.

.

.

.

 

.

Super User

Super User

A Qatar Airways vezérigazgatója szerint a nagy amerikai légitársaságok csökkenteni akarják a versenyt és szűkíteni akarják a piacot.
 
Akbar Al Baker ezt Washingtonban mondta az Air Transport World légügyi szaklap csütörtöki tudósítása szerint. Az American Airlines, a US Airways és a Delta korábban azzal vádolta a három fő öböl-menti légitársaságot (a Qatar Airways-t, az Emirates-et és az Etihadot), hogy összesen 42 milliárd dollár tiltott állami támogatást kaptak, emiatt torzítják a versenyt.
Az amerikai légicégek kormányközi tárgyalásokat sürgetnek az Egyesült Államok, Katar és az Egyesült Arab Emirátusok között, hogy az országok közötti Nyílt égbolt egyezményről tárgyaljanak, mivel ezt, az amerikai cégek szerint sérti a tiltott állami támogatás és a túlzott kapacitásbővítés.
Akbar Al Baker elmondta még, hogy az Egyesült Államok fő légitársaságai soha nem szolgálták ki megfelelően az indiai szubkontinenst, Afrikát, és a Közel-Keletet, amelyet viszont a Qatar Dohán keresztül megtesz. Hozzátette, hogy az American, a Delta és a US Airways ezeket a piacokat átengedte európai szövetséges légitársaságainak, akik túlzsúfolt repülőtereken keresztül szolgálják ki a többi régiót. Szerinte kormányközi tárgyalásokra sincs szükség, mivel működésük a Nyílt égbolt egyezmény keretein belül van és tagadta, hogy tiltott állami támogatást kaptak volna. “Az állami tulajdonú légitársaság tőkét kapott, ez viszont nem tiltott” – mondta.
Megjegyezte továbbá, hogy a Qatar Airways 19 milliárd dollár értékben az amerikai Boeingtől vett gépeket és további 50 milliárd dollár értékű megrendelése van az everetti gyártó felé.(MTI)
A külügyminiszter a katari gazdasági és kereskedelmi miniszter találkozott, ahol felvetette, Katar is segíthetne finanszírozni a Török Áramlat megépítését.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország és Katar közötti gazdasági együttműködésről tanácskozott Mohamed ász-Száni katari gazdasági és kereskedelmi miniszterrel.
 
A világon Katarban a legnagyobb a GDP egy főre jutó mértéke és a monarchia rendelkezik a világ harmadik legnagyobb földgázvagyonával, Magyarország ezért érdekelt a kétoldalú befektetési és energetikai együttműködés fejlesztésében – írta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
 
A találkozón Szijjártó Péter elmondta: az energiabiztonság jelenleg a legégetőbb kérdés Közép-Európában, ezért Magyarország keresi a diverzifikáció minden lehetőségét. Ha a tervezés alatt álló LNG-terminál (cseppfolyósított földgáz terminál) megépül Horvátországban, akkor a világ első számú LNG-exportőreként Katar a közép-európai gázellátás fontos szereplőjévé válhat - mutatott rá a miniszter.
 
Szijjártó Péter felvetette Katar szerepvállalásának lehetőségét a Törökországból Közép-Európába irányuló gázvezeték megépítésének finanszírozásában.
 
A miniszterek egyeztettek a magyar élőállat, zöldség és gabona Katarba történő exportjának növeléséről is.
 
Forrás: vs.hu
 
 
 
.
Az 52 éves szakember az algériai Dzsamel Belmadi helyét veszi át, akit a januári Ázsia Kupán nyújtott, csalódást keltő szereplés – kiesés három vereséggel – miatt menesztettek. Korábban azt pletykálták, hogy a Katarral nagyon jó viszont ápoló Josep „Pep” Guardiola veheti át a katari kispadot.
Carreno a mostani szezonban a katari al-Arabi csapatát irányította, míg az előzőben a szaúdi al-Naszrt, mellyel a bajnokságot és a kupát is megnyerte.
A 2022-es vb-házigazda Katar a 2018-as vb selejtezőjében Kína, Hongkong, Bhután és a Maldív Köztársaság együttesével van egy csoportban.
 
Forrás: vs.hu
2015. április 10., péntek 16:44

About Souq Waqif Boutique Hotels

 
 
Souq Waqif Boutique Hotels is an exclusive collection of boutique hotels. Individually recognized as Al Najada, Al Mirqab, Arumaila, Musheireb, Al Jasra, Al Jomrok and Al Bidda Boutique Hotels, the Souq Waqif Boutique Hotels are each designed to set a unique atmosphere with their distinctive décor, service and dining options.
 
Following the concept of boutique hotels, introduced by Souq Waqif Boutique Hotels to the Middle East, none of the hotels feature more than 37 rooms.
 
Speckled across the historic, thriving Souq Waqif, the eight boutique hotels have inherited their traditional names from nearby residential neighborhoods.
 
From leisure to fine dining, the Souq Waqif Boutique Hotels collection offers a rich variety of opportunities to experience Qatari hospitality. Ultimately, Souq Waqif Boutique Hotels aim to offer a culturally rich series of accommodation, offering guests a unique blend of authentic Qatari hospitality and modern facilities.
 
 
 
 
Contact us:
 
Souq Waqif Boutique Hotels
P.O Box 1274, Souq Waqif
Doha, Qatar
T:+974 44336666
F: +974 44336660
E: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: swbh.com
 
 
 
 
.
2015. február 27., péntek 21:06

Kövér László : Katar kiemelt fontosságú

Katar kiemelt fontosságú Magyarország kül- és gazdaságpolitikájában, Magyarország a keleti nyitás jegyében prioritásként kezeli a kétoldalú politikai, gazdasági, kulturális, tudományos és társadalmi kapcsolatok fejlesztését - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Katarban Mohamed bin Mubárak el-Huleifivel, az Arab-öböl menti állam törvényhozásaként számon tartott Súra Tanács elnökével folytatott megbeszélését követően.

Mint Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte, Kövér László örömét fejezte ki, hogy tíz év után ismét legfelső szinten tartanak találkozót az Országgyűlés és a Súra Tanács között. A megbeszélésen a házelnök a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése és a folyamatosság érdekében a parlamenti képviselők és bizottságok közötti személyes tapasztalatcserét szorgalmazta.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évben aláírt, a kettős adóztatás elkerüléséről, valamint az energetikai, gazdasági együttműködésről szóló megállapodásokat további kétoldalú szerződések megkötésével, így a beruházásvédelmi egyezménnyel kell folytatni.

Az Országgyűlés elnöke arról is beszámolt: Magyarország "nagyon fontosnak tartja azt a kiegyensúlyozó, közvetítő szerepet, amit Katar a Közel-Keleten betölt". A térségben kialakult bizonytalanság kihat Európa biztonságára is, ezért Magyarország "eltökélt támogatója és együttműködő partnere mindazon országoknak, amelyek elkötelezettek ezen konfliktusok békés rendezése mellett" - mondta. Kövér László magyarországi látogatásra hívta meg a Súra Tanács elnökét, aki a meghívást elfogadta.

Az Országgyűlés elnökét hivatalában fogadta Abdalláh bin Nászer bin Kalifa Ál Száni, Katar miniszterelnöke is, akivel a gazdasági együttműködés kérdéseiről, különösképpen a magyarországi gyógyturizmus adta lehetőségekről, a magyar műszaki szakembereknek a katari fejlesztésekhez való hozzájárulásáról és a kulturális kapcsolatok erősítéséről egyeztetett a házelnök a közlemény szerint.

Kövér László találkozott a Földgáz-exportáló Országok Szövetségének vezetésével, valamint a Katari Nemzetközi Olajipari Vállalat elnökével is.

Forrás: hirado.hu - MTI
 
 
 
.
Aláírta a magyar állam tulajdonában lévő Andrássy út 114. szám alatti ingatlan adásvételi szerződését a tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt., a vagyonkezelő Készenléti Rendőrség és a katari állam. A megállapodás értelmében a Köztársasági Őrezred egykori villáját csaknem egy milliárd forintért vették meg. Az ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz. 
 
 


Újabb diplomáciai épülettel bővül a világörökség részét képező Andrássy út, a VI. kerületi diplomata-negyed. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. többszöri sikertelen árverés után értékesítette a Köztársasági Őrezred egykori villaépületét. Az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanok összesen csaknem egy milliárd forintért keltek el.

Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. A szervek előzetes jóváhagyására – jogszabályból eredően – azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a katari állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg.

A szerződés aláírása során a katari államot Abdullah Hussain Aljaber nagykövet, míg az MNV Zrt.-t Márton Péter vezérigazgató képviselte.


OrientPress Hírügynökség (OPH)
Kép: MTI/ Lehotka László

 

Forrás: http://orientpress.hu/

 

 

 

.

2015. február 19., csütörtök 19:14

Télen lesz a katari-vb

Novemberben és decemberben bonyolítják majd le a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot - értesült a Sports Illustrated.

 

 

A több meg nem nevezett forrásra hivatkozó amerikai magazin szerint ebben az időpontban állapodtak meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által életre hívott munkacsoport tagjai, s ezt fogják javasolni a jövő héten, Dohában sorra kerülő ülésükön. A végső döntést a pontos időpontról márciusban hozza meg a FIFA végrehajtó bizottsága.

A téli lebonyolítás ellen elsősorban Európa ágál, hiszen ez felborítaná a topbajnokságok programját. Az európai szövetség emiatt azt indítványozza, hogy a tavaszi hónapokban kerüljön sor a tornára.

 

Mivel Katarban nyáron szinte elviselhetetlen a hőség, a FIFA hónapok óta keresi az ideális megoldást egy olyan időpontra, amely nem ütközik a 2022-es téli olimpiával.

 

Forrás: http://sport365.hu/

 

.

2015. február 12., csütörtök 19:49

Katar Úti-film magyarul!

 

 

.

A házigazda Katar Brazília elleni csütörtöki mérkőzésével megkezdődik a férfi kézilabda-világbajnokság, ahonnan az aranyérmes kijut a 2016-os riói olimpiára, a következő hat helyezett pedig indulhat majd az ötkarikás selejtezőtornákon. Éppen a nagy tét miatt fájó a magyar válogatottnak, hogy lemaradt a vb-ről.
 
A Mocsai Lajos vezette gárda tavaly júniusban oda-visszavágós párharcban alulmaradt a szlovénokkal szemben, tulajdonképpen a velenjei második mérkőzés hajráját rontotta el, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy lemaradjon a 2015-ös esztendő legfontosabb tornájáról. A kapitány távozott, jött helyette a játékosként legendás, szakvezetőként még komoly eredményekkel nem rendelkező spanyol-kirgiz Talant Dujshebaev azzal a céllal, hogy először is jusson ki a csapattal a 2016. januári, lengyelországi Eb-re, majd ott úgy szerepeljen, hogy szerezzen indulási jogot a 2016 április kvalifikációs tornára, s onnan Rióra.
 
Közben izgalmat okozott, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) elvette az ausztrálok vb-indulási jogát, és odaadta a sportágba rengeteg pénzt pumpáló németeknek, akiknek férfiválogatottja lemaradt a 2012-es londoni olimpiáról és a tavalyi dániai kontinensviadalról, ugyanakkor ötödik lett a legutóbbi spanyolországi vb-n.
 
Ősszel aztán politikai okok miatt Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek jelezte, hogy nem indít csapatot Katarban, erre az IHF Izlandnak és Szaúd-Arábiának adott zöld utat. A magyarok hoppon maradtak, így számukra az Eb kínálkozik, hogy életben tartsák olimpiai kijutási álmaikat.
 
A katari világbajnokságon a címvédő spanyolok, az olimpiai és Európa-bajnok franciák, a vb- és Eb-második dánok, továbbá az olimpiai és vb-bronzérmes horvátok számítanak a leginkább esélyesnek, ugyanakkor az ötkarikás ezüstérmes svédek, valamint a lengyelek, a szlovénok és az oroszok is beleszólhatnak a dobogós helyek elosztásába.
 
A 24 csapat négy hatos csoportban kezdi meg a küzdelmet, minden csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe, innen pedig kieséses rendszerben folytatódik a torna. A döntőt február 1-jén rendezik.
 
A mérkőzéseket Luszailban és Dohában játsszák.
 
Forrás: stop.hu
 
 
.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) alelnöke, Nászer el-Attija nem ért egyet a Bahreini Nagydíj főszervezőjével, kinek véleménye szerint a Közel-Kelet még nem áll készen egy újabb Forma-1-es futam rendezésére – el-Attija úgy véli, a katari futam az egész régiónak jót tenne.
 
A közeljövőben Katar is szeretne Forma-1-es versenyt rendezni, arra viszont továbbra sincs garancia, hogy a közel-keleti állam be is kerül a világbajnokság menetrendjébe, a bahreini futam szervezői ugyanis megvétózhatják érkezését – legalábbis Bernie Ecclestone szerint. A futam ügyvezetője, Szalmán ibn Ísza Ál Halifa később cáfolta ennek az opciónak (amivel állítólag megakadályozhatják, hogy kettőnél több futam legyen a Közel-Keleten) a létezését, azt viszont elmondta: szerinte a térség még nem készült fel egy újabb F1-es futam rendezésére.
 
A Katari Motorsportszövetség (QMMF) első embere, Nászer el-Attija (aki nem mellesleg a Nemzetközi Automobil Szövetség alelnöki posztját is betölti) nem ért egyet Szalmán ibn Ísza Ál Halifa kijelentésével, szerinte ugyanis a katari verseny komoly lehetőség volna a térség számára. „Az egész régiónak jót tesz, ha van egy kis verseny az országok között” – idézi el-Attija szavait a Crash. „Mindenki azt akarja bizonyítani, hogy az ő futama a legjobb, ez pedig az én véleményem szerint jót tesz az államoknak. A GCC-t (Öböl Menti Együttműködési Tanács) piacát nyílt piacként kezelem. Itt nincsenek különösebb szabályok, egy nap akár tíz járatot is igénybe vehetsz Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein között, ez pedig alaposan megkönnyíti az emberek közlekedését” – folytatja.
 
„Persze az igaz, hogy mi korábban más irányba mentünk a motorversenyekkel, hogy valami egészen különlegeset nyújtsunk ebben a régióban, de komolyan gondolkodtunk a királykategórián és több egyéb autóversenyei is” – teszi hozzá az elnök, kinek hazája 2004 óta fogadja a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyét. 2008-ban például itt rendezték a széria 1949 óta íródó történelmének első éjszakai versenyét, az utóbbi években pedig rendre Katar ad otthont a szezonnyitó viadalnak.
 
Noha az ország elsősorban motorversenyeiről híres, a múltban vendégül látta már többek között a GP2 mezőnyét is, a jövőben pedig az autóversenyek világában is letenné névjegyét. El-Attija most azt is elmondta, hogy jelenleg nemcsak a királykategória iránt érdeklődnek, hanem más rangos szériák iránt is: szívesen látnák például a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnyét is. „A WEC iránt is érdeklődünk, a sorozat azonban kizárólag szerződést kötött Bahreinnel, szóval majd meglátjuk, engedik-e, hogy mi is versenyt rendezzünk. A Porsche GT-nek vannak versenyen Bahreinben és Katarban is, szóval közösen is tudunk dolgozni” – zárja gondolatait az FIA alelnöke.
 
 
Forrás: telesport.hu
1. oldal / 8

Iratkozzon fel hírlevelünkre