl térségében élőket, hogy csatlakozzanak az iszlámhoz. Az Abbaszidák által legyőzött Omajjád-dinasztia megbukott és tagjai i.e 750-ben és i.e. 762-ben Baghdadba költöztek. Akkoriban Katar hajóépítészetéről és tengerészeiről volt híres. Ez fontos szerepet játszott az iszlám terjedésétben tekintve, hogy az első haditengerészeti flottát az iszlám hódítások idején állították fel.

Mohamed próféta és felesége, Aisha híresek voltak arról, hogy katari köpönyeget viseltek. Katar híres volt qitri nevű, piros gyapjú, hímzett köpönyegéről. Szintén nevesek voltak a katari bőrökről és lándzsákról, valamint a tevékről és lovakról, melyekről a költők többször is írtak, mikor Katar gazdagságát és jólétét írták le.

Az iszlám korai szakaszában Katar folyamatosan gyarapodott, mint egy kereskedelmi központ, aminek északi részén sok tevékenység összpontosult, aminek köszönhetően könnyen hozzáfértek a víz alatti forrásokhoz, melyeket a mai napig is használnak.

Al Huwaila városa, az ország északkeleti részén, mint az egyik legfontosabb város funkcionált a félszigeten.

Az Abbászida korszak idején, az i.e 14. században, a Murwab Fort-i feljegyzések szerint Katarban gazdasági jólét volt jellemző. 

Remainban, egy másik iszlám-kori faluban is, Al Zubarától délkeletre, kerámia töredékeket találtak, amely a Kínával való kereskedelemre utal.

2013. március 27., szerda 15:00

Éghajlat

Írta:

Katar egyik előnye az egész éves folyamatos napsütés, aminek köszönhetően nyáron a hőmérséklet 25 ºC-től akár 45 ºC-ig is emelkedhet. A legideálisabb, ha utazásunkat október és május közötti időszakban tervezzük ide.

Katarra a forró és száraz sivatagi éghajlat jellemző, kellemes téllel és rendkívül forró nyárral. Rövid átmeneti idő választja szét a két fő évszakot.

A levegő januári átlag hőmérséklete legmagasabb 22 °C és legalacsonyabb 13 °C között van. Az évnek ebben a szakaszában az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet legfeljebb 6°C-ra csökkenhet. A sivatagban a hőmérséklet naplemente után csökken erőteljesen, és a szelek is lehetnek hidegek.

A különbség a nyári és a téli hőmérséklet között annyi, hogy télen néha „hidegebb” a hőérzet, mint ahogy azt a hőmérséklet mutatja.

Júliusban van a legmelegebb az országban, átlagosan 42 °C meleg van, és alig esik a legalacsonyabb átlag hőmérséklet 30°C közelébe.  Júliusban és augusztusban a maximum hőmérséklet elérheti akár az 50°C-ot is és a páratartalom is ezekben a hónapokban a legmagasabb.

Nyáron a páratartalom gyakran eléri a 90%-os értéket. Ha valaki napszemüveget visel és bemegy a szabadból egy légkondicionált helységekbe – vagy fordítva -, akkor vigyáznia kell, mert a lencsék könnyen bepárásodnak. A legfontosabb a naptól való védelem (különösen a gyermekeké), kiemelkedő hangsúlyt fektetve a magas faktorszámú fényvédőkrém, kalapok és sötét szemüvegek használatára. Használjunk természetes anyagú ruházatot a műszálas helyett, amelyek kényelmesen bő szabásúak.

A tenger általában január végén a leghűvösebb, amikor alig éri el a 14°C-ot és a legmelegebb szeptemberben, amikor akár 35 °C-ig is felmelegedhet.

Kora reggelente jellemző a köd az egész Perzsa-öböl térségében, különösen novemberben. Azonban ez általában kitisztul reggel 9 órára.

Az erős északnyugati szél, az úgynevezett Shamal, szokott még néhány napig fújni, ami homokot és port visz a levegőben, így csökkentve a láthatóságot.

Katarban az eső nagyon ritkán esik, de amikor igen, akkor is elfolyik lassan. A teljes éves csapadékmennyiség ritkán haladja meg a 75 mm-t.

Az év első esőit (kb. októberben) Wasmi-nak nevezik. A szó azt jelenti, hogy "pötty" (utalva a himlőre, ahogy az eső látszik a homokon), de használják még az állatok megbélyegzésére is.

Az esőt követően az ideiglenes „tavak” jelennek meg a sivatagban, ahol a magvak gyorsan sarjadni kezdenek és egy rövid időre zöldbe borul a táj.

Míg az idelátogatók általában hűvösebb országból érkeznek, és jobban kedvelik a napfényt és az Öböl melegét, addig a katariak imádják az esőt; a gyerekek ilyenkor a szabadban játszanak a vízben és az eső után a családok piknikezni mennek a sivatagba.

Iratkozzon fel hírlevelünkre