.

.

.

.

 

.

2013. április 08., hétfő 15:10

Elhalasztották az új Hamad Nemzetközi repülőtér megnyitóját!

Értékelés:
(0 szavazat)

 

 
Határozatlan időre elhalasztották a Dohában újonnan épült Hamad Nemzetközi repülőtér 2013. április 1. tervezett megnyitóját, mivel nem felelt meg minden biztonsági előírásnak a Polgári Védelmi Minisztérium szerint.
 
Az új Dohai nemzetközi repülőtér (NDIA) elnöke, Abdulaziz Al Noaimi, március 31.-én este közleményében bejelentette, hogy elmarad az április 1. tervezett megnyitó, mert a repülőtér nem felelt meg a Polgári Védelmi Minisztérium által újonnan bevezetett biztonsági és védelmi előírásoknak.
 
Hozzátette, hogy az ünnepi megnyitó mindenképpen meg lesz tartva egy későbbi időpontban, de ennek időpontjáról még nem született döntés.
 
Az átadás elhalasztása ellenére folyamatosan dolgoznak a repülőtéren, de természetesen csak a védelmi és biztonsági előírásoknak megfelelt területeken.
 
A nemzeti légitársaság és a Qatar Airways eredeti terve szerint április 1.-én 00:20-kor érkeztek volna meg a Hamad Nemzetközi repülőtérre.
 
Az új repülőtér 15 milliárd dollárból épült meg és számítások szerint 30 millió utast lesz képes fogadni évente. A vezetőség nagyon bizakodó és reméli, hogy ez a szám 50 millióra fog nőni 2020-ban.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre