.

.

.

.

 

.

2014. máj. 29., csütörtök 06:07

Katari pénzből lehet BL-főtáblás az ETO

Értékelés:
(0 szavazat)

A Győr is szerepel azon spanyol befektetők listáján, akik katari pénzből több európai klubot is felfuttatnának - írja a Bors

A lap megkereste azt a névtelenséget kérő menedzsert, aki segédkezhet az üzlet létrejöttében, és aki megerősítette, hogy a Győr valóban az érdeklődők egyik befektetési célpontja. "Spanyol üzletemberek szeretnének létrehozni egy alapítványt, amely elsősorban katari forrásból három nagyobb múltú spanyol együttesbe, egy nyugat- és egy kelet-európai csapatba invesztálna. A régiónkból cseh, szlovák, szlovén és horvát klub is szóba került, jómagam a szép stadionnal rendelkező, rendezett körülmények közt működő Győri ETO-t ajánlottam a befektetők figyelmébe."

A mendzser hozzátette, a befektetők nem kivásárolni szeretnék a klubot, hanem valamilyen konstrukcióban együttműködni Tarsoly Csaba tulajdonossal, ha ő is hajlana az együttműködésre. "Hivatalos megkeresés egyelőre nem történt, mert az alapítvány létrehozására még várni kell."

A Bors megkeresésére Dénes Ferenc sportközgazdász elmondta, a kelet-közép-európai csapatok azért vonzóak a tőkés beruházók számára, mert jóval kevesebb ráfordításból tudnak belőlük akár BL-főtáblás csapatot építeni, mint a nyugatiakból. "Három-ötmilliárd forintos éves költségvetésből három év alatt kétszeres bajnokcsapatot lehet építeni, tízmilliárdból pedig osztrák mintára három éven belül kétszer el lehetne jutni a BL-főtáblára."

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre