.

.

.

.

 

.

2013. október 30., szerda 14:33

Megtörtént a csatlakozás: oneworld tag a Qatar Airways

Értékelés:
(0 szavazat)
 
Megtörtént a csatlakozás: a mai naptól kezdve teljes jogú oneworld tag a Qatar Airways, amely az Öböl-menti nagyok közül elsőként kapcsolódik egy világméretű légiszövetséghez. A dohai légitársaság már az első, a tagságot hirdető speciális festésű repülőgépét is bemutatta, ami az új Hamad repülőtéren tartott nagyszabású ünnepség fénypontjaként szolgált, különösen, hogy ez volt az első gép, amely itt földet ért. 
 
A világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legmagasabb szolgáltatási színvonalat képviselő légitársaságával gyarapodott a oneworld légiszövetség tagsága, miután október 30-tól a Qatar Airways is belépett a szövetségbe. 
 
A csatlakozási ceremóniára egy nappal korábban, október 29-én került sor Doha vadonatúj nemzetközi repülőterén, a Hamadon, amely hamarosan hivatalosan is megnyitja kapuit és a Qatar Airways új bázisául fog szolgálni, ahonnan már a flotta leendő Airbus A380-800-as óriásgépei is útjukra indulhatnak. 
 
Az ünnepség fénypontjaként szolgált, amikor a légitársaság bemutatta a légiszövetségi tagságát hirdető első repülőgépét, amely egy Boeing 777-300ER, a Qatar Airways aktuális gépparkjának legnagyobb típusa. A flotta egykori legelső hosszított törzsű triplahetesén (A7-BAA) a vezérsík és a hajtóművek gondolái viselik a jellegzetes Oryx emblémát, a többi rész mindenhol fehér, a törzsön a szokott hatalmas, ez esetben 2 méter magas oneworld felirattal díszítve. 
 
A Qatar Airways összesen három repülőgépét készül oneworld festéssel ellátni. A bemutatott Boeing 777-esen kívül két kisebb, keskenytörzsű Airbus A320-as is a tagság büszke hordozója lesz szerte a világban. Lévén, hogy a dohai ötcsillagos a hét minden napján közlekedik a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre esélyes, hogy a különleges festésű Airbusok előbb-utóbb a magyar főváros légikikötőjében is megfordulnak. 
 
A rendezvényen Katar miniszterelnöke is tiszteletét tette, de természetesen jelen volt Akbar Al Baker, a légitársaság vezérigazgatója és Bruce Ashby, a oneworld vezetője is a többi taglégitársaság delegáltjaival egyetemben. 
 
A Qatar Airways a tizenharmadik az 1999 óta fennálló szövetség aktív tagságában, amely olyan társaságokat tömörít, mint az Air Berlin, az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a Japan Airlines, a LAN Airlines, a Malaysia Airlines, a Qantas, a Royal Jordanian és az S7 Airlines.
 
Az első járatok, amelyeken a Qatar Airways már teljes körű oneworld szolgáltatást nyújtott utasainak a Dakkából (dohai idő szerint) 00:15-kor felszálló QR633-as, valamint a Dohából 00:20-kor induló rijádi QR1166-os voltak.
 
Forrás: Airportal.hu
 
 
 
.
 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre