.

.

.

.

 

.

2013. július 09., kedd 16:35

Qatar Airways fedélzetén a Világ Legjobb Business Osztálya

Értékelés:
(0 szavazat)
A Qatar Airways három elismeréssel tért haza a Paris Air Show-n megrendezett Skytrax 2013 World Airline Awards nevű díjkiosztó ünnepségről. A 2011-ben és 2012-ben világ legjobbjának megválasztott légitársaság ezúttal a „Világ Legjobb Business Osztálya”, a „Világ Legjobb Business Váróterme”, és a „Közel-Kelet Legjobb
Fedélzeti Kiszolgálása” kitüntetéseket kapta.
 
  
 
A Skytrax az egyetlen független, globális utaselégedettséget mérő kutatás, melyben több mint 160 ország utazói vesznek részt.  Qatar Airways 2010 után másodszor kapja meg a „Világ Legjobb Business Osztálya” címet, melyet többek között az exkluzív és a világon elsőként létrehozott Prémium Termináljának is köszönhet.
 
 
 
A légitársaság a párizsi légibemutatón megrendelt további kilenc Boeing 777-es utasszállító repülőgépet, hogy új útvonalakat nyithasson, valamint hogy meglévő útvonalain kapacitást bővíthessen. Bemutatásra került a legújabb Boeing 787 Dreamliner, mely központi szerepet kapott a rendezvényen.
 
 
A Dreamliner fedélzetén az utazás valódi luxussá válik sztárséfek által kreált gourmet-fogásokkal, valamint a díjnyertes, iTouch kezelőegységgel vezérelhető szórakoztató rendszerrel, mely több mint 1000 filmet kínál. Az elektromosan sötétíthető ablakok, melyek több természetes fényt engednek be; a teljes spektrumú LED-világítás; a tengerszinthez közelebbi kabinnyomás valamint a feljavított légminőség mind hozzájárulnak a stresszmentes, pihentetőbb utazáshoz.
 
  
 
A Dreamliner mellett a légitársaság megjelentette az első képet a készülő A380-asáról, mely a tervek szerint 2014 tavaszán áll forgalomba. A kétemeletes superjumbo-ból 13 darab készül majd el, és legelőször Doha és Párizs között közlekedik majd.
 
 
Magyar utazók minden bizonnyal Ázsia metropoliszaiba repülhetnek majd ezekkel a gépekkel. A rendezvényen interjút adott a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker, aki értékelte a légitársaság jelenlegi eredményeit, az Emirates-szel való versenyt, valamint beszélt a jövőben elérendő célokról, így például India, Kína valamint az afrikai térség összekapcsolásáról. Szóba került még a OneWorld légiszövetséghez való csatlakozás, melytől Akbar Al Baker a dél-amerikai térségbe való belépést is várja.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre