.

.

.

.

 

.

2013. július 26., péntek 12:42

48 óra Katarban

Értékelés:
(1 szavazat)

   

 

48 óra Dohában
 
Qatar, látványos és gyors fejlődésének köszönhetően, hamar világszínvonalú üzleti célponttá vált és jelenleg elsőnek számít az üzleti utazásokat tekintve. A látogatók több mint 90%-a üzleti céllal érkezik Dohába. A 48 órás program célja, hogy egy átutazás vagy üzleti út során mindenki megismerje és kipróbálja mindazt, amit a város kínál. A számos látnivaló és program mellett, felmászhatunk a csodálatos homokdűnékre, ellátogathatunk az ősi Zubara Fortba, vásárolhatunk a Souq Waqif piacon, megcsodálhatjuk az Iszlám Művészeti Múzeum páratlan kincseit vagy meghallgathatunk egy csodálatos koncert előadást a Katara Cultural village-ban. A Qatar Airways több mint 100 járatának köszönhetően, Qatar egy új és számtalan lehetőségekkel rendelkező átjáró a kontinensek között. A világszínvonalú szállodák, a luxus bevásárló központok, a gazdag kulturális események és programok, felejthetetlen emléket adnak minden idelátogatónak, arra ösztönözve mindenkit, hogy újra visszatérjenek Qatarba.
 

Vízum követelmények:

Qatarba való be utazáshoz az alábbi országok állampolgárainak 30 napos vízum engedélyre van szükségük: Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brunei, Kanada , Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Hong Kong, Izland, Írország, Olaszország, Japán, Liechtenstein, Luxemburg, Malajzia, Monaco, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, San Marino, Szingapúr, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok, Vatikánváros.

A vízum kötelezettség a turista illetve üzleti utazásokra egyaránt érvényes. Vízum engedélyt online is kérvényezhetünk a Belügyminisztérium weboldalán keresztül (MOL, gov, QA). Figyelem! A minisztérium weboldalán a fizetés kizárólag hitelkártyával lehetséges.

A Magyar állampolgárok a Dohai reptéren is megvehetik a vízumot (nem kell előre vízum) 100 QR-ért.
 
Közlekedés:
 
Taxi: A türkizkék színű (karwa) taxikat a szállodákon és bevásárló központokon kívül találhatjuk, vagy egyszerűen leinthetünk egyet az utcán.
 
Busz: A Karwa busz kényelmes, tiszta és egyben olcsó. A busz 15 percenként jár és menetrend szerint közlekedik.
 
Limuzin: Karwa limuzinokat a repülőtéren vagy az 5 csillagos szállodák előtt találunk, illetve rendelhetünk a 4458 8888 vagy a 44626858 (reptéri limuzin) számon.
 
Autó: Minden nagyobb autókölcsönző cég megtalálható a Dohai nemzetközi repülőtéren.
 
 

48 óra Katarban - Első nap

07.00 Kezdje a reggelt egy frissítő golfozással a híres dohai golf klubban lévő, 18 lyukú bajnoki golfpályán.
 10:00 A frissítő golfozás után látogasson el a híres Souq Waqif piacra és válogasson kedvére az ősi arab kézműves termékek és parfümök kínálatából.
13:30 Vásárlás után mindenképpen érdemes ellátogatni az Iszlám Művészeti Múzeumba, mert 3 kontinens művészetének mesterműveit csodálhatjuk meg egy egyedülálló kiállítás keretein belül.
15:20 Érdekli még az arab kultúra? Akkor tekintse meg az egykoron katonai erődként használt Zubara Fort-ot, amely ma már múzeumként szolgál és különböző műalkotásoknak ad otthont.
18:00 A kultúrális élmények után sétáljon le a 8 km hosszú Corniche-ra és gyönyörködjön a városra nyíló panorámában egy fenséges arab kávé mellett.
19:00 Ha egy igazán egyedi és egyben romantikus élményre vágyik, akkor hajózzon ki az öbölbe egy dhow (tradícionális katari hajó) fedélzetén és gyönyörködjön a csodálatos naplementében.
21:30 Vacsorára, próbálja ki a hagyományos arab konyha íz világát, amit a nemzetközi konyha mellett Qatar számos díjnyertes éttermei kínálatában megtalál.

48 óra Katarban - Második nap

07:30 Nehezen megy a felkelés? Akkor ébresztőként quadozzon vagy síeljen le egy homokdűne tetejéről. Ha úgy érzi, hogy korán van még az efféle izgalmakhoz, egyszerűen másszon fel rá.
 12:00 A homokdűnék meghódítása után látogasson el Al-Wakrah városába és térjen be a kereskedők házába a Pearl Merchant House-ba.
15:00 Ebéd után nézzen meg egy Teve versenyt az Al Shahaniya versenypályán.
17:00 A versenypályán szerzett élmények után, frissítse fel magát a szálloda hűs medencéjében.
19:30 Sétáljon el az egyik 5-csillagos bevásárló központba (Lagoona Mall, City Centre Mall, Villagio Mall) és lepje meg magát valamivel.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre