.

.

.

.

 

.

2014. június 16., hétfő 07:30

Beckenbauer mégis hajlandó együttműködni a FIFA vizsgálatával

Értékelés:
(0 szavazat)

Pénteken kilencvennapos eltiltással sújtott Franz Beckenbauer kész válaszolni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kérdéseire.

A legendás német szakember vasárnap közölte, hogy legkésőbb június 27-ig írásban reagál majd.

Beckenbauer közleményében úgy fogalmazott, hogy nagyon meglepte az eltiltás, miután előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy megsértette a FIFA etikai kódexét, és a védekezésre sem adtak neki alkalmat.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki a futball minden területére kiterjedő eltiltást, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, pedig erre a testület több alkalommal kérte. A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, és Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának.

Mindét ítélettel kapcsolatban sok visszás jel derült ki azóta. A katari korrupció gyakorlatilag mára egyértelművé vált, ötmillió dolláros kenőpénzt fizethettek ki a katariak FIFA-delegáltaknak a döntés előtt. Katarban amúgy elképesztő körülmények között készülnek a világbajnokságra, az építkezéseknek eddig mintegy 1200 áldozata lehet.

Azóta az orosz rendezéssel kapcsolatban is sok kétely felmerült, legutóbb azért, mert fényképek kerültek elő, ahogy a FIFA-elnök Sepp Blatter Alimszan Tocstacsunovval iszogat 2005-ben Moszkvában. Tocstacsunov ismert orosz maffiózó, világszerte körözik, többek között fogadási csalások és sportesemények manipulálása miatt.

Blatter szerint ő is tudna mutatni több ezer képet, amin mindenféle emberekkel lenne látható, akikről azt se tudja kicsodák. Természetesen a képen látható urat sem ismeri. (via MTI)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre