.

.

.

.

 

.

2015. máj. 14., csütörtök 17:47

KATARTÓL KÉRT PÉNZT SZIJJÁRTÓ AZ ÚJ OROSZ GÁZVEZETÉK TOVÁBBÉPÍTÉSÉHEZ

Értékelés:
(0 szavazat)
A külügyminiszter a katari gazdasági és kereskedelmi miniszter találkozott, ahol felvetette, Katar is segíthetne finanszírozni a Török Áramlat megépítését.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország és Katar közötti gazdasági együttműködésről tanácskozott Mohamed ász-Száni katari gazdasági és kereskedelmi miniszterrel.
 
A világon Katarban a legnagyobb a GDP egy főre jutó mértéke és a monarchia rendelkezik a világ harmadik legnagyobb földgázvagyonával, Magyarország ezért érdekelt a kétoldalú befektetési és energetikai együttműködés fejlesztésében – írta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
 
A találkozón Szijjártó Péter elmondta: az energiabiztonság jelenleg a legégetőbb kérdés Közép-Európában, ezért Magyarország keresi a diverzifikáció minden lehetőségét. Ha a tervezés alatt álló LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz terminál) megépül Horvátországban, akkor a világ első számú LNG-exportőreként Katar a közép-európai gázellátás fontos szereplőjévé válhat - mutatott rá a miniszter.
 
Szijjártó Péter felvetette Katar szerepvállalásának lehetőségét a Törökországból Közép-Európába irányuló gázvezeték megépítésének finanszírozásában.
 
A miniszterek egyeztettek a magyar élőállat, zöldség és gabona Katarba történő exportjának növeléséről is.
 
Forrás: vs.hu
 
 
 
.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre