.

.

.

.

 

.

2013. július 26., péntek 12:18

Parkok

Értékelés:
(0 szavazat)

Doha számos nagy füves területnek és parknak ad otthont, mely szórakoztató és pihentető időtöltést kínál a családok, túrázók és kocogók számára. A tökéletesen ápolt Corniche-tól kezdve, a 88 hektáros Aspire Park-ig, a látogatók megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb helyet, hogy pihenjenek a fák árnyékában vagy a vízpart mellett.

Al Corniche

Doha 8 km hosszú parti sétánya még mindig az első számú sétáló hely, mely panorámás kilátást nyújt a fővárosra. Napközben pálmafák árnyékolják be, míg éjszaka az öbölben Doha fényei tükröződnek az Iszlám Művészeti Múzeumtól a West Bay üzleti negyedig.

A sétálók, kocogók és piknikezők körében népszerű a parkosított vízpart, mely nagy, füves területeket biztosít. A sétány mentén számos szálloda, minisztérium és az Emír munka palotája is megtalálható, valamint a Diwan-nal szemben egy hagyományos, fából készült hajók számára készült halászati kikötő.

A kikötő bejáratánál egy gyöngy osztriga alakú gyönyörű szökőkút van, ami Katar gyöngyhalász örökségére emlékeztet. A Corniche-ról könnyen eljutunk az Iszlám Művészeti Múzeumba, a Souq Waqif-ra, és a fő souq területekre, Al Rumeila Park-ba és a Qatar Nemzeti Színházba is.

A Corniche mentén számos padot helyeztek el és a védőgátra szintén kényelmes ülni. A kövezett területeket mozgássérültek számára is elérhetően alakították ki. A Corniche teljes hosszában találhatók parkolóhelyek, valamint a közelben van a Sheraton Doha Hotel & Resort, melyben van egy kis kávézó is.

Ebben a parkban az Önkormányzati és Városfejlesztési Minisztérium és az ICT Katar bevezette 2007-ben az "iPark" kezdeményezést, melynek keretében ingyenes a Wifi az egész park területén.

A Doha-i Öbölben motorcsónak és vitorlás bajnokságokat is szoktak rendezni és fesztiválok idején a tűzijátékot a Corniche-ról a legszebb nézni.

Rumeila Park

Ez egy park a dohai Corniche-on, mely rendelkezik szabadtéri színházzal, művészeti galériával, vizi játékokkal, játszótérrel és gördeszka / görkorcsolya félcsővel. A régebben Al Bidda néven ismert parkban számos üzlet, kávézó és nyilvános WC is megtalálható.

Heritage Village

Ez egy hagyományos katari falura hasonlít, bemutatva a kultúrát és kézművességet az olaj előtti időszakból.

Fesztiválok ideje alatt különböző kiállításokat mutatnak be a gyöngyhalászatról, valamint népdal bemutatókat is tartanak itt. Ingyenes a Wi-Fi hozzáférés, a park mindkét oldalán van parkoló, amely általában esténként és hétvégén a legforgalmasabb.

Nyitva tartás: minden nap 9-12 és 16-21 óra között. A belépés ingyenes.

Dahl Al Hammam Park

A park, amelyet a közeli mészkő barlangról nevezték el, Doha északi részén található, a Medinat Khalifa kerületben, az Arab League és az Al Markhiya utcák sarkán. A parknak van egy kis édesvizű tava, amely a földalatti barlangokon és csatornákon keresztül a fenekén, csatlakozik a tengerhez is.

A parkban van egy hatalmas játszótér is, és ingyenes Wi-Fi hozzáférés.

Aspire Park

Ez a park a Hyatt Plaza, a Villagio bevásárlóközpont és Aspire Zone között található, mely nagyon kedvelt a futók és családok körében. Ez egy egyedülálló hely, Katar egyetlen tavával, kis dombbal, különféle fákkal

Állatkert

A katari sivatagban nehezen tudnánk megtalálni a vadon élő állatokat, mert azok nehezen észrevehetőek, ahogy beleolvadnak a homokos és sziklás környezetbe.

Az állatkertben nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a régióban jellemző sivatagi állatok mellett megcsodálhassuk a hagyományos állatkerti állatokat is.

Az Al Furousiya úton található 42 hektáros állatkert, egy miniatűr állatkirályság, ami 147 faj, több, mint 1500 példányának ad otthont.

A nemzetközi állatkerti csereprogramoknak köszönhetően folyamatosan kerülnek ide új fajok.

Az állatkertben megtalálható még egy játszótér, egy kávézó, és rengeteg parkosított és árnyékos piknik hely.

Nyitva tartás: minden nap 08:00-12:00 és 14:30-19:30 között (kivéve péntek délelőtt).

Az iskolai csoportokat szívesen látják délelőttönként. Kedd délutánonként csak hölgyek és gyermekek (kisfiúk csak 9 év alatt) léphetnek be, valamint szerda délután csak a családosok.

A nyitva tartás évközben esetleg változhat, így érdemes telefonon érdeklődni látogatásunk előtt a 468 2610 telefonszámon.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iratkozzon fel hírlevelünkre