.

.

.

.

 

.

2014. november 11., kedd 08:10

Fedezze fel a világot a Qatar Airways-el, a világ ötcsillagos légitársaságával!

Értékelés:
(1 szavazat)
Képzeljünk el egy olyan országot, ahol az anyagiak nem számítanak: 6 sávos tükörsima autóút vezet át a fővároson, amelyen 110-zel lehet haladni, a benzin 10 euro cent, pezseg a kulturális élet, felhőkarcolók szegélyezik a tengerpartot, és a világ legjobb egyetemei sorakoznak, hogy az ország állampolgárainak ingyenes oktatást biztosítsanak, ugyanakkor a hagyományok tisztelete és a hit határozza meg a mindennapokat.  
 
    
 
Dohában, Katar fővárosában az ősz közepén is 35 fokos meleg van, sokszor 90 %-os páratartalommal. Ez a klíma meghatározza az életvitelt, mert az emberek légkondicionált házaikból légkondicionált autóikba ülnek (tömegközlekedés elenyésző, de fejlesztése folyamatban), majd onnan szintén klímatizált épületekbe érkeznek. Általában csak akkor mennek ki a szabadba, amikor már lemegy a nap.
 
    
 
A legmegdöbbentőbb, hogy Katar állam csupán 1971-ben vált függetlenné. Szinte a szemünk előtt nőtte ki magát a sivatagi sátrak és vályog házikók tengeréből az egyik legdinamikusabban fejlődő arab állammá. Mint a mesében: a legszegényebből a leggazdagabbá.
 
Ennek a hihetetlen ütemű gyarapodásnak a részese az ország dinamikusan fejlődő légitársasága is a Qatar Airways, mely 2013 októberétől a oneworld® légiszövetség tagja. A légiszövetség útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása érhető el.  A 2 600 gépből álló flotta több mint 9 300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít. 
 
    
 
A Qatar Airways a legkényelmesebb, leggyorsabb kapcsolat Budapest és a Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika között. A légitársasággal Budapestről 1-3 óra közötti átszállási idővel juthatunk el a világ bármely népszerű célállomására.
 
A kelet felé irányuló úti célok esetén a dohai átszállás lényegesen kényelmesebb megoldás, mint nyugat felé indulni, és Európa túlzsúfolt légikikötőiben átszállni, majd 10-12 órát utazni, egyhelyben ülve. (Rémes érzés nyugat-európai átszállás után 1,5-2 óra repülést követően ismét magyar légtérben repülni, és tudni azt, hogy csak ekkortól közeledünk úti célunkhoz.)
 
A Qatar Airways meghívásának eleget téve, volt szerencsénk kipróbálni, megtekinteni a dohai repülőtéren a Business Lounge-t és a Business Class által nyújtott kényeztetést, melyet már budapesti beszállásunkkor is élvezhettünk.
 
 
A Qatar Airways Airbus A320-as és A321-es fedélzetén, a business osztályon 12 férőhely található, ahol két utaskísérő lesi minden kívánságunkat. A hihetetlenül kényelmes ülőhelyeken túl felejthetetlen gasztronómiai élmény és széles italválaszték is fogadott. A fedélzeti szórakoztató rendszer kínálatából pedig mindenki a saját igényei szerint választhat.    
 
    
 
Leszállás után az új dohai repülőtéren, a Hamad International Airport területén a business class utasait a Premium Terminal exkluzív szolgáltatásai fogadják. A luxus színvonalon berendezett váróban minden megtalálható, ami a pihenéshez, a kikapcsolódáshoz, vagy a munkához szükséges. Van itt számos tárgyaló, ingyenes internet, üzletek és gyerekmegőrző is. A turista osztály utasai a hosszabb átszálláshoz igénybe vehetik az Oryx várót, ahol kellemes körülmények között tölthetik el az időt.
 
    
 
    
 
Ha pedig 8 órát meghaladó az átszállási idő, akkor a légitársaság ingyenes szállást, a napszaknak megfelelő étkezést biztosít az utasainak. 
Talán kevesen ismerik a Qatar Airways Stopover Programját, amit a weboldalon keresztül lehet lefoglalni. Utazásunkat megszakíthatjuk 2-3 napra egy Dohai városnézésre, kikapcsolódásra, aktív vagy passzív pihenésre, külön díj ellenében, mely a Qatar Airways weboldalán a Discover Qatar menüpont alatt megtalálható.
 
A látogatók több mint 70%-a üzleti céllal utazik Dohába. De akár turistaként akár üzletemberként érkezünk a városba érdemes megismerni és kipróbálni mindazt, amit a város, az ország kínál. A számos látnivaló és program kínálatában felmászhatunk a csodálatos homokdűnékre, az adrenalin kedvelők kipróbálhatják a sivatagi szafarit, vagy vásárolhatunk a Souq Waqif piacon, megcsodálhatjuk az Iszlám Művészeti Múzeum páratlan kincseit vagy meghallgathatunk egy csodálatos koncertet a Katara Cultural village-ben. 
 
    
 
    
 
 
 
Nagyszámú helyi utazási iroda ajánl különféle kirándulásokat. Ezekből néhány, amit mindenképp meg kell tapasztalnunk, ha Katarban járunk:
 
  • - sivatagi dűnék megtekintése, részvétel egy dűne szafarin (a program során lehetőség nyílik hangulatos ebédre is a sivatagi táborhelyek egyikében, és fürdésre a sekély finoman homokos tengervízben.)
  • - Iszlám Művészeti Múzeum megtekintése
  • - kirándulás a Corniche, üzleti negyedbe
  • - látogatás a Villagio vagy a Doha Center bevásárlóközpontokban 
  • - séta és vásárlás a Souq Waquif-ban (Az Öbölben ez az egyetlen hagyományos souq maradt, mely egy hangulatos labirintusa a szűk utcáknak. Itt a látogatók alkudozhatnak és hihetetlenül változatos sokaságú termékeket vásárolhatnak. Mint például: fűszerek, aszalt gyümölcsök, diófélék, parfümök, méz, ruházat, régiségek, tömjén, fazekak, szerszámok, kerti gépek, valamint beduin szövések, gipsz kézműves termékek, modell-vitorlás, fából készített sárgarézzel díszített menyasszonyi láda, képek a "régi Doha"-ról és katari művészek festményei is. Egyedülálló élményt nyújthat ellátogatni a piac területén lévő egyik sólyom üzletbe, ahol néhány boltos megengedi, hogy lefotózzák és kézbe vegyék a madarakat, miközben az érdeklődők megtudhatják mik a szükséges felszerelések és idomítási módszerek. 
  • - városnézés Dohában .
 
Ezen túl még számos más programot is választhatunk, annak függvényében mennyi idő áll rendelkezésünkre Dohában.
Bátran nekivághatunk az éjszakának is. A privát és a türkizkék színű (karwa) taxikat megtaláljuk a szállodák és bevásárló központok környékén, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán. 
 
A Qatar Airways-zel több mint 130 desztinációra juthatunk el. Katar új és számtalan lehetőségekkel rendelkező átjáró a kontinensek között. A világszínvonalú szállodák, a luxus bevásárlóközpontok, a gazdag kulturális események és programok, felejthetetlen emléket adnak minden idelátogatónak, arra ösztönözve mindenkit, hogy újra visszatérjenek Katarba.
 
 
 
.
 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre