.

.

.

.

 

.

2014. november 18., kedd 08:32

Vetési Iván szerint Hasszan Musztafának, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnökének szava döntő lehet abban, hogy a magyar férfi válogatott beugróként részt vehet-e a januári, katari világbajnokságon.

Értékelés:
(0 szavazat)
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) első embere, Vetési István a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Molnár Dániel Klubjának hétfői rendezvényén úgy fogalmazott, az ausztrálok kipöckölése és a németeket behívása nagy felháborodást váltott ki a nemzetközi szövetségben. Az IHF a selejtezők lezárulta után az ausztrálok helyére a német válogatottat - a legutóbbi vb-n a Katarba ki nem jutott csapatok közül a legjobb helyen végzett együttest - sorolta be a vb mezőnyébe, mivel nem ismerte el az óceániai kontinentális szövetséget.
 
Vetési hangsúlyozta, hogy ebben az esetben Magyarország és Szerbia lenne a két beugró. Hozzátette: a tanács ilyen döntés után azt mondhatná, hogy nemcsak a németeknek kívánt kedvezni, hanem egyszer és mindenkorra kidolgozott egy olyan elvet, melyet ezentúl mindig alkalmazni fog a hasonló helyzetekben. Vetési kiemelte: az IHF döntési mechanizmusát ismerve Hasszan Musztafa elnök javaslata döntő lehet a tanács határozatában, ezért ő a napokban telefonon beszélt is ez ügyben a nemzetközi szövetség első emberével.
 
Vetési szerint a piaci szempontok is Mikler Rolandék részvétele mellett szólnak, ugyanis a számba vehető csapatok közül - még az izlandi beugrása képzelhető el - a nézettséget és a reklámértéket tekintve a magyar válogatott a legerősebb. Kitért arra is, hogy Talant Dujsebajev szövetségi kapitány személye és nemzetközi ismertsége is javíthatja az esélyeket, mert vele és a magyar csapattal mindenképpen emelkedhet a vb színvonala. Ugyanakkor nem rejtette véka alá azt sem, hogy ha a kézilabda nem akar veszíteni a népszerűségéből, akkor a logikus döntés két ázsiai csapat behívása lenne. Emlékeztetett arra, hogy mivel a kézilabda túlságosan európai központú, az olimpiai sportágak között csak a D kategóriába sorolták be, vagyis azok közé, amelyek ötkarikás részvétele a legkevésbé garantált. 
Az IHF tanácsa pénteken reggel 9-kor, Bázelben kezdi meg azt az ülését, amelyen többek között a katari férfi vb mezőnyének feltöltéséről dönt. A 18 tagú grémiumban az IHF szakmai bizottságainak elnökei, a kontinentális szövetségek képviselői ülnek ott, a két választott tag pedig francia, illetve cseh.
 
 
Forrás: vd.hu
 
 
.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre