.

.

.

.

 

.

2014. június 07., szombat 21:02

Platini: „A VB-n bármi megtörténhet; Katar jó döntés volt"

Értékelés:
(0 szavazat)

Platini: „A VB-n bármi megtörténhet; Katar jó döntés volt”

A francia L’Equipe magazin egy remek interjút készített az UEFA, avgyis az Európai Labdarúgó Szövetség elnökével, Michel Platinivel. A fő téma pedig az idei, és a 2022-es, katari Világbajnokság volt.

 

A franciák az elmúlt világverseny periódusok egyik legjobb felkészülési időszakát teljesítik, ugyanis már a norvég, és a paraguayi válogatottat is térdre kényszerítették. Ebből kifolyólag a „Les Blues” egykori aranylabdás sztárja, Michel Platini is meglehetősen optimista, hazája esélyeit illetően, a közelgő brazíliai VB-t illetően:
„Nem egészen vagyok elégedett, de jók a benyomásaim. Didier Deschamps tudása sokat jelent. A játékosok éhesek a sikerre. Szerintem így lesz ez a Világbajnokságon is. Persze a torna nem ugyanolyan, mint a felkészülés. Ami igazán számít, az majd a VB lesz. Franciaország nem favorit, de bármi megtörténhet. Brazílián kívül még Argentína esélyes lenne, egy csúcsformában lévő Messivel. Ezt ráadásul megerősíti az, hogy a Világbajnokságot Dél-Amerikában rendezik.”.

Mostanság ismét felerősödtek, a talán el sem halkuló kritikus felhangok, a 2022-es mundialt illetően. Az akkori, 22. tornának majd a dúsgazdag, ám nem túl nagy futball hagyományú Katar ad majd otthont. A hírek szerint azonban az olajállam korrupcióval szerezte meg a rendezési jogot. Ez pedig, ha végül valóban bizonyosságot nyer, könnyen Sepp Blatter FIFA elnök bukását is okozhatja. Csakhogy Platini, aki előbb, vagy utóbb, de szeretne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség élére kerülni, nem támad alattomosan, ugyanis szerinte is jó döntés volt, hogy Katarban lesz, a nyolc esztendő múlva esedékes VB:
„Én Katarra szavaztam, mert pozitívan reagáltam az ősi arab világ kérésére. Az öböl egy gyönyörű hely a Világbajnoksághoz, és kedvező a futball fejlődésének érdekében. Ahogy volt az, az USA-ban, majd Japánban, és Koreában is. Ez egy új megközelítés. Ez az egyetlen ok, mert senki sem mondta, hogy őket kell megszavazni. Katar soha nem kértem, hogy szavazzanak rá. Sem Sárközy, sem senki. Mindig is ezt mondtam. Igaz, kaptam egy ebédmeghívást az elnöktől, és akkor tényleg éreztem egy tudatalatti üzenetet. De soha nem kérték, hogy szavazzak rájuk.”– utalt Platini, a Daily Telegraph által megszellőztetett korrupciós bizonyítékokra.

 

 

 

Forrás: http://www.fociclub.hu/2014/06/platini-a-vb-n-barmi-megtortenhet-katar-jo-dontes-volt/#sthash.iXkdi9wt.dpuf

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre