.

.

.

.

 

.

2014. június 07., szombat 20:59

PLATINI AKÁR ÚJRA IS SZAVAZTATNA A 2022-ES VÉBÉRŐL

Értékelés:
(0 szavazat)
 
Az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) vezető Michel Platini szerint ha bebizonyosodnak a Katar elleni korrupciós vádak, akkor meg kell ismételni a 2022-es világbajnokság helyszínéről szóló szavazását.
 
„Fenntartom a véleményemet, hogy jó döntés született, de ha igazak a vádak, akkor meg kell büntetni a vétkeseket, és újabb szavazásra lesz szükség” - nyilatkozta a francia sportdiplomata a L'Équipe sportlapnak.
 
A Sunday Times brit hetilap vasárnap közölte: egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel vásárolta meg hazája számára a 2022-es vb rendezési jogát. A feltáró riport szerint Hammam, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnöke, a FIFA egykori alelnöke – akit korrupciógyanús ügyeiért a nemzetközi szövetség (FIFA) már korábban eltiltással sújtott – titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett elsősorban afrikai futballszövetségek vezetőinek a katari pályázat támogatásáért.
 
Sajtóértesülések szerint Platini a szavazás előtt titokban találkozott Bin Hammammal, ő azonban visszautasította ezt a feltevést: „Egyszerű munkareggeli volt. A 15 év alatt tízezerszer láttam ezt a kollégát, miért találkoztunk volna titokban?”
Ami a FIFA-elnöki ambícióit illeti, Platini közölte, a brazíliai vb után jelenti be, hogy megküzd-e jövő májusban a szervezetet 1998 óta irányító Joseph Blatterrel.
 
 
 
 
.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre