.

.

.

.

 

.

2015. február 19., csütörtök 19:16

Katar állam vásárolta meg a Köztársasági Őrezred egykori villáját

Értékelés:
(0 szavazat)
Aláírta a magyar állam tulajdonában lévő Andrássy út 114. szám alatti ingatlan adásvételi szerződését a tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt., a vagyonkezelő Készenléti Rendőrség és a katari állam. A megállapodás értelmében a Köztársasági Őrezred egykori villáját csaknem egy milliárd forintért vették meg. Az ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz. 
 
 


Újabb diplomáciai épülettel bővül a világörökség részét képező Andrássy út, a VI. kerületi diplomata-negyed. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. többszöri sikertelen árverés után értékesítette a Köztársasági Őrezred egykori villaépületét. Az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanok összesen csaknem egy milliárd forintért keltek el.

Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. A szervek előzetes jóváhagyására – jogszabályból eredően – azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a katari állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg.

A szerződés aláírása során a katari államot Abdullah Hussain Aljaber nagykövet, míg az MNV Zrt.-t Márton Péter vezérigazgató képviselte.


OrientPress Hírügynökség (OPH)
Kép: MTI/ Lehotka László

 

Forrás: http://orientpress.hu/

 

 

 

.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre