.

.

.

.

 

.

2013. máj. 24., péntek 06:43

24 óra Katarban

Értékelés:
(4 szavazat)

   

 

24 óra Dohában
 
A katari félsziget 563 km hosszúságú finom homokos tengerpartja és a délen lévő csodálatos homok dűnék látványa felejthetetlen élményeket kínál minden idelátogatónak. 

Történelmét tekintve Qatar, a Török birodalom része volt közel 400 évig, és a mai modern katari állam alapjait, a jelenlegi uralkodó őse Sheikh Jasszim bin Mohammed Al Thani, fektette le. Az olajkitermelés óta, a lakosság száma 25.000 főről mára 1,9 millióra emelkedett, és az üzleti, oktatási, sport-és szabadidős területeken való terjeszkedésének köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik. 

 
Közlekedés:
 
Taxi: A türkizkék színű (karwa) taxikat a szállodákon és bevásárló központokon kívül találhatjuk, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán.
 
Busz: A Karwa busz kényelmes, tiszta és egyben olcsó. A busz 15 percenként jár és menetrend szerint közlekedik.
 
Limuzin: Karwa limuzinokat a repülőtéren vagy az 5 csillagos szállodák előtt találunk, illetve rendelhetünk a 4458 8888 vagy a 44626858 (reptéri limuzin) számon.
 
Autó: Minden nagyobb autókölcsönző cég megtalálható a Dohai nemzetközi repülőtéren.
 
 

24 óra Katarban

23.00 Alvás előtt érdemes benézni az Oryx Rotana-ba ahol különleges ázsiai íz világban lehet részünk, vagy hasonló gasztronómiai élményért látogassunk el a W Hotelnél lévő Crystal Lounge-ba. Nyitva: 02:00-ig. Belépés csak útlevéllel!
 08.00 Egy kitűnő és bőséges reggelihez minden 5 csillagos szálloda kínálatában megtaláljuk az arab és nemzetközi konyha svédasztalos étel remekeit. Ha egy igazán egyedi íz világra vágyik, akkor próbálja ki Mövenpick Hotelt a Corniche-on. Elérhetőség: (tel:4429 1111)
09.30 Nem sikerült ki pihenni az időeltolódás okozta fáradalmakat? Akkor irány a Ritz Carlton Hotelben lévő luxus spa, ahol nem kevesebb, mint 75 percig tartó, egyedülállóan nyugtató Orange Blossom test masszázsban lehet részünk. A részletekért látogasson el a www.ritzcarlton.com / Doha oldalra.
11.00 Minden látogatónak kötelező megnéznie a Doha ékkövének nevezett Iszlám Művészeti Múzeumot, amely saját szigetén a Corniche-on található. A múzeumban ritka és egyedülálló alkotásokat csodálhatunk meg, mint a híres perzsaszőnyegek, mogul ékszerek, kerámiák, üveg díszek és más egyéb kincsek. Nyitva tartás: www.mia.org.qa
12.30 Ha eljött az ebédidő, akkor irány a kihagyhatatlan Opal. A hely különlegessége, hogy a híres Gordon Ramsay chef által összeállított étel remekművekkel csillapíthatjuk éhségünket.
14.00 Ebéd után érdemes ellátogatni a Modern Arab Művészeti Múzeumba, ami egy régi iskola épületében kapott helyet. A múzeum, főként az arab művészetek kedvelőinek nyújthat felejthetetlen élményeket, mert itt került kiállításra az összes arab ország művészeinek alkotását tartalmazó egyedülálló gyűjtemény. A Múzeumba való belépés ingyenes.
17.00 Ha a kulturális kikapcsolódás után egy könnyebb szórakozással egybekötött vásárláshoz is lenne kedve, akkor feltétlenül menjen el a Lagoona Mall-ba, Doha 5-csillagos bevásárló központjába. A bevásárló központ számos üzletét az elegancia és a luxus jellemzi, de mindközül a leghíresebb az East 51 luxusüzlet.
19.00 Sétáljon végig a Corniche mentén majd szálljon fel az egyik fényfüzérekkel díszített kis dhows (tradicionális katari hajó) fedélzetére, és gyönyörködjön az öböl nyugodt vizén megcsillanó városi fények táncán.
 20.00 Az esti Vacsorához érdemes ellátogatni a dohai Wyndham Grand Regency-ben található Tangia étterembe ahol eredeti marokkói konyha várja az oda látogatókat. A különleges élményt az ételek mellett a tradicionális dobszó és dallamok egészítik ki.
22.00 Ha még nem álmos és még mindig nem volt elég gasztronómiai élményekből, akkor kóstolja meg a különleges polinéz-ázsiai ételeket, egyedi italokat, és hallgasson meg egy élő kubai zenekart. Ezt a páratlan élményt nem más, mint a Trader Vic's - Hilton Doha nyújtja. A bár 12:30-ig nyitva. Belépés csak útlevéllel.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre