.

.

.

.

 

.

2014. június 18., szerda 00:00

Kultúra és örökség

Értékelés:
(2 szavazat)

Katar kultúrája és öröksége formálja modern társadalmát, társadalmi lelkesedése/melegsége biztosítja az ország végeláthatatlan vendégszeretetét, valamint zenéje és kézműipara az inspirációja a modern művészeknek és kézműveseknek.

A kormány, őfelsége Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani emír és felesége, őfelsége Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned támogatásával, elindított egy sokoldalú kezdeményezést az ország kultúrájának és örökségének megőrzésére.

A régi piacok (souq) nyüzsgését és vitalitását teremtették újjá a Souq Waqif (Doha fontos ún. „álló piacának”) épületeiben a jellemző hagyományos építészetnek megfelelően. Kiállításra kerülnek itt a kézműves munkák, a hagyományos ételek, kelmék és műtárgyak. A fiatal katariakat is arra ösztönzik, hogy olyan üzleti vállalkozásokat hozzanak létre, amelyek régi mesterségeket és hagyományokat népszerűsítenek.

A Qatar Foundation (QF) szervezete is, melynek elnöke őfelsége Sheikha Mozah Bint Nasser Al Missned, azon dolgozik, hogy megőrizzék kulturális gazdagságukat örökségüket. A Qatart Foundation segítségével, a Katari Múzeumok Hatósága és a Nemzeti Kulturális, Örökség és Művészeti Tanács tette lehetővé, hogy felkutassák és a közönség elé tárhassák a könyvtárakat, arab ősi írások gyűjteményét, kalligráfiákat és művészeti tárgyakat.

 

.

Tovább a kategóriában: « Qatar Airways Történelem »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre