.

.

.

.

 

.

2013. december 06., péntek 14:43

Rekordáron vette meg a hercegnő Francis Bacon művét a Katari Emír

Értékelés:
(0 szavazat)
A katari emír lánytestvére vásárolta meg a The New York Post értesülései szerint Francis Bacon rekordáron, 31,7 milliárd forintért elárverezett triptichonját Lucian Freudról.
 
A Three Studies of Lucian Freud című nagyméretű triptichon a legdrágábban elkelt mű, amely valaha árverésre került. A múlt heti New York-i aukción az Acquavella Gallery tette a győztes ajánlatot, de már akkor sokan úgy vélekedtek, hogy az intézmény egy névtelenségbe burkolózó vevő megbízásából licitált.
 
A The New York Post kedden több forrásra hivatkozva azt írta, hogy al-Majassza bin Hamad ász-Száni, a katari uralkodó 30 éves lánytestvére volt a vásárló. A lap szerint a hercegnő jelenleg a műkincspiac legbefolyásosabb személyisége, ő válogatja és szerzi be a műveket a Jean Nouvel francia építész által tervezett és a tervek szerint 2014 év végén megnyíló Katari Nemzeti Múzeum gyűjteményébe.
 
A The New York Post úgy tudja, hogy vélhetően az emír húga vette meg Mark Rothko és Damien Hirst egy-egy munkáját is. A művek összesen 158 millió dollárért keltek el a SothebyÍs aukciósház közelmúltbeli árverésén. A katari uralkodócsalád volt az, amely a Vanity Fair című magazin szerint 2011-ben magántranzakció keretében abszolút rekordot jelentő 250 millió dollárt fizetett Paul Cézanne Kártyajátékosok című festményéért.
 
Al-Majassza bin Hamad ász-Száni befolyását a tekintélyes Art Review is elismerte, amikor a múlt hónapban a hercegnőt sorolta a műkincspiac száz legbefolyásosabb emberét tömörítő, évente közreadott listája élére.
 
 
Forrás: Hirado.hu
 
 
 
 
.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre