.

.

.

.

 

.

2014. június 11., szerda 21:01

Blatter irgalmatlan öngólja: A rasszizmus áll a vb-botrány mögött

Értékelés:
(0 szavazat)

Sepp Blatter tovább tetézte a 2022-es katari világbajnokságot övező korrupciós botrányt: elmondása szerint rasszista indíttatásból robbantották ki az ügyet. A közel-keleti tornát érintő ügyben tovább vizsgálódik egy jogi szakember, aki júliusban ad majd jelentést a szövetségnek, arról pedig, hogy esetleg elveszik-e a tornát a dúsgazdag országtól, majd ősszel derül ki.

Javában dúl a korrupciós botrány a katari világbajnokság rendezése körül, a napokban olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Franz Beckenbauert, a német labdarúgás egykori világsztárját és Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét is "megkörnyékezte" Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam.

Blatter hétfőn. Sao Paulóban tagadta a vádakat és azt is elmondta, szerinte miért támadják a katari rendezést többen is.

- Támadják a FIFA-t a katari vb miatt, és sajnos a diszkrimináció és a rasszizmus áll a háttérben. A szövetségnek minden ilyenféle jelenséggel fel kell vennie a harcot, nagyon elszomorít ez az egész ügy – tette hozzá a FIFA első embere, és elmondta: szeptemberben vagy októberben vizsgálja fölül a döntését majd a grémium, azaz akkor dőlhet el, elveszik-e esetleg a vb-t a közel-keleti országtól.

Egy független amerikai jogász, Michael Garcia vezetésével tovább vizsgálják közben a Katart ért korrupciós vádakat, az eredményt pedig várhatóan július közepén mutatja meg a FIFA-nak a szakember. Garcia mindenkit megvizsgál, aki bármilyen kapcsolatban került a katari (illetve a szintén vizsgált, 2018-as orosz) vb-pályázattal.

 

Katar – amely továbbra is tagadja a vádakat – 2010-ben Ausztráliát, Japánt, Dél-Koreát és az USA-t megelőzve nyerte el a 2022-es torna rendezési jogát.

 

Forrás:http://www.csakfoci.hu/

 

 

.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre